Beismerte a Pesti Srácok főszerkesztője, hogy a Georg Spöttle-féle videóban valótlanság szerepelt, és bocsánatot kért a tévedésért. 

A Fideszhez közel álló „biztonságpolitikai szakértő”, Georg Spöttle egy hat évvel ezelőtti, a szíriai Aleppóban készült felvételről állította azt, hogy azon az ukrán hadsereg kazettás bombázása látható a Donbaszban. Ezzel szemben a 2016-os felvételen látható bombázást valószínűleg oroszok követték el, amikor katonailag beavatkoztak a szíriai polgárháborúba, és segítettek hatalmon tartani Bassár el-Aszad elnököt.

Beismerte tévedését a Pesti Srácok főszerkesztője

Georg Spöttle. Fotó: YouTube

Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője hírhamisítás miatt fel is jelentette Spöttlét. Csütörtökön Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője „Természetesen nem orosz-, hanem magyarpárti a PestiSrácok.hu és ha hibázunk, elnézést kérünk” című írásában elnézést kért, azt viszont tagadta, hogy Putyinnak szurkolnának, és szimpla tévedésként írta le a történteket.

A főszerkesztő bocsánatkérésben ezt írta:

„Georg Spöttle közlése szerint a videórészlettel csak a kazettás bomba működését próbálta illusztrálni, a kifogásolt megfogalmazás pedig a következő, a donbaszi pusztítást ábrázoló vágóképre vonatkozik, ám az adásból mindez mégis úgy tűnik, mintha az aleppói videót nevezné kollégánk ukrajnainak. A gondatlan szerkesztéséért elnézést kérünk.”

Forrás: Telex.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A szándék és a videó alatti hangsúlyos szöveg félreérthetetlen.
Ez bizony egy ordas nagy hazugság ezektől a fideszesektől.
Csak hát hamarabb belebuktak, mint remélték.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Még mindig a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómájának egyik rohama gyötör téged ott az elmeosztályon, bolsiék fajkreténje!?
Ne hazudozz elmebeteg bolsi!!!
Jozefina
Magyarán hazudott és félrebeszélt, min a "skacoktól" megszoktuk már!!??
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naci efftars, ki hazudik? Esetleg olvass utana -bocs, nem tudsz, mert analfabeta vagy-, hogy a kormany altal közpenzböl kitömött szennymedia hany kerteritesi pert veszt evente ellenzekiekkel szemben! Mivel analfabeta vagy, elarulom, evente kb. 900at! Na akkor szamoldd ki, ez mennyibe kerül: karterites +ügyvedi költsegek +perköltseg! Mindez közpenzböl!!! Ja, mivel analfabeta vagy, szo,olni sem tudsz...
ómió
@teuton: Még mindig nem ismered fel az analfabéta fajkretén náci efftársaidat se!? Sürgesd már meg magadnak a donor kutyaagyat ott az elmeosztályon - az képes az övéi felismerésére! És látod: "jó efftársaitok" ülnek a "független bíróságokon"! Pressman efftársatok is a minap "érzékenyített" kettőt közülük!
teuton
@ómió: Analfabet fajkreten naci efftars, a most bemasolt böffenesed mar szoszerint elment egy masik kommentben! Ja, analfabetakent nem tudsz kiigazodni a cedulaiddal, mit es hova kell bemasolni 5 forintert... De azert leirom neked: Tevedesert nem büntet birosag, hanem törvenyszegesert! Egyedül a közpenzböl kitartott pest prostik több, mint 400 sajtopert vesztettek el eddig, a büntetesek es eljarasi költsegek is termeszetesen a nagyvonaluan utalt adoforintokbol lettek fizetve, több tizmillios tetelben!
ómió
@teuton: Most meg az efftársi "bíráitok" magas számát próbálod "domborítani", bolsiék elmebetege!? Nem elég, ha az analfabéta fajkretén náci efftársaidat próbálod másokra hazudni? Inkább az agydonorodat sürgesd! Vagy kutyában se találtak még a te pinceszintednek megfelelő "kvalitást"? Nem csodálom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.