Egyre rosszabb a demográfiai helyzet. 

Brutális szigorítás jöhet! Minden nyugdíjas érintett az ügyben

A magyar nyugdíjrendszer átalakítását a körülmények kényszerítik ki, több lehetséges út van, a kormánynak lépnie kell a Pénzcentrum cikke szerint.

A KSH adatai szerint 2011 és 2022 között 318 ezer fővel, 19 százalékkal nőtt a 65 éves vagy annál idősebb népesség száma és teljes népességen belüli aránya. Ezzel párhuzamosan a 0–14 éves gyermekek csoportja kismértékben, a 15–64 éves aktív korúaké számottevően csökkent.

Vagyis már a magyar lakosság 21 százaléka tartozik a nyugdíjas korosztályba.

A Pénzcentrum számításai szerint 2030-ban már indokolt lehet a 66 éves nyugdíjkorhatár, 2040-re a 67 évet is elérheti, 2050-re pedig a 70 éves korhatár is eljöhet magyarországon.

Bankmonitor nyugdíjelemzője azt mondta a lapnak, hogy míg 1990-ben még 5 aktív korú jutott egy idősre, 2022-ben ez már csak 3 körül van, 2050-re pedig le fog csökkenni 2 környékére. Szerinte ezért az egyik lehetséges intézkedés a nyugdíjkorhatár emelése lehet. 

Forrás: penzcentrum.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Talán nem kellett volna ellopni a manyup vagyont.

Megvédtétek, mi? Most meg nincs miből fizetni, mert azt is elloptátok átok.

A munkavállalókat elüldözitek, a munkabíró lakosság fele elment ebből a rohadó országból. Az nem elég ha párszáz embernek hatalmas vagyona kerekedik, mert a dolgozók is meg szeretnének élni. Ráadásul az időseket sem gondozzátok, hanem azt is rábízzátok az utódokra. A pénzt elbasszátok a hatalom betonozására, nameg a stadionok betonozására.

Egészoldalas hirdetések millióira, szavazatvásárlásra, dögök.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@kulabombaafityiszre: Ember, az agyatlanok közül! Idehaza, MAGYARORSZÁGON dolgozik egymillióval több munkavállaló, mint 2010-ben amennyien dolgoztak, szintén idehaza! Szerinted és a bolsi agyatlanfajtád szerint, aki idehaza dolgozik, az hova, melyik országba fizet nyugdíjjárulékot!? Bolsi zombiknak talán fogadóirodát is nyithatnál rá!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 12:55
Az a gond te faszorrúbába ,hogy nincs a kérdőíven különválasztva a hazai és a külföldi munkavállalás,ezért nem tudják mennyien végeznek munkát külföldön.
ómió
@kulabombaafityiszre: Majd az elmebeteg tetvesbolsi fajtád, biztos meghazudja neked! Végtére is "kasztbéli" vagy!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:02
Akkor pontosan mennyi ember dolgozik külfödön,faszszopó ómió.
Válaszolj tetves köcsög.A fasz kivan veled olyan hülye vagy.
Te szellemi rogyadék.
drrotf
Valami nincs szinkronban a nyugdíj- szakemberek várakozása, előrejelzése és Orbán Viktor nyugdíjasoknak írt újságjában megjelent kijelentés között, mert a szakértők azt állítják hogy a nyugdíjba menés idejét 70 évre kell emelni mert az aktív dolgozók és a nyugdíjasok aránya drasztikusan megváltozott, s ezzel szemben az orbáni kiadványban az áll, hogy a nyugdíjba menés idejét, a 65 évet nem változtatja meg , nem emeli fel a kormány.Szerintem hamarosan kiderül, hogy a szakétőknek és a gazdasági szabályoknak lesz -e igazuk, vagy a kormánynak!
lusta
@Peller Anikó: KECSKÉT.
Ök mondták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.