Magyarország első first gentlemanje, Veres István közgazdászként kapott egyből főtiszti kinevezést. Hadházy Ákos szerint az avatása rosszul időzített a Honvédségnél történt elbocsátások miatt, a volt honvédelmi államtitkár szerint alezredesként nem nagyon szoktak karriert kezdeni. A hadkiegészítő parancsokság azt írta, a rendfokozat tükrözi Veres végzettségét, szakmai tapasztalatait, iskoláit, valamint a közjogi szerepét.

"Banánköztársaság operett honvédje" – Novák férje, Magyarország első first gentlemanje közgazdászként kapott egyből főtiszti kinevezést, miközben sorra rugdossák ki a főtiszteket

Fotó: Novák Katalin/Facebook

Hétvégén derült ki, hogy Novák Katalin államfő férje, Veres István letette önkéntes tartalékos esküjét. Csakhogy – amint erre Hadházy Ákos nemrég felhívta a figyelmet- Veres mindössze öthetes kiképzés után egyből alezredesi rangot is kapott. Erről a rendfokozatról a hétvégi hírében nem számolt be az eskütételről egyébként tudósító állami hírügynökség, a Magyar Távirati Iroda.

Az rtl.hu írja azt, hogy mindezt szóvá is tették a kommentelők a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Facebook-oldalán (és Hadházy oldalán is), ahol a válasz az volt, hogy

Veres István Úr önkéntes műveleti tartalékos katonaként alezredesi rendfokozatra szerződött. Ebben az állománykategóriában ez a rendfokozat megközelítőleg tükrözi a végzettségét, szakmai tapasztalatait, iskoláit, valamint a közjogi szerepét.

A portál megjegyzi: "Veresnek közgazdaságtudományi egyetemi végzettsége nem azt a tipikus hadsereghez való tudást tükrözi, hacsak nem a hadtápnál akarják önkéntesként alkalmazni. A szakmai tapasztalat ebben az esetben szintén nem tűnik túl relevánsnak, mivel ahogy az rtl.hu 2021. decemberi megkeresésére a jegybank közölte, Veres István az MNB pénz- és devizapiaci igazgatóságát vezeti. Annyi bizonyos, hogy vezetői tapasztalata van, ami fontos egy főtiszt esetében".

A közjogi szerepe, azaz hogy Novák Katalin köztársasági elnök férjeként ő Magyarország első first gentlemanje, lehetett a legfőbb oka az alezredesi kinevezésének.

A kinevezés okairól egyébként az rtl.hu érdeklődött a Honvédelmi Minisztériumnál, de még nem kaptak választ.

Honvédségnél az előmenetelt jogszabályok határozzák meg, például azt is, milyen végzettség kell ahhoz, hogy valaki tiszti rangot kapjon a nem tartalékosok között. Vadai Ágnes egykori honvédelmi államtitkár, jelenleg DK-s országgyűlési képviselő az RTL Híradónak azt mondta, hogy mindig példaértékű, ha valaki katonának áll, de ez az eset erősen PR-szagú. Vadai szerint az elmúlt években a Honvédségnél éppen az volt a probléma, hogy a magasabb rendfokozatú nyugállományú katonákat alacsonyabb rendfokozatban vették fel tartalékosnak.

Törvényes, de nem túl etikus Novák Katalin köztársasági elnök férjének, Veres Istvánnak tartalékos alezredessé avatása

– mondta az rtl.hu-nak Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki hétfői Faceboook-posztjában mutatott rá arra, milyen rangot kapott 5 hét kiképzés után az egyébként közgazdász végzettségű Veres.

Banánköztársaság operett honvédje

- írta posztjában Hadházy Ákos.

Forrás: rtl.hu, 24.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Bexarás...DDDXDX.. " förszt gentleman "...DDXDX.. Itt kell élned,hogy ezt tudd hinni..DDXDXXX... Még nem tudom,hogy sírva röhögjek,vagy röhögve sírjak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"Azoknak is csodával határos szép napot kívánok, akiknek a férjéből nem lett mindössze öt hét kiképzés után alezredes a honvédségnél, mint például Novák Katalin hírhedten független államelnöknek Veres nevű urából. Miután Novák a honvédség főparancsnoka is a magyar jogrend szerint, immár hivatalosan az ura parancsnoka is lett, amit én rohadtul nem irigylek tőlük, nincs az a pénz, amiért eszembe jutna irigykedni ezekre a megélhetési ripacsokra. Ellenkezőleg. Bár azért engem kicsit aggasztana a legmagyarabb mimagyarok helyében, hogy ilyen öt hét alatt kiképzett alezredesek fogják megvédeni a hont, miközben semmi jót nem sejtet az, hogy ennek a katonai szempontból (is) jelentéktelen országnak a morálisan züllött vezetése éppen a NATO-val szórakozik."
kolozsvaros.com/2023/03/02/az-ostobasag-es-az-onreflexiora-valo-keptelenseg-esszenciaja/
simmering73
@Németh István: Baszod a kurva anyád oda vissza tétre befutóra.
sunoge
Adjanak neki egyből Kossuth-díjat is, ha már lúd legyen kövér. A katonai hivatást is sikerült nekik silánnyá tenni. Ügyik.
sunoge
@jáger laszló: Írnok lesz, mindig oda kerültek a csókosok. Persze még a szocializmusban sem alezredesi rendfokozattal...
Németh István
@simmering73:>> szépfiú, bár a jaguárfej nem illik hozzád, mondom, hogy jaguár egy nemes állat; az nem aljas gecihuszár mit az aki általad megjelenítva vagyon! Nam ost a jaguár jelleme és taktikája az ő ösztönös látásvilágának megfelelő és pontosan kiszámítottan teszi meg moz-dulatait! stb. a természet nagy-nagy értékű élőlénye! Ezzel szemben > TE MEG EGY NAGY GENNYCSOMÓ VAGY AMELY ahogy illik> KIGURULTÁL AZ ANYAI MÉHBŐL ÉS AZÓTA IS CSAK RONGYKÉNT KEZELNEK - remélem magadra döbbentél!
> @Clavigo: @sunoge: meggyőződésem mivel már számos alkalommal be is bizonyítottátok, hogy a némi - mellesleg totális - szakmai hiányosságotok egyértelműen gátja lehet a normális helyzet megítéléseiteknek > azt, tehát inkább felül kellene írni egy kis tudományos alapú ismeret megszerzésével! Hiszem másként éreznétek magatokat, s talán a rosszindulatú, rosszmájú betegségeitek is elmúlna! NOS vázlatosan elmondom nektek azért, hogy mint esettanúlmányt dédelgessétek >> több nagyrabecsült barátom is élsportoló volt, volt akit baleset ért nem tudta folytatni a sportot, mivel iskolázott volt, vagy a honvéségnél, vagy a rendőrségnél került foglal-koztatásra, ha már ott volt akkor kaptak ilyen olyan rendfokozatot is! Persze akik "csak" a "kiöregedéssel" fejezték be sport pályafutásukat - a korábbi bejelentett munkahelyeik szerint, ha éppen hivatalos szervnél voltak - annak megfelelően bizony rangjelzést, rendfokozatot kaptak! Ha meg más területen votak akkor előadó, főelőadó, tanácsos, vezetőfőtanácsos, stb. megtisz-telő és a bérezést is helyretevő besorolást kaptak! Értitek ugye - ez ma is így van! Ez mán bizony a szocializmusban is így volt, és ami jó azt miért kéne máskét csinálni! Nagyon is hiszem, hogy a "katalin" férje mint közgazda nyilván tudásban ott van ahol azt tőle elvárják! És képzeljétek el nem feltételezik róla, hogy beépített féltégla, spion, az lmp, az szdsz, mszp, a dk. mag a jobbik, mihazánk, lelkes liberális faggyúja, mocskos hazaáruló!!
De a lényeg továbbra is >> az...
Nanya
@Németh István: te buzi shikari !
hát ezen az egész sztorin nem kell e beszarni ? nem érted,nem érzed a bűzét ,nem látod a szennyét ennek az egész disznóólnak ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.