A kormányzat és az orvosok konfliktusának híre szinte az egész országhoz eljutott, a kérdezettek 95 százaléka mondta azt, hogy hallott a vitáról, 60 százalékuk pedig egyetért a doktorok tiltakozásával – áll a Publicus Intézet Népszava számára készített reprezentatív kutatásában.

Hiába folytat hadjáratot a Fidesz az orvosok ellen, a saját szavazóik sem értenek velük egyet

A lap szerint a kérdezettek 62 százaléka úgy ítélte meg: az orvosok akciója a betegbiztonság javításáért zajlik. Csupán 18 százalék tartotta úgy, hogy az felelőtlen és éppen ellentétes következménnyel jár.

Az ellenzéki szimpatizánsok 88 százaléka tartja azt, hogy az orvosok a betegbiztonság javításáért küzdenek.

A Fidesz támogatói között is többségben vannak azok, akik megértőek az orvosok akciójával,

43 százalékuk látja úgy, hogy a doktorok a betegbiztonság javításért küzdenek, 33 százalékuk tartja felelőtlennek a tiltakozást, és 24 százalékuk nem tudott vagy nem akart válaszolni.

Arra is rákérdeztek a kutatásban: Egyetértenek-e azzal a kormányzati állítással, amely szerint azért kellett a kötelező MOK-tagságot megszüntetni, mert az orvosi kamara veszélyezteti a betegek biztonságos ellátáshoz való alapjogát? A kérdezettek 58 százaléka nem vagy inkább nem értett egyet ezzel, ám a Fidesz-KDNP táborában már magasabb, 60 százalék volt a kormány narratíváját elfogadók aránya, 22 százalékuk utasította el azt.

Forrás: RTL

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Olvastam olyan fideszes véleményt, hogy az orvosokat és a pedagógusokat egyszerűen be kellene zárni.
Sajnos ez lett az orbáni gyűlöletpolitika eredménye.
Nyilván ez hat a szellemi totálkárokra, vagyis a fideszes szektára.
Mert éppen az ilyenek miatt IQ 30 felett már nem fideszes valaki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Olvastam olyan fideszes véleményt, hogy az orvosokat és a pedagógusokat egyszerűen be kellene zárni.
Sajnos ez lett az orbáni gyűlöletpolitika eredménye.
Nyilván ez hat a szellemi totálkárokra, vagyis a fideszes szektára.
Mert éppen az ilyenek miatt IQ 30 felett már nem fideszes valaki.
jáger laszló
Fidexes álláspont
Az orvosok nem a gyógyításért a tanárok nem az oktatásért dolgoznak,hanem csak a fidexet bosszantják a véleményükkel!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
És minden elmeroggyant bolsi orvosok elleni hadjáratnak "látja"!?
Aki Én
@Maccska: Így ránézésre kb. négyszer annyi, mint a tiéd.
drrotf
@Őrnagy: Mint minden kamara egy szakma érdekképviselet érdekében jött és jön létre, és nem politikai szervezet.Az zonban nem lehet vita tárgya, hogy ha a politika beavatkozik egy érdekvédő szervezet munkájába, vagy a tagok életébe , munkájába, arról a Kamarának véleménye van , és azt nyíltan közli.Ez lehet ellentétes álláspont a kormányéval, de ez nem politizálás, ez szakmai észrevételezés, amit a kormány ellenszenvből politizálásnak minősít, mert szerinte minden ami a munkájával kapcsolatos , így a politika kritizálása is már politikai tevékenység!Egyébként ha tágan értelmezzük a politikát akkor minden megnyilvánulás, állásfoglalás, tiltás, tagadás pártolás a kormány intézkedései ellen vagy mellett lehet politika, így azt felróni egy érdekképviseletnek szerintem badarság, mert az szakmák érdekeit is csak politizálással lehet képviselni!
percsi
@Őrnagy: "...én még nem voltam beteg, és nem is szeretnék ilyen ocsmány emberekre szorulni soha életemben."
Ha netán egyszer mégis beteg leszel (nem kívánom), akkor lölőkét keresd fel, ő egy zseni! Több, mint 100 Céget milliárdos nyereséggel elvezet, szerintem az orvostudomány is a kisujjában van!
Nincs miért elégedetlenkednie, nem fog béremelés miatt tüntizni!
Öröm, hogy ebben az országban van még pár ember, akinek nincs anyagi gondja.
Az orvosok-ápolók-mentősök és tanárok menjenek a hanyatló nyugatra, ott megbecsülik és megfizetik őket!
Németh István
Nos köcsögök és nagyon szemét hazáruló moslékok > az orvosok, de az Eü. dolgozók bérezése lehet hogy elmarad az ÁLLAMI ALKALMAZOTTI vonalon a nyugati > szerintetek mércétől > DE a kiemelt és az átlagnál nagyobb bérezést kapják - ezt tudjátok!!! Aztán a paraszolvencia nem hangoskodik, miközben maszek rendelések is folynak a korházakban, meg kijárogatnak külföldre svarcba,stb, a maszek orvosok meg annyit csalnak lopnak amit nem szégyellnek! Stb! a tanárok a buzik, a gyerekrontó pedofilok gyülekezete, meg menjen a büdös rohadt kurva anyjába! tehát moslék banda ti nem az orvosok és a tanárok mellett ugattok és balhéztok mert ti is a kölkeitek okán a hosszú faszt szívjátok; és ha az orvoshoz mentek akkor is! Hanem a KORMÁNYT vegzáljátok, mert a kormány jól prosperál és kiemelt nemzeti biztonságot teremt mindannyiunk számára >>és ez az amit akadályozni akartok, tehát ti vagytok a buzi rohadt köcsögök és az aljas moslék hányadékok >> @percsi: @drrotf: @Aki Én: meg a balliberális csőcselék belső ellenség és a hazaárulók bandája!
A lényeg viszont >> az usa-nató armada takarodjon Európából és az Eu. vezetése a börtönbe- akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.