A DK elnöke ismét filozófiai fejtegetésekbe kezdett.

A Liner.hu számolt be arról, hogy Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke ismét megnyilatkozott a Facebook-oldalán, ahol ezúttal a "pislákoló reményről" értekezett.

Gyurcsány szerint ők a pislákoló remény Magyarország számára

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A hétfő hajnali egy óra után posztolt szövegben többek közt azt hangsúlyozta, hogy 

"Nem te írod a szót, a szó ír téged. Azzá válunk, ami gondolatban, szóban életre kel. A szó valóságot teremt. Téged, hazát, szerethető, vagy gyűlöletes világot."

Gyurcsány ezután egy éles kanyarral arra tért rá, hogy "Magyarország durva hely lett" , és azért lett ilyen, mert "akarták, hogy ilyen legyen. Szavaik megmérgeztek bennünket. A jókat is. Lassan a jók is az ő szavaikat mondják. Aki mégis a sajátját próbálja, visszhangtalanul kongó ürességbe zuhan. Zuhanhat.

Ha elveszik a szavakat, akkor elveszik a gondolatot, ha elveszik a gondolatot, akkor birtokukban, az ő világukban, a börtönükben vagy." 

Bár nem írja le nyíltan, a DK elnöke ezzel a Fidesz által a nyelv leuralását célzó kampányt írja körül. (Maga a metódus – a szavak leuralása – többek közt Orwell: 1984 című disztópiájából, vagy Victor Klemperer: LTI – A Harmadik Birodalom nyelve című munkájából lehet ismerős.)

Majd ellenpontként felhozza, hogy a szavak elvételét, a magyarázhatatlan magyarázását, a haza és az emberek becstelenségben tartását nem engedhetik meg, és bár ez sincs nyíltan kijelentve, de a "mi" használata leginkább azt feltételezi, hogy a Fidesszel szembenállók, valamint ezen körün belül a DK az, aki a pislákoló reményt jelenti az országnak.

"Mi nem engedjük, hogy elvegyék szavainkat.

Mi nem engedjük, hogy magyarázzák a magyarázhatatlant.

Mi nem engedjük, hogy becstelenségben tartsák az embert, a hazát.

Mi jelentjük a holnap még pislákoló reményét Magyarország számára.

2023"

Forrás: liner.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Talán egyszer a "pislákoló láng" valódi lánggá növi ki magát!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Jozefina: Pislákolni fog még 30 évig! Az írja böszmeferi "Magyarország durva hely lett" , k@rva volt az ő idejében . k@rvaországozott!
Gyurka80
@Maccska: A k@rva országgal leszerepelt, de a tudatalatti ezt hozta ki belőle.Amikor szemeket lövetett ki akkor nem volt durva az idióta böszme szerint!
kereső
@Nyírfa: 12:23 Mind megkötötte maga kis alkuját. Azt mondja, hogy "törvénytelen a kormány"- mert orbán 2022-ben orbitális hazugságok garmadájával nyert választást. És ennek ellenére legitimiálják a "törvénytelen" kormányt , és ezzel együtt az egész NER-t. Akkor mi is nyújt "remény"-t??
Sámannus
Kedves Ferenc testvérem. ha nem tudsz tízszer hangosabban és meggyőző erővel lenyomni orbánt csak kenyérre kennek mint a lekvárt. Anyu sem húz ki minket a szarból, ha csak Brüsszellel hozakodik elő. A híd a falvakban van, akik élhetetlen körülmények között nem kapnak szellemi táplálékot csak mocskos rezsihazugságot rothadó krumplit, büdös sonkát, avas szalonnát. a moslékot amit valahonnan erdélyből újvidékről vagy kitudja honnan hordják a vidékieknek. Te meg elkezdessz pislákolni. Csak kelleted magadat, mint kurva a kirakatban, közben szemérmetesen lecsukod a szemedet és nincs fantáziád csak vársz valami fuvallatra ami elfújja a ködöt az emberek szeméből. Közben tudni kéne, gondolni arra is hogy ne egy mégidiótább társaság jöjjön helyetekbe, mert beizonyosodott, hogy alkalmatlanok vagytok, mert nem tudtok a népünknek jövőképet formálni. Nem tudjátok igazolni, hogy életképesek vagytok, hogy vitaképesek vagytok, nem csak a városokban, hanem a vidék távoli zugaiban is. Nem keresitek a valódi egyéneket, akik alkalmasak a vidékieknak jövőképet felmutatni, mert hagyjátok a településeket rohasztani a fidesznek és nem üvöltitek naponta, mi kell a vidékieknek. Nincs nekik miért mellétek állni, mert nincs a vidékieknek jövőképe nincs a leszakadt romáknak, és a gyermekükkel kallódó fiataloknak, mert pislákolni könnyú vasat tartani a tűzben lenne igazi felősség .
Nyírfa
@Sámannus: " mert pislákolni könnyú vasat tartani a tűzben lenne igazi felősség . "

Ez a lényeg.
Németh István
Igen őka pislákoló remény >> úgy várjuk már az apró antal család gyilkolászásának folytatását, sőt kükönösen a pápa-gyilkolászást, sőt és pláne a nemzet javainak öncélú eladást! A nemzet kiárusítását; Igen türelemtlenül várjuk a szemkilövések folytatását, sőt a recski gyűjtőtábor megnyitását! >> meg a büdös triperes kurva anyád eljövetelét! Igaz?>@m73: @Nyírfa: @Maccska: @Sámannus:@Gyurka80: stb. moslékok !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.