Tíz év alatt Magyarország visszacsúszott a jóléti indexen, és hiába kezdett el javulni a hazai helyzet, a kelet-közép-európai között a leglassabb a magyar fejlődés -írja a Portfolio. 

Tragikus a helyzet Magyarországon: Nem sokáig maradunk a jóléti országok között

A cikk szerint a politikai kiszámíthatatlansága, a szabadságjogok körüli helyzet rontja le az itthoni átlagot, miközben a szociális ellátórendszer minősége és az ahhoz való hozzáférés is alacsony európai összevetésben – derül ki a a Legatum Prosperity Index 2023 jelentéséből, amely szerint globálisan is alig látható jóléti fejlődés.

Magyarország a 42. helyen áll a Legatum Prosperity Index 2023-as jelentése szerint, mely a jóléti viszonyokat vizsgálja a világon. 

A magyar adat azért érdekes, mert a szűken értelmezett régióban már csak Románia, Bulgária, Szerbia és Bosznia-Hercegovina van mögöttünk a rangsorban, miközben Horvátország átlépett minket, világszinten a 41. helyen állnak, miközben tavaly még a 44. voltak.

A lista nem pusztán a jövedelmi helyzet alapján rangsorolja az egyes országok jóléti viszonyait, hanem az elemeket úgy válogatták össze, hogy a célzottabb fellépés elősegítése érdekében olyan kulcsfontosságú szakpolitikai területeket vizsgáljanak, mint a befektetők védelme, az alapfokú oktatás minősége, a kormányzat integritása, vagy épp a légszennyezés mértéke.

Európában Magyarországot negatív példaként emelik ki a Legatum kutatásának készítői, mivel vizsgálatuk szerint az ország demokratikus rendszereiben visszalépés következett be. A végrehajtó hatalom korlátozása és a politikai elszámoltathatóság jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben. Az előbbiben Magyarország idén a 113., az utóbbiban pedig a 91. helyen áll.

A kutatás további részletei a Portfolió cikkében olvashatóak! 

Forrás: Portfolio

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Maccska: @Őrnagy: Eszméletlen buta, egysíkú, valóságot ostobán tagadó alakok vagytok, és ezt nem féltek bizonyítani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Ez a jóléti visszacsúszás a magyarok többségét úgy látszik nem izgatja, mert éppen tegnap olvastam , hogy egy felmérés szerint Orbán népszerűsége változatlan, és most is kétharmaddal nyerne a választásokon.Úgy néz ki hogy a magyarok többségét nem izgatja az a tény hogy Orbán állandó hazugsága ellenére, hogy Magyarország előre megy és nem hátra, nem igaz, mert az ország a jóléti listán csak egyre jobban csúszik lefelé!Úgy látszik hogy a magyarok többségének olyan vezető kell aki az országot a jólétben csak lejeb csúsztatja, de közben azt mantrázza hogy jobban élünk mint tavaly!Ennyire nem lehet oktondi , és önfejű a magyarok többsége, mert azt gondolom, hogy ennél azért gondolkodóbb nemzet vagyunk, ha nem is sokkal , de azért talán vagyunk olyan szinten mint egy óvodás, aki már tudja hogy mi a több és a kevesebb, és hogy a kevesebb nem lehet jobb a többnél!
Pálinkás Pál
@Őrnagy: te miről beszélsz?...90-ben antallt kellett volna elintézni, ő döntötte be a gengszterváltást...
Aki Én
@Őrnagy: Csak tudod az a baj, hogy éppen orbán garázdálkodik, orbán teszi taccsra az országot, te meg Gyurcsányozol, Sororsozol a kedvükre, mert totál benyelted a propagandát. Azt teszed,amit ők akarnak.
Köszi!
Aki Én
@Őrnagy: Azért azt kevesen mondják, hogy Gyurcsány kell orbán helyett. Az a ti mániátok, hogy aki a nemzeti-beteget kritizálja, az libsi meg Gyurcsányista.
orbán meg Gyurcsánytól függetlenül becstelen hazaáruló tolvaj.
Hogy nincs normális alternatíva, az is az ő bűne. Normális ember ma már a közelükbe nem megy.
Aki Én
@Őrnagy: ,,Orbánt fikázóknak mindenben igazuk lenne, és ezt bizonyítani is tudnák! "

Ez az a pont, ahol már nem is érdemes folytatnod :)
Yoda69
@Őrnagy: Bolond vagy sikari. Mi a baj Gyurcsannyal? Nem kene annyi fideSS propagandat hallgatnod, mert mart ez lotyog az agyad helyen is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.