Az Országos Bírósági Hivatal vizsgálatának anyagát és eredményét próbálja megszerezni a párt.

Közérdekű adatigényléssel akarja megtudni a Demokratikus Koalíció (DK) az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Schadl-ügyben végzett vizsgálatának eredményét – közölte a DK pártigazgatója vasárnap az MTI híre szerint.

A DK közérdekű adatigényléssel igyekszik felderíteni a Völner–Schadl-ügy egyik szálát

Fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció/videórészlet

Sebián-Petrovszki László online sajtótájékoztatóján azt mondta, Schadl György, "a fideszes végrehajtó maffia feje arra tett kísérletet, hogy kirúgasson egy bírót". Ehhez pedig Senyei Györgyhöz, az OBH elnökéhez fordult segítségért – tette hozzá.

Schadl György végrehajtó kamarai elnök be is jutott Tatár-Kis Péterhez, a Fővárosi Törvényszék elnökéhez, ahol azt a választ kapta, ha kirúgni nem is fogják a célkeresztben lévő bírót, azt el tudják érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén – mondta.

Amikor mindez kiderült, Senyei György belső vizsgálatot indított, ennek eredményét azonban rögtön titkosították – jegyezte meg.

Hogyan lehetséges az, hogy Schadl György képes lehetett bírókat ellehetetleníteni, és ebben magától az OBH-tól kapott segítséget? – tette fel a kérdést.

Közölte, a DK választ vár arra, miért titkolja az OBH a vizsgálat eredményét. Ezzel saját felelősségüket akarják eltussolni vagy magas rangú fideszes politikusokat védenek az ügyben? – tette fel a kérdést.

A Schadl-ügy szálai egészen magasra érhetnek, politikai hátszél nélkül ugyanis egyetlen bírósági végrehajtó sem kísérelné meg, hogy ellehetetlenítsen bírókat – hangoztatta a pártigazgató, a DK országgyűlési képviselője.

Forrás: mti.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Philip Marlowe: A közérdekű adatigénylés egyelőre nem törvénytelen, ráadásul közérdekű! A Fidesz viszont megteheti, hogy benyújt egy törvényjavaslatot, hogy holnaptól törvénytelen közérdekű adatigénylést benyújtani, és az azonnal hatályba is lép.
Terminátor
@Philip Marlowe: Tévedsz!
A törvénytelenséget a két kommunista fideszes maffiózó követte el.
Az, hogy egyikük még szabadlábon van, és, hogy ez nem kerülhet nyilvánosságra,
az a fideszmaffia kormány bűne!
jesz
a DK csak ködöt szúrkál, és vakítja a népet...azt derítsék ki, Völner miért van még szabadlábon, és sadl miért elnöke a végrehajtóknak?...azt mindenki tudja, hogy sokba kerül ez nekik, de nincs más ok?
nemkati
@Philip Marlowe: tegnap 15:08 Te beszélsz ökörségeket. Az a belső vizsgálat, amit az OBH elnöke végeztetett, már tavaly nyáron lezárult.

"Amikor mindez kiderült, Senyei György belső vizsgálatot indított, ennek eredményét azonban rögtön titkosították." Tehát nem folyamatban levő, hanem lezárt, titkosított vizsgálati eredményt kértek ki. Annak pedig fel kell oldani a titkosítását, és kiadni.
ómió
És, ugye, mint "avatott szaki", Czeglédy efftársatok az "ügyeletes ügyintézőtök"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.