Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a háziorvosok helyett a megyei kórházzal kötött szerződést az alapellátási ügyeleti feladatok ellátására Győr-Moson-Sopronban.

Így próbálják megtörni a háziorvosok ellenállását: Már kórházi orvosokat toboroznak háziorvosi ügyeletre

Nemcsak rezidensekkel próbálják helyettesíteni Győr-Moson-Sopronban azokat a háziorvosokat, akik az országos kamarai tiltakozás részeként nem hajlandók aláírni az új ügyeleti szerződéseket.

A Népszava információi szerint kórházi orvosokat toboroznak a háziorvosok helyére a pluszpénz és a szabadnap ígéretével.

Mint írják, ez derül ki abból a levélből, amit a Győr-Moson-Sopron megyei kórház főigazgatója és orvosigazgatója írt kollégáiknak.

A lap az OMSZ-tól arra kért választ:

Hányan írtak alá a háziorvosok közül Győr-Moson-Sopronban? Valóban szerződtek-e rezidensek az ügyeletekre?

Az OMSZ azt írta a Népszavának, hogy „mintegy 40 orvossal folyik a szerződéskötés adminisztrációja. Amíg nem csatlakozik elég háziorvos, a helyükre jogszerűen más orvosokat, illetve orvosi felügyelet mellett tevékenykedő mentőtiszteket is alkalmaznak a betegek érdekében.”

Közben Szíjjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének elnöke is írt levelet a szakorvosjelölteknek. Ebben arra kérte a fiatal kollégáit,

ne írjanak alá, ne ügyeljenek a háziorvosok helyett, mert gyakorlatilag „sztrájktörővé válnak”, azok ugyanis, akik ily módon vállalnak plusz munkát, eladják a jövőjüket egy tál lencséért.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Népszava

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Az orvosi ügyeleten Tízparancsolatot fognak osztogatni orbánék áldásával meg szenteltvízzel. Aki azután is betegnek meri mondani magát,az megy a szent inkvizíció elé,majd a máglyára
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
világos, csak életmentő beavatkozásokat elvégezni, akinek egyébb fájdalmai vannak, reklamáljon az olajosnál, meg a zsírdisznónál...
izéke
Az orvosi ügyeleten Tízparancsolatot fognak osztogatni orbánék áldásával meg szenteltvízzel. Aki azután is betegnek meri mondani magát,az megy a szent inkvizíció elé,majd a máglyára
balos
@Philip Marlowe: Miért érzem úgy,hogy téged a pottyantósban hagytak?Ennyi empátiával akár még bél-ügy miniszteri álomtitkár is lehetsz a tömeggyilkos nemzethy kurmányban!
csak úgy....
@Philip Marlowe: ezt te miböl számoltad ki? te tudod,hogy egy kórházi doki hetente hány órát dolgozik az ügyeleteivel együtt?
te mészáros lölöre meg a vöre gondolhattál és a többi ingyenélö,ügyeskedö fideszesre és nem a dokikra!
csak úgy....
az,hogy magyarországon rengetegen fölöslegesen halnak meg, az nem titok, de annak nem az orvosok az okai, inkább az elbaxott egészségügyi politika!
Nessy
@csak úgy...: Az egészségügyi politikából mára az egészségügy feleslegessé vált, maradt a politika!
Nessy
Roppant bölcs ötlet! A kórházi orvosok háziorvosként ügyelnek, amiért szabadnap is jár. Helyettük a kórházban meg dolgozzon, ügyeljen duplán a többi kolléga! A szakmai problémákról már szó se essék!
csak úgy....
@Nessy: nem nyugszanak ezek a nyikhaj politikusok, míg nem üldözik világgá és nyugdijba a maradék dokikat,- nem tudom mi ezzel a céljuk!?
Nessy
@csak úgy...: Az idős, a krónikus beteg, rákos emberekkel csak gond van, népgazdasági hasznuk sem sok, viszont pénzbe kerülnek! Minél kevesebb, annál jobb! Az akut azonnali ellátást igénylő beteg imádkozzon, hogy kapjon időpontot, mielőtt ő is krónikus esetté válik, vagy megkeresi az igazságot "oda át"!
verőce21
Elmondanám, hogy a megyei kórházakkal eddig is volt szerződés a háziorvosi ügyeletekkel kapcsolatban...! :)
csak úgy....
@verőce21: de azt is baxhatod ha egyre kevesebb az orvos! húsvétra kérj a családtól logikai játékokat,talán azok segítenek rajtad!
verőce21
@csak úgy...: Tévedés! Sok az orvos Mo.-on...! Túl sok! A várólista csak a TVK miatt van.
Ezt csak a hozzád hasonló elmebetegek állítják, hogy kevés...!
Nessy
@verőce21: Két éve bázis finanszírozás van, és nincs tvk. Majd most májustól áll vissza a teljesítmény finanszírozás, és várhatóan a tvk. Lehet, hogy van, ahol van annyi orvos, ami minimum feltételeknek megfelel, csak a szakdolgozói gárda hiányzik. Meg az sem mindegy, milyen szakorvosból van "többlet". Operálna a sebész, ha lenne altató orvos, lenne intenzív osztály szak személyzettel, műtősnő, technikai személyzet, stb.
verőce21
@Nessy: Drága Nessy! Ezt már korábban megbeszéltük, egy tollvonás kérdése, hogy ez az eü. rendszer megváltozzon...!
A közbejött covid és rendeleti kormányzás nem tett lehetővé, csak tűzoltó intézkedéseket...!
Nessy
@verőce21: Vannak területek, ahol kevés a tollvonás! Remekül működne egy tollvonással a rendszer, ha az egyetlen zavaró tényezőt, a beteget sikerülni kiiktatni a rendszerből.Vannak akut esetek, amire nem lehet előre időpontot kérni,van, amikor a kedves beteg nem akkor, nem azzal a diagnózissal jelentkezik, amikor éppen szabad kapacitás lenne rá. Ha egy infarktus, vagy strok esetében kilométereket utaztatjuk a beteget a centrum kórházig, kifut az időtükörből, és nem biztos a szövődménymentes gyógyulás, idő hátrány miatt! De azt hiszem én s más szemmel látom az egészségügyet, meg te is! Ez így természetes is.
verőce21
@Nessy: "ha a beteget sikerülni kiiktatni a rendszerből" - ezt mondják sokan...!
Akut esetekre vannak az SBO-k...! Az "aranyóra" megnyerése pedig minden esetben más megoldást követel, sokszor rögtönzéseket... nincs is rá igazi protokoll...!
A mentőhelikopteres szállítás ezen sokat fog segíteni...! :)
csak úgy....
@Nessy: ön az akkor is igaza van ha nincs- el beszélget! :)
csipetke
@verőce21: 14:32 Ezt honnan szedted,hogy M.o.-on sok az orvos?Fiam-menyem pesti kórházban dolgoznak,tudnék neked mesélni. Nemcsak hogy kevés az orvos,de most sokkal nagyobb szükség van szakdolgozókra. Műtétek maradnak / maradtak el, mert kilépett a műtőssegéd az egyik kórházból. Ekkora kuplerájt csinált orbán az egészségügyből. Olyan emberre bízta,aki rohadtul nem ért hozzá, ráadásul pintérsanya tanácsadója az a kásler,akinél nagyobb károkat kevesen okoztak az egészségügyben. Nálunk már régesrégen nincs szakértői kormány, pedig ide önálló egészségügyi minisztérium kellene. Ugyanez vonatkozik az oktatásra is. Az egészségügyi szakdolgozók gyalázatosan kevés fizetése helyett orbánét, és a sleppjéét emelték milliókkal--teljesen indokolatlanul. És még orbán volt felháborodva,mikor be akarták nyújtani a Lex-megdöglesz c. indítványt. Márpedig elértünk arra a pontra,ha nincs pénzed magándokira, tényleg megdöglesz,vagy ha szerencséd van, magadtól meggyógyulsz, akkorák a várólisták. Ezen nincs mit szépíteni, ez a kormány teljesen hazavágta az egészségügyet,és az oktatást. Ezzel már nem lehet az "emútt" 8 évre visszamutogatni,mert soha olyan rossz nem volt a helyzet,mint most
verőce21
@csipetke: Orvos van elegendő, te is ezt bizonygatod...! :)
Gyakorlott segédszemélyzetből van kevés esetleg...!
csak úgy....
@Maccska: shikari tibi,te elmebeteg! :) nekem itt is magyar orvosaim vannak, ök azok, akiknek telelett a tökük 0rbánnal és a hozzád hasonló idiótákkal!
csak úgy....
@verőce21: az "elegendö orvosok" hány százaléka 65 év fölötti,tehát nyugdijas korú?
verőce21
@csak úgy...: (15:43) Nincs jelentősége az orvosoknál a 65 éves korhatárnak! A háziorvosok itt halálig tartó munkára vannak ítélve, mert nem fizetett egy sem elegendő nyugdíjjárulékot ahhoz, hogy békés nyugdíjaskort éljen...!

Csirkefarhátas nyugdíjaskor várna rájuk...!
csak úgy....
@verőce21: nem tudom,hogy te ezt honnan szeded,tudok olyan városokat ahol katasztrófális a helyzet a háziorvosok nyugdijbamanetele miatt, az igaz,hogy akadnak köztük munkabuzik, egy 87-88? évest én is ismerek közülük aki még hetente pár órát ügyel,de ez egyre kevésbé jellemzö.
justhpeter
Aztán majd a kórházi orvosok is kiveszik a sazbadnapjaikat és a kormány a kórházakba keres orvosokat.
verőce21
@csak úgy...: 16:03) meg kell nézni a háziorvos regisztert és a nyugdíjaikat...! és jobban érthetővé válik, amit ezzel kapcsolatban írtam...!
csak úgy....
@verőce21: tudom...te egy nagy szagértö...
verőce21
@csak úgy...: Persze, te az orvosi "dolgokhoz" is hülye vagy...! :)
csak úgy....
@verőce21: te azért látsz sok orvost mert mindennap el kell vinned az eszedet kontrolra!
az egy és ugyan az a doki, csak neked már nem tünik föl! :)
verőce21
@csak úgy...: A kontroll-t két "l"-lel kell írni, te idegenszívű barbár...!
verőce21
@m73: A kórházi segéderő kevés, már fentebb leszögeztük!
A háziorvos-rabszolgákat pedig számold kettővel, mert két orvos helyett dolgoznak...!
csak úgy....
@verőce21: tudtam,hogy te a lényegre mindíg figyelsz , te üres tulipánosláda fejü nagy korcs magyar! :)
verőce21
@csak úgy...: Az "ugyanaz"-t pedig egybeírjuk, te "korcs magyar!"
jáger laszló
Hollandiában már bevezették a választható eutanázia gyógymódot!!!
Sokan éltek/haltak is vele...
Nálunk mikor lesz aktuális!!!csak érdeklődöm...
barátilag
J.L.
csak úgy....
@verőce21: tudtam,hogy te a lényegre mindíg figyelsz , te üres tulipánosláda fejü nagy korcs magyar! :)
csak úgy....
@verőce21: te csak szeretnél olyan korcs lenni mint én, te buta mischling! :)
verőce21
@csak úgy...: Régen az olyan buta emberek, mint te, hallgattak, hogy ne derüljön ki a butaságuk, de te fennhangon hirdeted magad!
verőce21
@csak úgy...: 20:12) Szeretnél...? Mesélj még, te buta paraszt!
csak úgy....
@verőce21: plagizálsz mint a leg butább pötschök? :) lopni is jársz éjszaka?
csak úgy....
@verőce21: nem ismerem a vágyaidat de szerintem te egy zsiroskenyérért még szopni is hajlandó! :)
verőce21
@csak úgy...: Neked az elmebetegséged kevés ahhoz, hogy hihető sztorit tálalj ki...!
csak úgy....
@verőce21: te magad vagy a sztori, nem kell erölködnöm, te elmegyönge!
lassan megunlak,nem ám én vigyázok rád egész nap, ott a cselédlány? -rábízhatlak bátran?
verőce21
@csak úgy...: Szórakoztató elmebeteg vagy, semmi más…! :)
csak úgy....
@verőce21: baxod,ha vagyonod is akkora mint a szókincsed, te állítólagos magyar, akkor te vagy a templom leg butább egere! :)
verőce21
@csak úgy...: Te, a gyerekes-gyagyás-elmebeteg-elmebajos-unlak kártyáidat elfelejtetted...?
csak úgy....
@verőce21: szándékosan felejtettem öket nálad,neked nagy szükséged van rá! :)
verőce21
@csak úgy...: Azok nélkül pedig fegyvertelen vagy..., csak egy elmebeteg dilis...!
csak úgy....
@verőce21: jó éjt elmebeteg barátom, álmodj szépeket és ne pisáld össze magad! :)
verőce21
@m73: Az a baj, hogy te egy kezeletlen féleszű, akit soha nem tanított meg senki viselkedni társaságban...!
csak úgy....
@m73: ez a faxi már régóta menthetetlen! azt hiszi magáról,hogy ö egy valaki,közben egy hazudozós dedós utolsó senki!
verőce21
@csak úgy...: Az fellengzős utolsó senki te vagy, @csak úgy...: te naponta bizonyítod, hogy egy pitiáner, kisstílű, ócska hazaáruló patkány vagy!
verőce21
@m73: milyen orvosokról szeretnél hallani féleszű? Van minden szakágiból elegendő az országban, amióta a fidesz jól megfizeti őket...!
jáger laszló
Nem lehet ezt bírni sem idegileg,sem fizikálisan!!
Előbb vagy utóbb jön a +váltó eutanázia...
csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
@verőce21: 15:38 Nem azt írtam,hogy orvosból sok van, de az ő bérük viszonylag elfogadható a szakdolgozókéhoz képest.
Azért az mégiscsak nonszensz,ha egy kórházból kilép egyetlen műtőssegéd, és elmaradnak a műtétek. Vidéken meg a fenetudja hány helység van orvos nélkül, akik még dolgoznak,nagyrészt nyugdíjasok,vagy nyugdíhoz közelállók. Valamikor orbán takarékos kormányzásra készült, de mi van most? Sose volt még ennyi felesleges miniszteri biztos,és államtitkár, mint most,és mindegyiknek jár helyettes is,igen jó pénzért. Szaporodnak mint tavasszal a mezei nyulak. Asszem már csak fingásügyi miniszteri biztos nincs. Na ennek az ingyenélő bandának a nemkevés bérén meg lehetne oldani a szakdolgozók béremelését. Ugyanez van az oktatásban is. Lehet hogy olajossanya az olajszőkítéshez értett,de ehhez a két ágazathoz fingja sincs. Sose volt orbánnak szakértői kormánya, csak egy bólogatójancsikból álló gittegylete. Nem véletlenül van az ország az európai országok utolsó előtti helyén. Bár Bulgária már időnként beelőz, nekik már eurójuk is lesz,mi meg szenvedhetünk a szart se érő forinttal. Szóval, van itt baj,nem kicsi
Toller Béla
@verőce21: Még jó, hogy neked a saját hülyeséged nem fáj ! De azért szenvedsz, legalább ? Nincs elég doktor, bizony mihelyst valamelyik szakmára rákeresel, hirtelen kiderül, hogy nincs belőlük elég ! És persze, nem úgy kellene ezt nézni, hogy kapnak egy rendesebb fizetést, ezért aztán se család, se élet, csak a robot három műszakban, reggeltől estig, plusz az ügyeletek ! Megfelelő infrastruktúra nélkül, magyar módra mindent egyedül bevállalva, természetesen ! A beteg meg vár, várhat szegény, semmit sem tehet, pénzzel nem bírhatja megoldani a maga nyomorát, mert már az is kiváltság ...
ómió
A MOK-os efftársak által megfélemlített háziorvosok helyett már kórháziakat keresnek!?
Clavigo
@ómió: Neked sem ártana már egy psziho- doki...
Nessy
Még "csak" 850 üres háziorvosi praxis van! De látva a háziorvosok korát, a finanszírozást, a fenyegetést a finanszírozás csökkentésére, lesz még több is! Helyettesítsen pár kollégát, ha megoldható, ügyeljen a vármegye másik sarkába, kézen fogva vigye szúrésre a páciensét, mert különben Pintér elvtárs csökkenti a finanszírozását 20%-kal!
Németh István
Az orvosok életpálya területe ma is a legjobban megfizetett! Régebben is az volt, ma is az: Azt látni kell, hogy a parszolvencia egyszerűen nem szüntehető meg! De azt is lárni kell, hogy a fizetős un. magánrendelések hivataos állami korházi intézményekbe müködnek! Drága gyógyszereket írnak ki az olcsóbbak helyett, mert neki abból suska jár! Miről tetszenek beszélni?? A kormány kinyalja az orvsi társadalom seggét >>> korházat épít, fejleszt, nem bezár épít fejleszt, hatalmas ÉVI beruhátzásákot tesz - hogy több a suska nyugaton? Hát több > tessen elmenni nyugatra, DE előtte a diplomát fizesse ki! A jó kurva anyját az orvoskámnak - hogy rohadjanak meg az is csak egy szakma amit renedsen el kéne látni nem beleszarni a beteg pofájába >> telefonon mondja be a saját baját, nyvajáját, majd vizsgálat nélkül diagnosztizálják és tanácsolják hogy mi a kurva anyját szedjen, stb. amúgy vény nélkül, drágán mert telefonon nem tud receptet írni! Ezek akarnak bért meg pénzért kuncsorogni??? Na menjenek a bús picsába!
Az usa-nató aramada takarodjon Európából az Eu vezetése a börtönbe! -akasztásilag!
Eladott Ország
Emellett jön a kötelező távgyógyítás is. Elképzelem b@szottfalvai háziorvost, amint Seggekivan településről telefonál Mari néni, hogy Géza bácsi bitang rosszul van, és közli vele, hogy legyen akkor egy RTG vizsgálat - a beutalót a felhőbe elküldte. Én meg a Mari nénit, ahogy azóta is kémleli az eget az udvaron. Hova vezetne ez? Még a végén információk jutnának el a sajtóhoz a fos egészségügyi rendszerről. A fideszes nyomorulatakat az sem renditené meg, a többi lusta gecit meg ugyse érdekli, amig van valasztási kolompér’. És ugye amiről nem tudunk, az nincs is. A fideszes hülyék alapszabálya. Ma már amiről tudnak a hívek, az sincs. Csak nem kezdenek el a szemüknek hinni?
Eladott Ország
@Németh István: ma, 13:01 ☺ Tudod azért az orvosi szakma elég konvertibilis, nem lehet őket úgy szarba venni és szórakozni velük, mint például a pedagógusokkal és ripsz-ropsz már el is mentek az országból, a fiatalabb nemzedék az biztosan. Egyébként javaslok egy pszichiátriai kezelést minél hamarabb.
Nessy
@Németh István: Ön melyik kórházban szakorvos, hogy ilyen "remek szakmai" véleménye van? Esetleg Nógrád vármegyében háziorvos?
Németh István
@m73: pont a tefejedre szartam, nem vetted észre, ja a szád is nyitva volt! Oszt elakadt a hangod!@Nessy: @Eladott Ország: szíves tájékoztatásotokra közlöm, hogy mint orvosi, főorvosi igazgató főorvosi család kutató orvosi kilétem nem engedi meg, hogy hebehurgya módra reagáljak TEHÁT! >> miután az orvosok egy sajátos társadalmi kasztot ölelnek fel így nagyon fontos dolog a moslék balliberális csőcseléknek ezt az inteligens és valamelyest az átlagnál képzettebb társadlmi réteget valmivel kihoznia sodrából és felzrikálni a jelenlegi kormány ellen! Ezt természetsen a ballibernyák csőcselék szeretettel teszi és mélységes undorral és bosszúvággyal a kormány felé! Mert ugye a kormány nem bezár, megszüntet leépít, korházakat hanem fejleszt és a tehetségéhez mérten a nép, a polgárok védelme, védettsége érdekében még anyagilag is támogatja őket! persze a mindenkori tehetsége szerint! TEHÁT tiszta a kép > van mit tenni, és tesz is a kormány és meglehetősen sokoldalúan annak ellenére, hogy a migrációs és ezen belül is különösen az ukrán-migrantyú betörők különösen nagy anyagi teget rónak a szociális ellátó vonakra! ÉS BIZONY SOK HELYRŐL KELL ELVENNI HOGY EZZT A FELVÁLLAT ANYAGI KÖTELMET TELJESÍTENI TUDJA >> hamár a tesóitok ahazaároló geci szemeteka nemzetet kiárusítani akaró kapzsi zsidók az Eu járandóság biztosításába belepiszkítottak!
A lényeg pont ezért >> az usa -nató geci moslék sereglet takarodjon Európából, a moslék Eu vezetés takarodjon a börtönbe - akasztásilag!
Nessy
@Németh István: Egy demens otthon lakói díjaznák a fenti eszmefuttatását.
gina
Te mocskos cigány,,, a kisvasútad, focipályák.kastélyok helyett a magyar EÜ be kellett volna tenni a nép pénzét , te aljas szemét gazember, te hizol gyarapodsz mint egy zsiros mangalica,,, az kellene ha beteg vagy egy magyar kórházba egy rozsdás
ágyra lekötözni , akkor ugatnál te aljas emberi alja !!!
Németh István
@m73: nálad az értelmi képességekkel is baj van >> ha szorulásom van honnan gondolod, hogy mégis a fejedre fostam - "magam alá" ahl vagy!?!??@Nessy: hiszen demenséknél vagyunk a @m73: bizonyítja is!!!@gina: te nyilván éhezel mert egy dagadt állat létedre fogyókúrázni akarsz ez neked lelki gyötrelem > de neked mint dagadt hólyagnak > az agyadat zsírzsalonna burokban lehetne feltalálni ha lenne! Te állatik dagadt barma amit az Eunak fizetünk atöredéke is sok mert pontosan az Eu. nemzetek ellen dolgoznak és kiárusítják Európát az usa-nak! te hétcímeres dagadék miköze van Washingtonnak az Európai flteke gazdasági kapcsolataihoz kínával ?? ha az üzlet ezt kívánja és eza jobb mint az usa szemét behozatal akkor aza az üzlet a jobb! Te bugris tripperes pics a ha havironygod ott veszed nómag ahol olcsóbb nem, Te hülye kurva! te semtudsz gondolkozni - bizonyítod folyamatosan hogy agyad egy szál se!
de tanúlj valamit >> az usa-nató takarodjon európából és amoslék Eu vezetés a börtönbe - akasztásilag >>téged nem lehet még felakaszani, mert elszakadna a kötél, összedölne a bitófa!
Németh István
KÜLÖN FELHÍVÁS >> a hibákat a szerkesztőség rovására vegyétek mert az időközi javítások ellenére bennmaradtak! De leszarom őket is meg aki ezen nyafogna!
ómió
@Clavigo: Csak, mert te dilidokihoz jársz!? Úgy tűnik, nem tud rajtad segíteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.