Kovács Zoltán a svédek elleni állásfoglalásában megemlíti a hírhedtté vált Korán-égetést, amit igazából egy orosz kötődésű propagandista szított.

Kovács Zoltán egy olyan ügy miatt támadja a svédeket, amihez nem is volt semmi közükMTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz minden eszközzel azon van, hogy megmagyarázza, miért nem hagyta még jóvá a magyar parlament Svédország NATO-csatlakozását. Most éppen Kovács Zoltánt vetették be, aki egy angol nyelvű cikkben 3 pontban foglalta össze a kormány okait – szúrta ki a 444.hu.

Először is svéd politikusok nyilatkozatait idézi az elmúlt évekből, amelyek elmarasztalták a magyar kormányt. Kovács értelmezése szerint „diplomáciai eszközökkel támadták Magyarországot, és politikai befolyásukat felhasználva sértették a magyar érdekeket”.

Az államtitkár második érve szerint:

 repedezni kezdett a „morális felsőbbrendűség”, ami szerinte „legjobb esetben is nevetséges”. Azt írja: nem a magyar kormány rendezett nyilvános Korán-égetést, amikor éppen Törökország támogatását próbálta megszerezni a NATO-csatlakozáshoz.

Kovács ezzel arra utal, hogy a svéd államnak volt köze a stockholmi Korán-égetéshez, ami januárban diplomáciai botrányhoz vezetett.Valójában egy svéd szélsőjobboldali párt vezetője égette el a Korán egy példányát a török nagykövetség előtt, egy olyan tüntetésen, amit a Kurd Demokratikus Közösségi Központ szervezett azért, hogy felhívja a figyelmet a Törökországban élő kurdok problémájára. (Különösen vicces, hogy még a Kovács által belinkelt cikkben is szerepel, hogy a svéd miniszterelnök és a külügyminiszter elhatárolódott a könyvégetéstől.)

Kovács végül arról ír, hogy hiába küldtek parlamenti delegációt Svédországba, a stockholmi kormány továbbra sem elég tisztelettudó,

sőt zsarolásként állítják be a magyar kormány ténykedését. Szerinte a svédeknek muszáj változtatniuk a hangvételükön.

Forrás: 444.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fenyöfa58
KÁR VOLT AZ OPNIT BEZÁRNI !!! EZ A GYURCSÁNY LEGNAGYOBB BŰNE !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Orbán jön azzal, hogy "jajj, jajj, ne segítsük az ukránokat, ki kell maradnunk a háborúból". Egy dolgot felejt el közölni: Magyarország NATO tag. Ha Oroszország megtámadná Magyarországot, akkor a NATO-nak kötelessége válaszcsapást mérnie. A NATO hadereje sokszorosa az oroszénak, esélyük sem lenne. Tehát nyugodtan segíthetünk ugyanúgy akár fegyverekkel, mint a lengyelek, csehek, szlovákok, románok, horvátok, észtek, lettek, litvánok. Ezek az országok pont ezért merik támogatni az ukránokat, tudják, hogy az oroszok nem mernék megtámadni őket az említett dolog miatt. Akkor miért csinálja ezt Orbán? Mert Putyin láncos kutyája, aki fogja a tökeit, valószínűleg zsarolja őt, ezért muszáj segítenie. Valamint a választásra a bizonytalanokat ezzel győzködi tudat alatt, mert így a nagy védelmező szerepében tündökölhet és krízisben az emberek ösztönösen az ilyen vezetőket keresik. A karjára és a hátára is tessék akasztani valamit! A "Hős Orosz Város" és a "Hős Orosz Anya" kitüntetésre Péter nem tart igényt. Elnézvén Orbánék hozzáállását az ukrajnai agresszióhoz, hamarosan mindennaposok lesznek az orosz druzsba kormánykitüntetések
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274898564_324413989715114_7144500068321836429_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=HRHlfUebFNEAX9ae4IR&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAUT2Y_ZB62ZmqZeNgUO931E5CiBUFIKzFvQ5k1eWSapA&oe=6430A70F
Terminátor
A stockholmi kormány továbbra sem elég tisztelettudó!
Kivel szemben?
Magyarországgal, vagy a maffia kormányával szemben?
Nem mindeggy!
balos
@Terminátor: Nem is értem ezeket a fideSSes jobbágyókat!Nem elég,hogy a választás után leszarják őket is,de még a szájukat is tátják ,hogy nemzethynek lássák őket a tömeggyilkosaink!Ráadásul még a keresztyény seggüket is képesek fényesíteni a vármegyei kurafiknak!
ómió
Pedig vikingék a hazai efftársak "fő símogatói"!
ómió
@Clavigo: Ha tükörben ilyet látsz, bolsiék fajkreténje, azt ne másra hazudd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.