Nagy István arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy a kormány nem tervezi, hogy kivezetné az árstopokat.

Mi lesz az árstopokkal? Nagy István agrárminiszter most elmondta, meddig maradnakMTI/Illyés Tibor

Nagy István a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta:

Az árstop a magyar lakosságot védi a brüsszeli szankciók okozta áremelkedéstől. Az intézkedés addig marad, amíg az inflációt csökkenő pályára nem tudjuk állítani. Jelenleg ez a dátum április 30-a.

A 24.hu szemléje szerint az agrárminiszter hozzátette: nem tervezik előrébb hozni a szabályozás kivezetését, a piac is erre készül.

A napilap hétfői számában megjelent interjúban a tárcavezető elmondta, hogy a kormány 20 intézkedést hozott az infláció letörése és a magyar családok megvédése érdekében, amelyek hatására már márciusban lassulhat az áremelkedés mértéke. Ezt egyébként a piaci folyamatok is előrevetítik. Az élelmiszer-infláció hamarosan túl lehet csúcson. A mezőgazdasági termékek és az energiaárak mérséklődésének köszönhetően vannak olyan termékek, amelyeknek már csökkent az ára a boltokban.

Leszögezte, hogy az alapvető élelmiszerek árának rögzítése nem piaci célokat szolgált, hanem szociális intézkedés volt.

Véleménye szerint mint olyan, be is töltötte a szerepét, hiszen az árstopos termékek iránt átlagosan húsz-nyolcvan százalékkal nőtt a kereslet. Az árstop alkalmazásán túl szükség volt az áruhiány elkerülése érdekében arra is, hogy a hazai áruházakat kötelezzük arra: az élelmiszerárstoppal érintett termékeket megfelelő mennyiségben tegyék elérhetővé.

Az agrárminiszter visszautasította azokat az elméleteket, miszerint az árstop miatt elkerülhetetlen volt az áremelés a kiskereskedelemben.

Szerint ugyanis az árrögzítés nem okozott akkora bevételkiesést a boltoknak, ami ilyen lépést indokolt volna.

Forrás: 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Emmersson71: Érdeklődj a multijaitoknál! Az árakat meg a szemünk láttára "szankcionálják fel" a korruptbolsi brüsszeli efftársaitok - ez semmiféle zunijjóra hazudást nem igényel!
Emmersson71
@ómió: A szankciók csak Magyarországra vannak ilyen durva hatással? Másutt nem ilyen magas az élelmiszer-infláció. Hogy van ez?!
A multikat pedig Orbánéknak kell kordában tartaniuk! Erre sem képesek?
Megjegyzem, hazánkban a három magyar élelmiszer lánc - Coop, CBA és a REÁL - a legdrágább. Lehet, hogy náluk kéne érdeklődni?!
ómió
@Emmersson71: Nem csak! Kit jobban, kit kevésbé sújtanak! A kiskereskedelemben (alapjaiban - a "piac szabadsága" -"belenyulni" tabu!) tavaly realizált 70%-os extraprofit pedig az anomáliák zömét megmagyarázza!
Emmersson71
@ómió: "Kit jobban, kit kevésbé" - aha, értem. Na de miééért???
ómió
@Emmersson71: Talán, ha meghallgatnád "közgazdászékat"...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.