190 országot hasonlított össze az IMF.

Az egy főre jutó GDP alapján rangsorolta a világ országait legfrissebb tanulmányában a Nemzetközi Valutaalap (IMF) – vette észre az Index.hu. A rangsorban a fő szempont az volt, hogy 2023-ban várhatóan mekkora lesz az egy főre jutó gazdasági teljesítményük.Itt a leggazdagabb országok listája – Nézze meg, hogy áll Magyarország!

Illusztráció: Pixabay.com

A leggazdagabb ország címét Luxemburg nyerte el, ahol az egy főre jutó GDP (bruttó hozzáadott érték) közel 130 ezer dollár. Luxemburg az Európai Unió egyik legkisebb országa 634 ezer lakossal.

A leggazdagabb ország egy főre jutó GDP-je közel 415-szöröse a világ legszegényebb országának, Burundinak, ahol ez a szám mindössze 303 dollár.

Az egy főre jutó GDP alapján Írország a világ második leggazdagabb országa 107 ezer dollárral, amelyet Svájc követ közel 94 ezer dollárral.

Magyarország a 190 rangsorolt ország között az 57. helyet foglalja el 20 119 dollárral.

Ez azt jelenti, egy év alatt – mai árfolyamon átszámolva – átlagosan 6,94 millió forintnyi értéket termel meg egy magyar. Ezzel leelőztük Romániát (16,23 ezer dollár), Lengyelországot (20,05 ezer dollár) és Horvátországot (18,45 ezer dollár) is, viszont Szlovákia (22,3 ezer dollár) és Szlovénia (30,84 ezer dollár) jobban áll.

Burundi után – mely közel 13 millió lakosával Afrika egyik legkisebb állama – a második és a harmadik legalacsonyabb egy főre jutó GDP a szintén afrikai Sierra Leoné és Malawié. Mindkettő közel 200 dollárral több, mint Burundié.

Forrás: Index.hu, IMF.org

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@KisTehen: Ezt miért is akarná bárki? Buta hazudozó vagy.
Pálinkás Pál
no igen ,de a mi átlagunkat erősen lerontja az egymillió dologtalan ,here cigány...
simmering73
@KisTehen:12:48 2016 óta ha tehetjük a románokhoz megyünk nagy bevásárlásra, te tökkelütött. Olcsóbb és a minőségről ne beszéljünk mind az Auchanban mind a piacon. Az étteremben meg féláron ebédelünk a magyar árhoz képest.
lusta
@simmering73: Szeretném megjegyezni, hogy nekem benzin/LPG otorom van a kocsimban. A szlovákoknál 0,76 centért tankolom az LPG-t.
Emmersson71
@KisTehen: ...

A retkes lábú román kurva anyád hazaáruló..magyarnak hazudja magát, miközben román csicska veled együtt.
Dióhéjban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.