Húsvét ünnepén a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten, illetve Esztergomban tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei
Fotó: Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (k) az utolsó vacsora emlékére tartott nagycsütörtöki szentmisét celebrál az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban 2023. április 6-án. MTI/Bodnár Boglárka

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nagyszombaton

este hat órától a budapesti Szent István-bazilikában vezeti húsvét vigíliájának szertartását, húsvétvasárnap délelőtt fél tizenegykor pedig az esztergomi bazilikában mutat be ünnepi szentmisét.

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke

a budapesti, Hold utcai református templomban tart ünnepi istentisztelet húsvétvasárnap délelőtt tíz órától.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke

húsvétvasárnap délelőtt tizenegykor a budavári evangélikus templomban hirdet igét.

A húsvéti ünnepkörrel Krisztus kereszthalálára és feltámadására emlékeznek a keresztények. A keresztény hagyomány szerint Jézust nagypénteken feszítették keresztre és vasárnap hajnalra támadt fel.

Húsvétkor a keresztény világ azt ünnepli, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bűneit, ezzel megváltotta és üdvösségre, örök életre vezette őket.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szent István egyházi törvénykezései: „Tíz falu építsen egy templomot, amelyet két telekkel s ugyanannyi rabszolgával lássanak el, lóval és kancával, hat ökörrel és két tehénnel, harminc aprómarhával. Ruhákról és oltártakarókról a király gondoskodjék, papról és könyvekről a püspök.” Napjainkban pedig minden tíz falu építsen egy villaparkot. Oda menekítik a kormány tagjait? Kanálpark nem lesz? No és kés? Ha már villa, legyen minden! Egy 1400 fős községben úgy kell egy ilyen villapark, mint egy falat kenyér. Ilyen villa való azoknak!
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fcdn.ripost.hu%2F2022%2F01%2Fdd464PmBs-tEWK0IP1Pky9POuVq4Fq_T4BLSqITGlaA%2Ffill%2F1200%2F675%2Fno%2F1%2FaHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNjY2UzYWFkYjAxZDQwYjI4ZjI3ZDQ5ODQ4NDE3ZTk5.jpg&key=SFKvojb411IqGMdJEpHZQw&w=800&h=630

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.