Egészen mostanáig Szombathy Pál volt a 168 Óra főszerkesztője, de már az impresszumban sem szerepel a neve.

A 168 Óra főszerkesztője szépen csendben elhagyta a posztját

A media1.hu szerint Szombathy Pál főszerkesztő csendben elhagyta a 168 Óra kiadóját, és minta telex.hu kiszúrta, már az impresszumban sem szerepel a neve. A főszerkesztői poszton Pásztor Csaba vette át a helyét. 

Szombathy tavaly júliusban lett a Michaeli, Schwartz & Brit Media által kiadott lap főszerkesztője.

Méghozzá olyan helyzetben, ami némileg ismerős lehetett neki: ugyanis nagyjából két hónappal azután nevezték ki főszerkesztőnek, hogy elbocsátották a 168 Óra teljes belsős stábját, majd az átszervezések miatt felmondott az addigi főszerkesztő. 

Amikor Szombathy a 168 Óra élére került – főszerkesztő-helyettese ugyanaz a Sztankóczy András volt, aki Szombathyval együtt vezető szerkesztőként érkezett 2020-ban az Indexhez, majd távozott onnan vele együtt hónapokon belül –, a lapnak még nyomtatott kiadása is volt. Azonban az érkezése utáni hónapban, tavaly augusztusban a kiadó megszüntette a papíralapú 168 Órát.

A Media1.hu felidézi: Szombathy a tavaly júliusi kinevezésekor nekik adott interjúban elismerte, hogy valóban nehéz helyzetben van a 168 Óra, de „neki a karmájában vannak a nehéz helyzetek”. Azt is mondta: szeretett volna esélyt adni, hogy a 168 Óra megmeneküljön, „azonban mint megtudtuk, Szombathy néhány hónappal később mégis távozott”.

Nemcsak Szombathy távozott a cégcsoporttól, hanem Trencséni Dávid hírigazgató is (bár az ő neve még ott van az impresszumban). A Media1.hu úgy értesült, hogy Trencséni március 31-i hatállyal távozott a cégtől.

Forrás: telex.hu, media1.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ne segítsetek, tudom, ki lesz a főszerkesztő! Demeter. Vagy Mészáros. Esetleg Andika? És, ha beolvad a zorigóba?
Na jó, ez a cirkusz a lap körül csak arra jó, hogy emlékezzem az igazi, a valódi, a nívós 168 órára, amit járattam, és vártam csütörtökönként. Igaz, azt Mester Ákos főszerkesztette. Ennyi. :) (by Mester Ákos)
balos
@Nyírfa: A pult alól kellett árulnunk,mert a kért mennyiségnek a töredékére kapott a nyomda engedélyt!Azóta ez a lap is az enyészet útjára lépett!
Nyírfa
@balos: A Magyarország Pálfy Józseffel volt az etalon. Éppen azért, hogy le ne csússzal róla, előfizettem, csak mint a Film Színház Muzsikát. A 168 óra a Magyarországot volt hivatott pótolni, az Orbán-érában valóságos ellenállóként éltem meg magam, amikor a villamoson, buszon olvastam. :)
simmering73
@Maccska: Aki a kurucról idéz, az annyit is ér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.