Bérfejlesztésről való lemondásukkal az orvosok megadnák az esélyt, hogy az ápolóknak, a gazdasági, műszaki és háttér szolgáltatást nyújtóknak is emelkedhessen a bére – a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ-EDDSZ) elnöke szerint.

Az ápolók azt szeretnék, ha az orvosok lemondanának idei béremelésükről

Az ápolók bérét az év közepéig nem is emelnék, infláció meg az egekben. Forrás: Pixabay

Cser Ágnes a Népszavának mondta el, hogy

Felhívtuk az orvosokat arra, hogy szolidaritásból mondjanak le az idei 11 százalékos bérfejlesztésükről, és ne harcra buzdítsanak, hogy az ápolóknak és a gazdasági, műszaki és háttér szolgáltatást nyújtóknak is jusson 2023. január 1-jétől bérfejlesztés

– miután a Belügyminisztériumban sztrájktárgyalást tartottak az ágazati érdekvédők.

A szakszervezet kérése egybecseng az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának, Csató Gábornak a véleményével – írja a hvg. "Senkinek nem akarok tippeket adni, de az lett volna igazán korrekt a kamara részéről, hogy megszavazzák: az idén januári 11 százalékos orvosi béremelést a kormány fordítsa inkább a szakdolgozókra"- fogalmazott Csató.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint az egészségügyi szakdolgozók bérét két lépcsőben fogják emelni: míg az orvosok már idén januártól több pénzre számíthattak, addig az egészségügyi szakdolgozók pénztárcája az első ütemben csak 2023. július 1-jével fog vastagodni, majd a második ütemben 2024. március 1-jével.

A kétlépcsős béremelés éves szinten csupán 10–12 százalék, a jelenleg 20 százalék feletti inflációt sem kompenzáló növekmény. Az egészségügyi szakdolgozók így sztrájktárgyalást kezdeményeztek a kormánnyal. Az orvosok februári nyomásgyakorló akciójának első számú követelése az, hogy januártól kezdődjék meg a szakdolgozói béremelés is.

Forrás: Népszava, hvg

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Mekkora disznóság ez itt már, megint ! Nincs ellentét, akkor csinálunk ! Miért nem mondanak le a fidesz képviselők a maguk fizetéséről a szegény ápolónők javra ? Mindig találnak valaki mást ! És miért csak ápolók, műszakiak, ott vannak a tanárok, a közalkalmazottak, tűzoltók, tessék már lemondani ! Valamiről !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Mekkora disznóság ez itt már, megint ! Nincs ellentét, akkor csinálunk ! Miért nem mondanak le a fidesz képviselők a maguk fizetéséről a szegény ápolónők javra ? Mindig találnak valaki mást ! És miért csak ápolók, műszakiak, ott vannak a tanárok, a közalkalmazottak, tűzoltók, tessék már lemondani ! Valamiről !
namihami
Nem kéne uszítani a eüszemélyzetnek! Miért várnák el, hogy a rosszul megfizetett orvosok lemondjanak a pénzükről a hozzájuk képest már most is vastagon túlfizetett személyzet részére. Vegyék már tudomásul, hogy az orvosok azok, akik kiszolgálják őket és az orvosi kar örüljön, hogy még bemehet dolgozni az egészségügy elitjeinek (személyzet) keze alá!
Clavigo
Ez némber még mindig " szakszi- vezér "???
Macskaszem
Álljon már meg a menet, nem az orvosok dolga, hogy megoldják az ápolók béremelését. Ilyen alapon ki lehetne jelölni minden szakmában ilyen párokat: a fodrászokét oldják meg a kőművesek, a tűzoltókét a szakácsok, a mozdonyvezetőkét a futbalisták.
Ehhez már tényleg pofa kell, de az, hogy ezt éppen az a szakszervezet ajánlgatja, akinek meg kéne védenie a dolgozókat, az egyszerűen aljasság. Ezt a nőt jól picsán kéne rúgni.
justhpeter
Csak kicsit hamis a cím ! Nem az ápolók szeretnék, hanem csak az álszakszervezetis - fideSSbérenc Cser Ágnes - aki a gyurcsány-kormány idején is O1G bandáját támogatta Gaskó álszakszervezeti vezetővel együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.