Mága Zoltán közösségi oldalán számolt be arról, hogy a földrengés idején Törökországban tartózkodott, "a természeti katasztrófa epicentrumától néhány száz kilométernyire".

Mága Zoltán Törökországban volt földrengés idején
Fotó: Mága Zoltán hegedűművész 15. jubileumi újévi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2023. január 1-jén. MTI/Kovács Tamás

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, rengeteg halálos áldozatot követelt a Törökországot és Szíriát megrázó földrengés.

A török katasztrófavédelem adatai szerint helyi idő szerint 4 óra 17 perckor a dél-törökországi Kahramanmaras tartomány Pazarcik körzetében 7,4-es erősségű földrengés következett be hétfőn, amelyet 4 óra 26 perckor a délkelet-törökországi Gaziantep tartomány Nurdagi körzetében egy 6,4-es erősségű, majd 4 óra 36 perckor Gaziantep Islahiye körzetében egy 6,5-ös erősségű rengés követett.  

A hétfő hajnali földrengés nyomán Szíriában 2547, Törökországban 7108 halálesetet jelentettek a hatóságok, ezzel a halálos áldozatok száma meghaladja a 9500-at. Csütörtök reggelig tizenhét túlélőt ástak ki egy húszemeletes épület romjai alól a Hunor mentőcsapat tagjai. A törökországi földrengés kárhelyein dolgozó magyar kutyás mentőcsapatok munkájáról itt olvashat.

Több magyar is tartózkodott az országban a földrengés idején, köztük volt Mága Zoltán is, aki szerencsésen hazaért Törökországból. Facebook-oldalán írt a történtekről.

Törökországban tartózkodtam épp a földrengés idején, a természeti katasztrófa epicentrumától néhány száz kilométernyire. A szomszédos szállodákban is érezni lehetett a földmozgást. Ma reggel szerencsésen hazaérkeztem, de még most is végtelenül szomorú vagyok a katasztrófa sújtotta területek képeit és a beszámolókat nézve

- fogalmazott bejegyzésében.

Mint írja, "borzasztó az elkeseredés, a gyász és a fájdalom amit tapasztaltam Törökországban".

Úgy éreztem, hogy azonnal cselekednem kell, ezért eljuttattam támogatásomat a térségben dolgozó segélycsapatoknak és túlélőknek. Most minden imára, minden segítségre szükség van, hogy felkutathassák a romok alatt a túlélőket és ápolhassák a sérülteket. Legyünk szolidárisak a károsultakkal, a gyászoló embertársainkkal

- tette hozzá Mága.

Forrás: Facebook

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@fideszes gyökér: Ááá..asztalnál meghalna!
balos
Akkor már meg van az okozója a rengéseknek!Engem is megrázott a hír,hogy túlélte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.