A Klikk TV Mélyvíz című műsorában Petschnig Mária Zita közgazdász és Kéri László politológus elemezte Orbán Viktornak az utóbbi egy héten elhangzott beszédeinek néhány fontos szegmensét.

Ha Orbán megszólal, csak a megtartandó szavazóbázist szólítja meg, 6 millió embernek pedig nem mond semmit

Arra a három érvre, hogy az orosz invázió tulajdonképpen Amerika háborúja, hogy a brüsszeli szankciók elhibázottak, és hogy a dollárbaloldal csak segédkezik ehhez Brüsszelben, tavaly ősszel kapott rá Orbán Viktor

– emlékeztetett Kéri László.

Ez bizonyos szempontból életveszélyes az ellenzék számára is, mert kriminalizálják őket és innen csak egy lépés a hazaárulózás. Az év első két hónapja szigorúan Orbán Viktorral volt tele és észrevehető, hogy nem tudnak másképp viselkedni, mint amikor kampányhelyzetben vannak, mert valós, megoldandó problémákkal kerülnek szembe.

Kéri szerint kiosztja a nagyhatalmakat, hogy mit kellene tenniük, hiszen minden problémánk onnan fakad.

Orbán logikája szerint az infláció akkor feleződik meg, ha a szankciókat visszavonják, de azt a közgazdaságtan nem ismeri, hogy a mutatók parancsra változnának – mondta Petschnig Mária Zita közgazdász.

Lehet, hogy egy számjegyű lesz, mert az elmúlt év második felében erősödött fel az infláció Magyarországon és ha nem lesz újabb energia-árdrágulás, viszont mennek le az árak, akkor csökkenhet az infláció tíz százalék körülire. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy sokan az infláció csökkenését úgy értelmezik, akkor áresés is bekövetkezik. Ez nem igaz, csak az infláció üteme mérséklődik ez év végére – mutatott rá.

Az elmúlt év vége felé, októbertől már a legtöbb uniós országban lefelé ment az infláció üteme, nálunk pedig akkor még mindig fölfelé és januárban is fölfelé, miközben az euróövezetben ekkor már nyolc és fél százalékra ment le a decemberi 9.2-ről

– sorolta a számokat a szakember.

Ha Orbán megszólal, csak a megtartandó szavazóbázist szólítja meg, 6 millió embernek pedig nem mond semmit

– szúrta közbe Kéri László.

Petschnig Mária Zita elemzésében felhívta a figyelmet arra is, hogy Orbán három eredménnyel dicsekszik, az egyik, hogy soha ennyien nem dolgoztak Magyarországon, mint most, a másik, hogy ekkora export sem volt sohasem, és hogy ennyi tőke soha nem jött be az országba.

A közgazdász kiemelte, hogy az exportról is csak féligazságot mond Orbán, mert valóban a dinamikája soha ilyen nem volt, de ebben benne van az infláció is.

Azt, hogy minden problémának oka a háború, könnyű elhinnie annak, aki csak azt a médiát hallgatja, amely a moszkvai rádió magyar hangjává vált

– fogalmazta meg véleményét az állami csatornákról Kéri László

A Klikk TV Mélyvíz című műsora itt nézhető meg.

Forrás: Hírklikk

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alfa
@KisTehen: @Maccska: csak a kecskebaszó hívekhez szól...ugyan is más normális ember tudja,hogya korrupt orbán hazudik,mert neki keresztényorgiás kötelessége a hazudozás...a lopás... mindenek felett
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
@KisTehen: Tudod ezért vagy te egy nagy marha, mert elhiszed.
Alfa
@KisTehen: @Maccska: csak a kecskebaszó hívekhez szól...ugyan is más normális ember tudja,hogya korrupt orbán hazudik,mert neki keresztényorgiás kötelessége a hazudozás...a lopás... mindenek felett
dr. prédikátor
CSAK AZ AGYMOSOTT ZOMBI BIRKÁIHOZ UGAT A CIGÁNY LÓKUPEC !!!MERT AZOK MINDENT BESZOPNAK!!!
ágimami
Tökéletesen egyetértek az elemzőkkel!!!
Macskaszem
@KisTehen: Nem nekem kell hinned, hanem ki kéne törölnöd a narancsos csipát a szemedből.
Csizmás Kond
" Azt, hogy minden problémának oka a háború, könnyű elhinnie annak, aki csak azt a médiát hallgatja, amely a moszkvai rádió magyar hangjává vált"
...és azt hogy a háború jó, a háborút pártolni kell, a háború által javul a sorsunk azt csak az hiszi el aki a hazug brüsszeliek hangját hallgatja.
A háború soha nem volt jó a kisembernek csak azoknak akik a háttérből levezényelték és nyerészkedtek rajta, és ez ma is így van. Az által lesz az ember földönfutó, az által drágul minden, az által lesz harag minden két ember között, és mindig van aki akkor is elhiszi a hazugságot a jólétről amikor a saját bőrén érzi annak minden keservét, mert a nyomor sokkal tovább tart mint maga az okozója a háború.
csak úgy....
0rbán és az elvarázsolt szavazóbázisa! -akiket innen ismerk, azok után azt kell mondanom, hogy magyararország, te ismét nagyon rábasztál!
csak úgy....
mátyás király - fekete serege
0rbán viktor - setét serege
vajon melyik az ütöképesebb? :)
balos
@csak úgy...: Az a baj,hogy a geci "serege" rosszabb",mint a seregélyek serege!Ezt a vérmegyeházak újra bér--vezetése is alátámasztja!
jáger laszló
Csak szeretné,de 1re nehezebben megy az összetákolás!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@balos: rossz évben a seregályek fele éhendöglik, ez ellen a vármegyeháza sem tehet..
csak úgy....
@KisTehen: akikkel nem érdemes foglalkozi, azokat mindíg kihagyom, nem vetted még észre,te buta pedo!?
Eladott Ország
Orbán: Tudjátok mi az én titkom? A buta tömeg!
twitter.com/GutyinaI/status/1624914132058112000/photo/1
Egyszer vége lesz, ennek a XXI. századi fideSS rémálom diktatúrának,...
twitter.com/janos_hary/status/1624344623077261312/photo/1
csak úgy....
@Horizont: 0rbán már nem csak miniszterelnöknek képzeli magát, szerinte ö már több annál...,egy mindenek fölötti király, -egy örült!
ómió
Ez a "Zorbán 6 millió embernek nem mond semmit"!? Ja, nekik "csak" osztja a támogatásokat - efftársi népzsebi helyett - nyilván a "lopottból"!
Néro2
Száraz tónak nedves partján
Orbán Viktor kuruttyól
Hallgatja sok sok fityma ' ember ?'
Ki a vízben lubickol
Sej haj denevér bennük van a szolga vér
Sej haj denevér bennük van a szolga vér.
Egyébként meg :
uploads.disquscdn.com/images/f3d62e62121a45f45fdc01f9b2de3517ba64d8e56795c1ba28b4f02ba9d96b4a.jpg
Aki Én
@sgl: A híveit is meglopja, de azok nem értik, vagy élvezik.
Aki Én
@ómió: És azzal a párezermilliárddal amit elloptak mennyivel beljebb lenne Magyarország, igaz balfasz?
És ez nem azon múlik, hogy a te mélysötét agyad ezt látja vagy elismeri-e.
Aki Én
@Maccska: ...na, ezért tartunk titeket nagyon butának.
ómió
@Aki Én:Honnan loptak el párezermilliárdot, bolsiék elmebetege!? Az MNB-ből, amikor Simor(?) efftársatok "eltapsolta" az aranykészletet? De, hisz', az még a tetvesbolsi fajtád idején volt, a "Zorbán" meg visszavásárolta - biztos a "lopottból", ugye, bolsiék fajgörénye!? Inkább szedáltasd magadat ott az elmeosztályon!
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:33 ☻ Olyan magas ez neked, mint bivalynak a zongora. Hosszú ideje ezt bizonyítod az öklendezéseiddel. Húzz már el...Istenem miért van az, hogy azok osszák legjobban az észt, akiknek amúgy is kevés van.
th.bing.com/th/id/OIP.ONLKoMUDibepCtEcfkcI4QAAAA?pid=ImgDet&w=191&h=265&c=7&dpr=1.56&adlt=strict
Aki Én
@Maccska: Mi, vagy a baloldal?
Vagy mindenki balos, aki nálad okosabb és ezért nem fideszes?
Aki Én
@ómió: Ha felsorolsz egy-kétellenpéldát, akkor úgy érzed a fidesz nem lop? Ez volna az igazolás? :))
Most ezzel hülyíted a népet, agyhalott propagandista csicska?
laja70
Természetesen ez a fidernyák szavazóbázis a választók kétharmada...
jáger laszló
Csak a tisztánlátás kedvéért
a választásra jogosultak cirka 35-40%-a szavaz a fidexre ami a biztos szavazók 2/3-a a matematika miatt!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@Eladott Ország: Most éppen mid fáj, bolsiék fajkreténje!? Az agyad hűlt helye, vagy, hogy nem találtál újabb innovatív efftársi hazugságforrást!?
ómió
@Aki Én: Egy-két ellenpélda, ugye, "efftársilag nem tétel", bolsiék idiótája!? A "tétel" nálatok az, hogy ki tudja átütőbben az éterbe hazudni, miszerint a "Zorbán lop"! Biztos a "lopottból" támogat boldog-boldogtalant!
Aki Én
@ómió: ,,Exkluzív: ezen a titkos csatornán óriási pénztömeg zúdul Tiborczék és Mészáros közelébe

A Fidesz-kormányzás egyik legnagyobb kérdése, hogy milyen forrásból töltik fel azokat a magántőkealapokat, amelyek a NER-felépítményt tartják. Kínálkozna a nyers válasz: „hát abból, amit a lovagok hazavisznek a tenderekből”. Csakhogy ezekben a titkos zsákokban sokkal több milliárd van, mint amennyit úgymond el lehet lopni. Akkor honnan jön a pénz? Kínából, Oroszországból, a kipcsakoktól? Nem egészen. A megfejtés az, hogy nálunk a „magán” előtagú tőkealapokat is részben a magyar állam pumpálja nagyra. Két részben dolgozzuk fel, hogyan. Az elsőben alább kormányzati dokumentumokkal igazoljuk, hogy már legalább 541 milliárd közforint mozdult meg a kiválasztottak felé (javarészt a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül) – de vannak arra utaló nyomok, hogy a kiáramlás nagyságrendje még sokkolóbb. Némi cinizmussal azt mondhatnánk: akár külön „Tiborczék”- és „Mészárosék”-sor is lehetne a magyar állam költségvetésében. Mindenkinek egyszerűbb lenne az élete."

www.valaszonline.hu/2023/02/27/magantokealapok-ner-magyar-fejlesztesi-bank-meszaros-tiborcz-kozpenz/
ómió
@Aki Én: Tényleg!? Tendereket nyernek? És ezért létre is hoznak, építenek is valamit!? "Hallatlan"! Pedig efftársilag, ugye, az lenne píszí, ha - mint az efftársi milliárdosaitok tették - úgy "privatizálnák ki" maguknak!? Ahhoz várjátok ki, amig megint eljöhet a lopókurzusotok!
Aki Én
@ómió: Mit hazudozol itt efftársilag, te agyhalott balfasz?
Gyurka80
Két őskommancs házaspár beszédét nem kell figyelem be venni. "hogy soha ennyien nem dolgoztak Magyarországon, mint most," amikor a FIDESZ azt mondta 10 év alatt 1 millió munkahelyet hoz létre (hiszen a régióban nálunk volt a legkisebb a foglalkoztatás) akkor csak röhögtetek, nem hittétek.És lám teljesült, ez a munkaalapú társadalom, nem segélyalapú mint a ti időtökben.
ómió
@Aki Én: Hazudozó agyhalott bolsi balfaszt láttál!? Hányszor mondjam még: menj el a tükörtől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.