A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint a magyarok mindig összefognak.

A magyarok mindig összefognak, amikor tudják, hogy az igazság az ő oldalukon áll – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára helyi idő szerint szombaton az egyesült államokbeli Detroitban az MTI híre szerint.

Detroitban magyarázott Trianonról és erős magyar közösségről Szilágyi Péter helyettes államtitkár

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Szilágyi Péter a Magyar Amerikai Kulturális Központ március 15-i ünnepségén hangsúlyozta, hogy a magyaroknak igazuk volt 1848-ban, ahogy 2010-ben is, "amikor felismertük a külhoni magyarság értékét, és nekiálltunk a nemzet újraegyesítésének", és "igazunk volt abban, hogy a nemzetet közjogi értelemben is egyesítenünk kell".

Rámutatott, hogy az intézkedésnek köszönthetően mára 1 millió 150 ezren válhattak állampolgárrá, és a magyarságot érintő legfontosabb döntések közösen születnek. "Ma is igazunk van, amikor kiállunk a nemzeti összetartozás mellett, és mindennap teszünk azért, hogy külhoni magyar közösségeink érezzék, hogy az anyaország a legnehezebb időkben sem engedi el a kezüket" – fogalmazott a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár. Kijelentette: a magyarság Trianon óta nem volt ilyen erős és összetartó közösség, mint ma.

Hangsúlyozta, hogy nem véletlenül lett 2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában, aminek lényege, hogy a világban elszórtan élő magyar közösségek számíthatnak egymásra és az anyaországra.

Szilágyi Péter célnak nevezte a magyar közösségek további gyarapítását és nemzeti identitásuk erősítését, amelynek érdekében 2013-ban elindult a Kőrösi Csoma Sándor Ösztöndíjprogram, és aminek keretében már több mint 700 ösztöndíjas segítette a magyar közösségeket.

Szabadságharcunk 1849. augusztus 13-án a világosi fegyverletétel napján elbukott, azonban a forradalom eredményei megmaradtak: bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk az összefogásra, és készek vagyunk egyszerre két nagyhatalommal is harcolni önállóságunkért – fogalmazott a helyettes államtitkár Detroitban, a magyar közösség március 15-i megemlékezésén.

Forrás: mti.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a magyarok sosem fogtak össze, ezért vesztettek el háborúkat,forradalmakat, a másik probléma a @Shikari: féle agyalágyultak, akik szintén sok kárt okoztak a magyaroknak!
ez az a tipus, aki az annyát elteszi lábalól, ha azt a führere úgy parancsolta!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 11:58 ☺ A beengedett idegenek amint lehet el is hagyják az országot nyugat felé. Magyarországról még a magyarok is menekülnek és ha a helyzet nem fog változni még többen fognak elmenekülni, ebből a [email protected] nyomorból és diktatúrából. Az idegenek itt csak SIM-kártyából vásárolnak több százezret, amire a magyar hatóságokat Belgiumból és Franciaországból kellett értesíteni, annyira álltak a helyzet "magaslatán", mivel a dagadt cigány geci diktatúrájának védelme minden erejüket felemészti.
Shikari
@Eladott Ország: Annyira értetlenül primitív vagy, hogy már lassan szánlak! :-))))))))))))
Clavigo
@Shikari: Haza mehetnél már,,oláh..
Eladott Ország
@Shikari: ma, 13 :25 ☻ Bizos hallottál a SIM kártyák felvásárlásról te szevilis fidesz seggnyaló! Egyetlen hajléktalan személy nevére hozzávetőlegesen 200 ezer előre feltölthető telefonkártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök a Magyar Telekomtól. Amely kártyák egy része a párizsi, illetve a brüsszeli merényleteket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolt.Ha az ember mást is olvas, mint a Magyar Időket a 888-al összekötő tengelyt, akkor van egy olyan olvasata is a történetnek, hogy a magyar hatóságoknak fogalmuk sem volt arról, hogy egy hajléktalan nevére valaki 200 ezer telekomos SIM-kártyát vásárolt, amíg a Salah Abdeslam terrorszervezete után nyomozó belga és francia hatóságok jogsegélykérelemmel meg nem keresték őket. A TEK egyébként az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt elismerte, hogy sem a hajléktalanról, sem a nevén lévő 200 ezer SIM-kártyáról nem tudtak semmit. Értjük? Sem a terrorelhárítás, sem a titkosszolgálat nem figyelt fel az egy kézben összpontosult gigantikus mennyiségű kártyára. miközben Pintértől Hajdu Jánosig és Simicskótól Tarlósig bohóckodnak és akciófilmet forgatnak terrortámadást szimulálnak az üres metróaluljáróban éjnek idején, a látvány kedvéért, a vezér örömére és megelégedésére, vérben úszó műhullákkal körbebástyázva, addig Magyarországon röhögve cirkulálnak a terroristák, azt vásárolnak fel, amit akarnak, a kormánysajtó meg úgy próbálja mindezt eladni, mintha erről is valaki más tehetne, nem a magyar hatóságok.
teuton
Analfabeta birkaknak egy kis matek es kerdesek...
Tehat 1 millio 150ezer KÜLFÖLDI lett PAPIRON magyar allampolgar!!!
- Ezekböl mennyi fizet adot az allamkasszaba es mennyit?
- Ezek mennyi nyugdijat kapnak az igazi MAGYAR dolgozok adojabol es mekkora ertekben kapnak orvosi +egyeb ellatast?
- Ha több, mint 1 millioan lettek 2010 ota "magyarra", akkor miert csökkent megis a lakossag??? Csak egy kis adat: 2010 ota az összlakossag 310ezerrel csökkent, tehat ha hozzaadjuk a magyarra tett több, mint 1 milliot, az 1,5 millios VALOS csökkenest jelent, ami az orszag lakossaganak 16%a!!! Na akkor most tessek pofazni birkak orbancotok kivalo csaladpolitikajarol meg hogy "MO jobban teljesit"!!!
Azert egy kis összehasonlitas is kell az analfabetaknak: Nemetorszag lakossaga egyedül 2015 ota 2 millioval nött!!!
ómió
Honi efftársainknak, azért, a nemzet szó, az máig is egy "kihívás" tud lenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok