Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a háziorvosok helyett a megyei kórházzal kötött szerződést az alapellátási ügyeleti feladatok ellátására Győr-Moson-Sopronban.

Így próbálják megtörni a háziorvosok ellenállását: Már kórházi orvosokat toboroznak háziorvosi ügyeletre

Nemcsak rezidensekkel próbálják helyettesíteni Győr-Moson-Sopronban azokat a háziorvosokat, akik az országos kamarai tiltakozás részeként nem hajlandók aláírni az új ügyeleti szerződéseket.

A Népszava információi szerint kórházi orvosokat toboroznak a háziorvosok helyére a pluszpénz és a szabadnap ígéretével.

Mint írják, ez derül ki abból a levélből, amit a Győr-Moson-Sopron megyei kórház főigazgatója és orvosigazgatója írt kollégáiknak.

A lap az OMSZ-tól arra kért választ:

Hányan írtak alá a háziorvosok közül Győr-Moson-Sopronban? Valóban szerződtek-e rezidensek az ügyeletekre?

Az OMSZ azt írta a Népszavának, hogy „mintegy 40 orvossal folyik a szerződéskötés adminisztrációja. Amíg nem csatlakozik elég háziorvos, a helyükre jogszerűen más orvosokat, illetve orvosi felügyelet mellett tevékenykedő mentőtiszteket is alkalmaznak a betegek érdekében.”

Közben Szíjjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének elnöke is írt levelet a szakorvosjelölteknek. Ebben arra kérte a fiatal kollégáit,

ne írjanak alá, ne ügyeljenek a háziorvosok helyett, mert gyakorlatilag „sztrájktörővé válnak”, azok ugyanis, akik ily módon vállalnak plusz munkát, eladják a jövőjüket egy tál lencséért.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Népszava

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Az orvosi ügyeleten Tízparancsolatot fognak osztogatni orbánék áldásával meg szenteltvízzel. Aki azután is betegnek meri mondani magát,az megy a szent inkvizíció elé,majd a máglyára
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@m73: pont a tefejedre szartam, nem vetted észre, ja a szád is nyitva volt! Oszt elakadt a hangod!@Nessy: @Eladott Ország: szíves tájékoztatásotokra közlöm, hogy mint orvosi, főorvosi igazgató főorvosi család kutató orvosi kilétem nem engedi meg, hogy hebehurgya módra reagáljak TEHÁT! >> miután az orvosok egy sajátos társadalmi kasztot ölelnek fel így nagyon fontos dolog a moslék balliberális csőcseléknek ezt az inteligens és valamelyest az átlagnál képzettebb társadlmi réteget valmivel kihoznia sodrából és felzrikálni a jelenlegi kormány ellen! Ezt természetsen a ballibernyák csőcselék szeretettel teszi és mélységes undorral és bosszúvággyal a kormány felé! Mert ugye a kormány nem bezár, megszüntet leépít, korházakat hanem fejleszt és a tehetségéhez mérten a nép, a polgárok védelme, védettsége érdekében még anyagilag is támogatja őket! persze a mindenkori tehetsége szerint! TEHÁT tiszta a kép > van mit tenni, és tesz is a kormány és meglehetősen sokoldalúan annak ellenére, hogy a migrációs és ezen belül is különösen az ukrán-migrantyú betörők különösen nagy anyagi teget rónak a szociális ellátó vonakra! ÉS BIZONY SOK HELYRŐL KELL ELVENNI HOGY EZZT A FELVÁLLAT ANYAGI KÖTELMET TELJESÍTENI TUDJA >> hamár a tesóitok ahazaároló geci szemeteka nemzetet kiárusítani akaró kapzsi zsidók az Eu járandóság biztosításába belepiszkítottak!
A lényeg pont ezért >> az usa -nató geci moslék sereglet takarodjon Európából, a moslék Eu vezetés takarodjon a börtönbe - akasztásilag!
Nessy
@Németh István: Egy demens otthon lakói díjaznák a fenti eszmefuttatását.
gina
Te mocskos cigány,,, a kisvasútad, focipályák.kastélyok helyett a magyar EÜ be kellett volna tenni a nép pénzét , te aljas szemét gazember, te hizol gyarapodsz mint egy zsiros mangalica,,, az kellene ha beteg vagy egy magyar kórházba egy rozsdás
ágyra lekötözni , akkor ugatnál te aljas emberi alja !!!
Németh István
@m73: nálad az értelmi képességekkel is baj van >> ha szorulásom van honnan gondolod, hogy mégis a fejedre fostam - "magam alá" ahl vagy!?!??@Nessy: hiszen demenséknél vagyunk a @m73: bizonyítja is!!!@gina: te nyilván éhezel mert egy dagadt állat létedre fogyókúrázni akarsz ez neked lelki gyötrelem > de neked mint dagadt hólyagnak > az agyadat zsírzsalonna burokban lehetne feltalálni ha lenne! Te állatik dagadt barma amit az Eunak fizetünk atöredéke is sok mert pontosan az Eu. nemzetek ellen dolgoznak és kiárusítják Európát az usa-nak! te hétcímeres dagadék miköze van Washingtonnak az Európai flteke gazdasági kapcsolataihoz kínával ?? ha az üzlet ezt kívánja és eza jobb mint az usa szemét behozatal akkor aza az üzlet a jobb! Te bugris tripperes pics a ha havironygod ott veszed nómag ahol olcsóbb nem, Te hülye kurva! te semtudsz gondolkozni - bizonyítod folyamatosan hogy agyad egy szál se!
de tanúlj valamit >> az usa-nató takarodjon európából és amoslék Eu vezetés a börtönbe - akasztásilag >>téged nem lehet még felakaszani, mert elszakadna a kötél, összedölne a bitófa!
Németh István
KÜLÖN FELHÍVÁS >> a hibákat a szerkesztőség rovására vegyétek mert az időközi javítások ellenére bennmaradtak! De leszarom őket is meg aki ezen nyafogna!
ómió
@Clavigo: Csak, mert te dilidokihoz jársz!? Úgy tűnik, nem tud rajtad segíteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.