Nagypéntek reggelén Orbán Viktor közösségi oldalán egy fotóval indította el a húsvétot, majd egy videó is érkezett.

Törvényt sérthetett Orbán Viktor az unokáival? A HACCP előírások jelentős részét megszeghették a képek alapján
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Végül pedig délutánra futott be a képsorozat, ahol több mind érdekes dolgokra lehettek figyelmesek a miniszterelnök követői.

A rövid videóban melyet megosztott a közösségi oldalán az látható, hogy húsvéti bevásárlásra ment a felcsúti pékhez Johannával és Fülöppel.

Belematathattak a gyerekek a nyers tésztába, bemehetett az egész család védőruha nélkül. A KÖJÁL (már nem ez a neve) beszólhatna nyugodtan! Jogosan!

- jegyezte meg egy kommentelő.

2019-ben elkészült az Agrárminisztérium támogatásával egy útmutató az Európai Parlament és a Tanács 852/2004/EK, az élelmiszer-higiéniáról szóló (2004. április 29.) rendelete alapján készült iránymutatás és szabályrendszer melyet IDE kattintva olvashat el.

A HACCP mozaikszó, a tevékenység angol szavainak kezdőbetűiből állították össze: Hazard Analysis and Critical Control Points (veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok).

A HACCP-rendszer célja az élelmiszer-biztonság elérése, mely minőségbiztosítási rendszer a "termőföldtől az asztalig" terjed. Olyan, tág értelemben vett jó gyártási és forgalmazási gyakorlatra és jó higiéniai gyakorlatra alapozott élelmiszer-biztonsági kockázatkezelő rendszer, amely önmagában vagy a teljeskörű minőségbiztosítási rendszer részeként is alkalmazható. 

Az élelmiszer-biztonságot szigorú törvényekkel tartatja be a NÉBIH, ezen belül egészen pontosan a II. melléklet II fejezete kitér arra, hogy 

a penészfertőzés kockázatának csökkentése érdekében célszerű csak a feltétlenül szükséges személyekre korlátozni a belépés lehetőségét. Ezekbe a helyiségekbe csak külön, e célra biztosított tiszta ruházatban ( kesztyű, szájkendő és hajháló viselése) lehet belépni.

Továbbá arra is kitérnek a szabályzatban, hogy ugyan a sütőiparban nincs előírva a gumikesztyű használata, ha az élelmiszerrel dolgozók tisztán tartják kezüket. 

Azonban utcai ruházatban szigorúan tilos belépni a munkaterületre, és térdhosszúságú köpenyben kellene lenniük az itt tartózkodóknak, valamint hajhálót kellene viselniük. 

A hajat és amennyiben kockázatot jelent az arcszőrzetet teljesen el kell fedni, a védőfelszerelés cseréje során ügyelni kell, hogy a védőruházatra ne kerüljön hajszál. A fejfedőnek teljes mértékben el kell fednie a füleket. Elszennyeződött védőruhát étkezőhelyiségbe és üzembe lépés előtt le kell cserélni.

Törvényt sérthetett Orbán Viktor az unokáival? A HACCP előírások jelentős részét megszeghették a képek alapján
Kép: Facebook/Orbán Viktor

Írja az Európai Parlament és a Tanács 852/2004/EK rendelete az élelmiszerhigiéniáról, amelynek előírásait 2006. január 1-től kell alkalmazni.

4.8. II. melléklet VIII. fejezete szigorúan előírja azt, hogy az élelmiszer-feldolgozó területen mindenkinek az élelmiszeripari vállalkozás által előírt és biztosított megfelelő védőruhát és fejfedőt kell viselnie. Az öltözőben a személyes ruhákat át kell cserélni védőruhára. A védőruha a fejfedővel, és ahol szükséges, a speciális lábbelivel együtt a célnak megfelelő, világos színű és tiszta legyen., bírja a rendszeres mosást – fertőtlenítést.

Ugyan kivételt képeznek a látogatók, akik a védőruhát utcai ruházatuk felett viselhetik, ám a képek tanulsága alapján sem Orbán Viktor, sem az unokái nem viseltek védőruházatot. 

Persze annak a lehetőségét nem zárhatjuk ki, hogy a képek elkészítése előtt levették a törvénynek megfelelő védőruházatot.

104 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem értem miért kell cikizniu a miniszterelnök urat ? Tehet ő arról, hogy az unokái szintjén van ? Még pár év és a gyerekek lesznek magasabban !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Virág Árpád: Remélem észrevetted hogy a szerves hulladék hasznos! Te még nem vagy hasznos...
Virág Árpád
@Istenakinincsen: Magamnak hasznos vagyok! Te meg le vagy szarva!!! Szó szerint!
Istenakinincsen
@Virág Árpád: Akkor szard össze magad, mert az neked hasznos. Önmagát trágyázó virág mint új találmány:)))
Virág Árpád
@Istenakinincsen: Téged szarlak le! Úgyis te már régen le vagy szarva! Megszoktad!
Istenakinincsen
@Virág Árpád: Ha ez téged boldoggá tesz...akkor szarjál nagyokat seggfej!
Virág Árpád
@Istenakinincsen: Ne erőlködj! maradsz ami vagy: kis szarcsimbók, senkiházi LIBERNYÁK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.