A kormányzat és az orvosok konfliktusának híre szinte az egész országhoz eljutott, a kérdezettek 95 százaléka mondta azt, hogy hallott a vitáról, 60 százalékuk pedig egyetért a doktorok tiltakozásával – áll a Publicus Intézet Népszava számára készített reprezentatív kutatásában.

Hiába folytat hadjáratot a Fidesz az orvosok ellen, a saját szavazóik sem értenek velük egyet

A lap szerint a kérdezettek 62 százaléka úgy ítélte meg: az orvosok akciója a betegbiztonság javításáért zajlik. Csupán 18 százalék tartotta úgy, hogy az felelőtlen és éppen ellentétes következménnyel jár.

Az ellenzéki szimpatizánsok 88 százaléka tartja azt, hogy az orvosok a betegbiztonság javításáért küzdenek.

A Fidesz támogatói között is többségben vannak azok, akik megértőek az orvosok akciójával,

43 százalékuk látja úgy, hogy a doktorok a betegbiztonság javításért küzdenek, 33 százalékuk tartja felelőtlennek a tiltakozást, és 24 százalékuk nem tudott vagy nem akart válaszolni.

Arra is rákérdeztek a kutatásban: Egyetértenek-e azzal a kormányzati állítással, amely szerint azért kellett a kötelező MOK-tagságot megszüntetni, mert az orvosi kamara veszélyezteti a betegek biztonságos ellátáshoz való alapjogát? A kérdezettek 58 százaléka nem vagy inkább nem értett egyet ezzel, ám a Fidesz-KDNP táborában már magasabb, 60 százalék volt a kormány narratíváját elfogadók aránya, 22 százalékuk utasította el azt.

Forrás: RTL

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Olvastam olyan fideszes véleményt, hogy az orvosokat és a pedagógusokat egyszerűen be kellene zárni.
Sajnos ez lett az orbáni gyűlöletpolitika eredménye.
Nyilván ez hat a szellemi totálkárokra, vagyis a fideszes szektára.
Mert éppen az ilyenek miatt IQ 30 felett már nem fideszes valaki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
És minden elmeroggyant bolsi orvosok elleni hadjáratnak "látja"!?
Aki Én
@Maccska: Így ránézésre kb. négyszer annyi, mint a tiéd.
drrotf
@Őrnagy: Mint minden kamara egy szakma érdekképviselet érdekében jött és jön létre, és nem politikai szervezet.Az zonban nem lehet vita tárgya, hogy ha a politika beavatkozik egy érdekvédő szervezet munkájába, vagy a tagok életébe , munkájába, arról a Kamarának véleménye van , és azt nyíltan közli.Ez lehet ellentétes álláspont a kormányéval, de ez nem politizálás, ez szakmai észrevételezés, amit a kormány ellenszenvből politizálásnak minősít, mert szerinte minden ami a munkájával kapcsolatos , így a politika kritizálása is már politikai tevékenység!Egyébként ha tágan értelmezzük a politikát akkor minden megnyilvánulás, állásfoglalás, tiltás, tagadás pártolás a kormány intézkedései ellen vagy mellett lehet politika, így azt felróni egy érdekképviseletnek szerintem badarság, mert az szakmák érdekeit is csak politizálással lehet képviselni!
percsi
@Őrnagy: "...én még nem voltam beteg, és nem is szeretnék ilyen ocsmány emberekre szorulni soha életemben."
Ha netán egyszer mégis beteg leszel (nem kívánom), akkor lölőkét keresd fel, ő egy zseni! Több, mint 100 Céget milliárdos nyereséggel elvezet, szerintem az orvostudomány is a kisujjában van!
Nincs miért elégedetlenkednie, nem fog béremelés miatt tüntizni!
Öröm, hogy ebben az országban van még pár ember, akinek nincs anyagi gondja.
Az orvosok-ápolók-mentősök és tanárok menjenek a hanyatló nyugatra, ott megbecsülik és megfizetik őket!
Németh István
Nos köcsögök és nagyon szemét hazáruló moslékok > az orvosok, de az Eü. dolgozók bérezése lehet hogy elmarad az ÁLLAMI ALKALMAZOTTI vonalon a nyugati > szerintetek mércétől > DE a kiemelt és az átlagnál nagyobb bérezést kapják - ezt tudjátok!!! Aztán a paraszolvencia nem hangoskodik, miközben maszek rendelések is folynak a korházakban, meg kijárogatnak külföldre svarcba,stb, a maszek orvosok meg annyit csalnak lopnak amit nem szégyellnek! Stb! a tanárok a buzik, a gyerekrontó pedofilok gyülekezete, meg menjen a büdös rohadt kurva anyjába! tehát moslék banda ti nem az orvosok és a tanárok mellett ugattok és balhéztok mert ti is a kölkeitek okán a hosszú faszt szívjátok; és ha az orvoshoz mentek akkor is! Hanem a KORMÁNYT vegzáljátok, mert a kormány jól prosperál és kiemelt nemzeti biztonságot teremt mindannyiunk számára >>és ez az amit akadályozni akartok, tehát ti vagytok a buzi rohadt köcsögök és az aljas moslék hányadékok >> @percsi: @drrotf: @Aki Én: meg a balliberális csőcselék belső ellenség és a hazaárulók bandája!
A lényeg viszont >> az usa-nató armada takarodjon Európából és az Eu. vezetése a börtönbe- akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.