Az adományokat a párt közösségének pénzbeli felajánlásaiból vásárolták meg.

A Demokratikus Koalíció (DK) takarókat és hálózsákokat adományozott a törökországi és szíriai földrengés túlélőinek – olvasható az MTI hírében.

Takarókat és hálózsákokat adományozott a törökországi és szíriai földrengés túlélőinek a DK

Fotó: Illusztráció/Facebook/Gyurcsány Ferenc

Gréczy Zsolt és Oláh Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, valamint Rónai Sándor, a DK európai parlamenti (EP) képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján elhangzott: az adományokat a párt közösségének pénzbeli felajánlásaiból vásárolták.

Gréczy Zsolt arról beszélt, hogy a földrengés utáni mentőakcióból kivették a részüket a magyar mentőalakulatok is, azonban továbbra is nagy szükség van a segítségre abban a térségben.

A DK ezért döntött úgy, hogy maga és közösségének szerény eszközeivel járul hozzá a nemzetközi segélyakciókhoz; számlaszámot nyitottak és a felajánlásokból vásárolták meg a szükséges eszközöket – tette hozzá.

Rónai Sándor, a DK árnyékkormányának árnyékkülügyminisztere kifejezte együttérzését az áldozatok és a sérültek hozzátartozóinak, egyben megköszönte az adományozók felajánlását.

Oláh Lajos úgy fogalmazott: büszkék a közösségükre, amely mindig akkor mutatja meg a legjobban az erejét, amikor a bajba került embertársakon kell segíteni.

Az adományokat Törökország budapesti nagykövetségének segítségével juttatják el a bajba jutottakhoz.

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.