A Klikk TV Mélyvíz című műsorában Petschnig Mária Zita közgazdász és Kéri László politológus elemezte Orbán Viktornak az utóbbi egy héten elhangzott beszédeinek néhány fontos szegmensét.

Ha Orbán megszólal, csak a megtartandó szavazóbázist szólítja meg, 6 millió embernek pedig nem mond semmit

Arra a három érvre, hogy az orosz invázió tulajdonképpen Amerika háborúja, hogy a brüsszeli szankciók elhibázottak, és hogy a dollárbaloldal csak segédkezik ehhez Brüsszelben, tavaly ősszel kapott rá Orbán Viktor

– emlékeztetett Kéri László.

Ez bizonyos szempontból életveszélyes az ellenzék számára is, mert kriminalizálják őket és innen csak egy lépés a hazaárulózás. Az év első két hónapja szigorúan Orbán Viktorral volt tele és észrevehető, hogy nem tudnak másképp viselkedni, mint amikor kampányhelyzetben vannak, mert valós, megoldandó problémákkal kerülnek szembe.

Kéri szerint kiosztja a nagyhatalmakat, hogy mit kellene tenniük, hiszen minden problémánk onnan fakad.

Orbán logikája szerint az infláció akkor feleződik meg, ha a szankciókat visszavonják, de azt a közgazdaságtan nem ismeri, hogy a mutatók parancsra változnának – mondta Petschnig Mária Zita közgazdász.

Lehet, hogy egy számjegyű lesz, mert az elmúlt év második felében erősödött fel az infláció Magyarországon és ha nem lesz újabb energia-árdrágulás, viszont mennek le az árak, akkor csökkenhet az infláció tíz százalék körülire. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy sokan az infláció csökkenését úgy értelmezik, akkor áresés is bekövetkezik. Ez nem igaz, csak az infláció üteme mérséklődik ez év végére – mutatott rá.

Az elmúlt év vége felé, októbertől már a legtöbb uniós országban lefelé ment az infláció üteme, nálunk pedig akkor még mindig fölfelé és januárban is fölfelé, miközben az euróövezetben ekkor már nyolc és fél százalékra ment le a decemberi 9.2-ről

– sorolta a számokat a szakember.

Ha Orbán megszólal, csak a megtartandó szavazóbázist szólítja meg, 6 millió embernek pedig nem mond semmit

– szúrta közbe Kéri László.

Petschnig Mária Zita elemzésében felhívta a figyelmet arra is, hogy Orbán három eredménnyel dicsekszik, az egyik, hogy soha ennyien nem dolgoztak Magyarországon, mint most, a másik, hogy ekkora export sem volt sohasem, és hogy ennyi tőke soha nem jött be az országba.

A közgazdász kiemelte, hogy az exportról is csak féligazságot mond Orbán, mert valóban a dinamikája soha ilyen nem volt, de ebben benne van az infláció is.

Azt, hogy minden problémának oka a háború, könnyű elhinnie annak, aki csak azt a médiát hallgatja, amely a moszkvai rádió magyar hangjává vált

– fogalmazta meg véleményét az állami csatornákról Kéri László

A Klikk TV Mélyvíz című műsora itt nézhető meg.

Forrás: Hírklikk

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alfa
@KisTehen: @Maccska: csak a kecskebaszó hívekhez szól...ugyan is más normális ember tudja,hogya korrupt orbán hazudik,mert neki keresztényorgiás kötelessége a hazudozás...a lopás... mindenek felett
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Egy-két ellenpélda, ugye, "efftársilag nem tétel", bolsiék idiótája!? A "tétel" nálatok az, hogy ki tudja átütőbben az éterbe hazudni, miszerint a "Zorbán lop"! Biztos a "lopottból" támogat boldog-boldogtalant!
Aki Én
@ómió: ,,Exkluzív: ezen a titkos csatornán óriási pénztömeg zúdul Tiborczék és Mészáros közelébe

A Fidesz-kormányzás egyik legnagyobb kérdése, hogy milyen forrásból töltik fel azokat a magántőkealapokat, amelyek a NER-felépítményt tartják. Kínálkozna a nyers válasz: „hát abból, amit a lovagok hazavisznek a tenderekből”. Csakhogy ezekben a titkos zsákokban sokkal több milliárd van, mint amennyit úgymond el lehet lopni. Akkor honnan jön a pénz? Kínából, Oroszországból, a kipcsakoktól? Nem egészen. A megfejtés az, hogy nálunk a „magán” előtagú tőkealapokat is részben a magyar állam pumpálja nagyra. Két részben dolgozzuk fel, hogyan. Az elsőben alább kormányzati dokumentumokkal igazoljuk, hogy már legalább 541 milliárd közforint mozdult meg a kiválasztottak felé (javarészt a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül) – de vannak arra utaló nyomok, hogy a kiáramlás nagyságrendje még sokkolóbb. Némi cinizmussal azt mondhatnánk: akár külön „Tiborczék”- és „Mészárosék”-sor is lehetne a magyar állam költségvetésében. Mindenkinek egyszerűbb lenne az élete."

www.valaszonline.hu/2023/02/27/magantokealapok-ner-magyar-fejlesztesi-bank-meszaros-tiborcz-kozpenz/
ómió
@Aki Én: Tényleg!? Tendereket nyernek? És ezért létre is hoznak, építenek is valamit!? "Hallatlan"! Pedig efftársilag, ugye, az lenne píszí, ha - mint az efftársi milliárdosaitok tették - úgy "privatizálnák ki" maguknak!? Ahhoz várjátok ki, amig megint eljöhet a lopókurzusotok!
Aki Én
@ómió: Mit hazudozol itt efftársilag, te agyhalott balfasz?
Gyurka80
Két őskommancs házaspár beszédét nem kell figyelem be venni. "hogy soha ennyien nem dolgoztak Magyarországon, mint most," amikor a FIDESZ azt mondta 10 év alatt 1 millió munkahelyet hoz létre (hiszen a régióban nálunk volt a legkisebb a foglalkoztatás) akkor csak röhögtetek, nem hittétek.És lám teljesült, ez a munkaalapú társadalom, nem segélyalapú mint a ti időtökben.
ómió
@Aki Én: Hazudozó agyhalott bolsi balfaszt láttál!? Hányszor mondjam még: menj el a tükörtől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.