A végrehajtónak kinevezett Fiedler Bálint és Laura bizalmas viszonyt tartott fenn Schadl Györggyel és feleségével, de ennél többről is szó lehetett.

Schadl György, a végrehajtói kar elnökének elfogása után másfél hónappal az ügyészség indítványára a bíróság engedélyezte Czine Ágnes alkotmánybíró végrehajtóként dolgozó gyerekeinek lehallgatását – írja a 24.hu az általuk megismert nyomozati iratokra hivatkozva.Völner-Schadl-ügy: lehallgatták Czine Ágnes alkotmánybíró gyerekeit is

Illusztráció: Propeller.hu

Fidler Bálint és Fidler Laura megfigyelésére azért volt szükség a Központi Nyomozó Főügyészség indítványa alapján – folytatja a lap –, mert a nyomozás adatai szerint

a rövid ideje végrehajtónak kinevezett érintettek bizalmas viszonyt tartanak fenn Schadl Györggyel és feleségével.

A 24.hu értesülése szerint felmerült, Fiedler Bálint közreműködhetett abban, hogy R. R. (a későbbi harmadrendű vádlott) és társai jogtalan előnyhöz jussanak. A. T. ötödrendű vádlott a nyomozati vallomásában ugyanis arról beszélt, hogy Fiedler mások mellett egy nagy értékű felszámolási ügy rendezésében próbált segédkezni, és több, Schadlt érintő üzleti tárgyaláson is jelen volt. Emellett az ügyészség szerint Schadl eljárás alá vonását követően Fiedler Laura és Schadl György felesége (a későbbi tizenhetedrendű vádlott) „konspirált körülmények közt” találkozhatott – olvasható a cikkben.

Ugyanakkor a nyomozati anyagokban a lap nem talált feljegyzést arról, hogy Fiedler Bálintot akár csak tanúként meghallgatták volna. Továbbá a három hónapon át tartó lehallgatásának jegyzőkönyvei sem szerepelnek a 24.hu által megismert iratokban. Az viszont Schadl naplóbejegyzései alapján kiderült, hogy sűrűn találkoztak Fiedlerrel, akkor is, amikor Fiedlert még ki sem nevezték végrehajtónak. A nyomozati anyagok közt Fiedler Laura lehallgatásának jegyzőkönyveit sem találta meg a lap, sem azt, hogy akár tanúként kihallgatták volna. Mindezek alapján a 24.hu úgy értékeli, a nyomozók egyetlen kérdést sem akartak feltenni a Fiedler testvérek.

Fiedler Bálintot telefonon érték utol, ám nem kívánt válaszolni kérdéseikre. Testvére, a 2018-ban végrehajtónak kinevezett Fiedler Laura szintén azt közölte, hogy nem kíván foglalkozni a lap megkeresésével. Korábban édesanyjuk, Czine Ágnes sem árulta el a 24.hu-nak, hogy miről egyeztetett Schadl Györggyel két hónappal annak letartóztatása előtt.

Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyében az ügyészség Schadl Györgyre tíz, Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárra nyolc év börtönt kért beismerés esetére. Előbbire 200, utóbbira 25 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozták, továbbá mindkettőjüknél tíz év közügyektől eltiltást, a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltást kértek, valamint vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig. Az előkészítő ülésen mindketten tagadták bűnösségüket. A fő vádpont lényege szerint Schadl jogtalan előnyként rendszeresen pénzt – 2021 nyaráig legalább 83 millió forintot – adott át Völner Pálnak, aki ezért a pozíciójából eredő befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorolta. A Völner-Schadl-ügyről ide kattintva olvashatóak a korábbi cikkeink.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
A lelketeken száradjon,toprongy 2/3!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
A lelketeken száradjon,toprongy 2/3!!!
Nessy
@sgl: Majd hoznak egy törvényt, egy év elévülésről! Semjén éjszaka benyújtja, droidok másnap reggel megszavazzák! Őszt jó napot!
Clavigo
Ebből lóvalagkereszt lesz,,minden érintettnek.. korvinlánc,kossuthdíj,,stb...
Nessy
@sgl: Az Isten áldjon meg! Mit tud tenni az ellenzék? Törvényesen semmit. Orbán addig tudta az ellenzék jogait, míg ellenzékben volt! mára már elfeledte!! A jó nép egy szűk rétege érdekelt a maffia kormányban, egy szúk rétege hívő, többeket megvásároltak. A nagyobb rész a passzív rezisztenciát választotta, túlélésre rendezkedett be. Itt már fortélyos félelem igazgat nagyon sok területen!
drrotf
Ez a kormány is a közmondások alapján működik!Madarat tolláról ,embert barátjáról ismerik meg!A bűnvadászok így hallgatták meg az alkotmánybírónő gyermekét, aki nem véletlenül éppen végrehajtó lett , mert valszeg S.Gyuri közben járt!Mit adj Isten ezek az emberek nem véletlenül barátságba is kerültek, S.Gyuri nem volt barátja az erénynek csak a túrós lepénynek meg az alkotmánybíróné leányának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.