A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint a magyarok mindig összefognak.

A magyarok mindig összefognak, amikor tudják, hogy az igazság az ő oldalukon áll – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára helyi idő szerint szombaton az egyesült államokbeli Detroitban az MTI híre szerint.

Detroitban magyarázott Trianonról és erős magyar közösségről Szilágyi Péter helyettes államtitkár

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Szilágyi Péter a Magyar Amerikai Kulturális Központ március 15-i ünnepségén hangsúlyozta, hogy a magyaroknak igazuk volt 1848-ban, ahogy 2010-ben is, "amikor felismertük a külhoni magyarság értékét, és nekiálltunk a nemzet újraegyesítésének", és "igazunk volt abban, hogy a nemzetet közjogi értelemben is egyesítenünk kell".

Rámutatott, hogy az intézkedésnek köszönthetően mára 1 millió 150 ezren válhattak állampolgárrá, és a magyarságot érintő legfontosabb döntések közösen születnek. "Ma is igazunk van, amikor kiállunk a nemzeti összetartozás mellett, és mindennap teszünk azért, hogy külhoni magyar közösségeink érezzék, hogy az anyaország a legnehezebb időkben sem engedi el a kezüket" – fogalmazott a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár. Kijelentette: a magyarság Trianon óta nem volt ilyen erős és összetartó közösség, mint ma.

Hangsúlyozta, hogy nem véletlenül lett 2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában, aminek lényege, hogy a világban elszórtan élő magyar közösségek számíthatnak egymásra és az anyaországra.

Szilágyi Péter célnak nevezte a magyar közösségek további gyarapítását és nemzeti identitásuk erősítését, amelynek érdekében 2013-ban elindult a Kőrösi Csoma Sándor Ösztöndíjprogram, és aminek keretében már több mint 700 ösztöndíjas segítette a magyar közösségeket.

Szabadságharcunk 1849. augusztus 13-án a világosi fegyverletétel napján elbukott, azonban a forradalom eredményei megmaradtak: bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk az összefogásra, és készek vagyunk egyszerre két nagyhatalommal is harcolni önállóságunkért – fogalmazott a helyettes államtitkár Detroitban, a magyar közösség március 15-i megemlékezésén.

Forrás: mti.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a magyarok sosem fogtak össze, ezért vesztettek el háborúkat,forradalmakat, a másik probléma a @Shikari: féle agyalágyultak, akik szintén sok kárt okoztak a magyaroknak!
ez az a tipus, aki az annyát elteszi lábalól, ha azt a führere úgy parancsolta!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
a magyarok sosem fogtak össze, ezért vesztettek el háborúkat,forradalmakat, a másik probléma a @Shikari: féle agyalágyultak, akik szintén sok kárt okoztak a magyaroknak!
ez az a tipus, aki az annyát elteszi lábalól, ha azt a führere úgy parancsolta!
Eladott Ország
"Ha az ország gazdasági felzárkóztatása csak feleannyira fontos lett volna, mint a NER-oligarchia feltőkésítése és a határon túli közösségek szavazatainak megvásárlása gazdasági megerősítése, akkor most nem kellene naponta ötvenszer felöklendezni azt a hazugságot se, hogy minden baj okozója a háború. Most, hogy éppen 400 forint környékén jár egy euró, rohad a forint vásárlóereje, üres az államkassza és a korrupt magyar kormány miatt Brüsszel se küldi a Magyarországnak egyébként járó uniós támogatásokat, különösen visszataszító ez a melldöngetés. Ha példának okáért nem néznék kreténnek és nem rágalmaznák az emberhez méltó bérezésükért küzdő magyarországi pedagógusokat, ha nem véreztetnének ki magas színvonalú kulturális intézményeket pártpolitikai aljasságból, ha már minden gyerek jóllakott volna, ( a jól árasított francia és spanyol csirkékből), aki nem azért nem eszik, mert nem éhes, ha nem egy komplett, közpénzből csilliárdos Orbán-dinasztia állna teljes súlyával az ország nyakán, és alapvetés lenne, hogy a nyári 40 fokban senki nem kényszerül nélkülözni az ívóvizet, akkor is ízléstelen lenne olvasni az alábbi önfényezést. Nem azért, mert bármi baj lenne a magyar közösségek támogatásával, hanem mert miközben a határon túliaknak nagyon helyesen nem akarják megmondani, hogyan kell élniük, a határon belüli magyaroknak tizenkét éve belepofáznak az életükbe, és egyáltalán nem tűnik úgy, mintha számítana a véleményük, ha nem imádják a vérük árán a Pártot." Igen a külhoni bérmagyarok nagyon fontosak. A határon belüliek pedig dögöljenek meg a Fidesz, NER, CÖF szerint.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 11:58 ☺ A beengedett idegenek amint lehet el is hagyják az országot nyugat felé. Magyarországról még a magyarok is menekülnek és ha a helyzet nem fog változni még többen fognak elmenekülni, ebből a kib@szott nyomorból és diktatúrából. Az idegenek itt csak SIM-kártyából vásárolnak több százezret, amire a magyar hatóságokat Belgiumból és Franciaországból kellett értesíteni, annyira álltak a helyzet "magaslatán", mivel a dagadt cigány geci diktatúrájának védelme minden erejüket felemészti.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 13 :25 ☻ Bizos hallottál a SIM kártyák felvásárlásról te szevilis fidesz seggnyaló! Egyetlen hajléktalan személy nevére hozzávetőlegesen 200 ezer előre feltölthető telefonkártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök a Magyar Telekomtól. Amely kártyák egy része a párizsi, illetve a brüsszeli merényleteket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolt.Ha az ember mást is olvas, mint a Magyar Időket a 888-al összekötő tengelyt, akkor van egy olyan olvasata is a történetnek, hogy a magyar hatóságoknak fogalmuk sem volt arról, hogy egy hajléktalan nevére valaki 200 ezer telekomos SIM-kártyát vásárolt, amíg a Salah Abdeslam terrorszervezete után nyomozó belga és francia hatóságok jogsegélykérelemmel meg nem keresték őket. A TEK egyébként az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt elismerte, hogy sem a hajléktalanról, sem a nevén lévő 200 ezer SIM-kártyáról nem tudtak semmit. Értjük? Sem a terrorelhárítás, sem a titkosszolgálat nem figyelt fel az egy kézben összpontosult gigantikus mennyiségű kártyára. miközben Pintértől Hajdu Jánosig és Simicskótól Tarlósig bohóckodnak és akciófilmet forgatnak terrortámadást szimulálnak az üres metróaluljáróban éjnek idején, a látvány kedvéért, a vezér örömére és megelégedésére, vérben úszó műhullákkal körbebástyázva, addig Magyarországon röhögve cirkulálnak a terroristák, azt vásárolnak fel, amit akarnak, a kormánysajtó meg úgy próbálja mindezt eladni, mintha erről is valaki más tehetne, nem a magyar hatóságok.
teuton
Analfabeta birkaknak egy kis matek es kerdesek...
Tehat 1 millio 150ezer KÜLFÖLDI lett PAPIRON magyar allampolgar!!!
- Ezekböl mennyi fizet adot az allamkasszaba es mennyit?
- Ezek mennyi nyugdijat kapnak az igazi MAGYAR dolgozok adojabol es mekkora ertekben kapnak orvosi +egyeb ellatast?
- Ha több, mint 1 millioan lettek 2010 ota "magyarra", akkor miert csökkent megis a lakossag??? Csak egy kis adat: 2010 ota az összlakossag 310ezerrel csökkent, tehat ha hozzaadjuk a magyarra tett több, mint 1 milliot, az 1,5 millios VALOS csökkenest jelent, ami az orszag lakossaganak 16%a!!! Na akkor most tessek pofazni birkak orbancotok kivalo csaladpolitikajarol meg hogy "MO jobban teljesit"!!!
Azert egy kis összehasonlitas is kell az analfabetaknak: Nemetorszag lakossaga egyedül 2015 ota 2 millioval nött!!!
ómió
Honi efftársainknak, azért, a nemzet szó, az máig is egy "kihívás" tud lenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.