Egyelőre nem lehet tudni, hogy tényleg hiteles anyagokról, vagy egyszerű hamisítványokról van szó.

A 444 a New York Times cikke nyomán arról számolt be, hogy nagyon sok olyan dokumentum jelent meg a napokban több közösségi felületen (Discord, Twitter, Telegram), melyek amerikai titkosszolgálati anyagoknak tűnnek. 

Orbán Amerika-ellenessége is szóba kerül a kiszivárgott amerikai titkosszolgálati anyagokban

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor

A főként az ukrajnai háborúval kapcsolatos anyagok kapcsán amerikai tisztségviselők elismerték a New York Times-nak, hogy azok valódi hírszerzési és műveleti tájékoztatóknak tűnnek, amiket a Pentagon állíthatott össze a kormány hírszerző szerveinek jelentései nyomán.

Egy katonai elemző at nyilatkozta, hogy a dokumentumok egy bizonyos részét az eredetihez képest úgy módosíthatták, hogy az ukrán veszteségeket túlbecsülje, míg az oroszokét enyhítse. Az elemzők szerint a szivárogtatás miatt az is kiderült, hogy az amerikai hírszerzés mennyire lát bele az oroszok műveleteibe, ez pedig kárt jelenthet az ukrán hadműveletek szempontjából, mert az orosz fél most már tudja, hogy mire figyeljen oda jobban. 

A cikk szerint az FBI pénteken nyomozást indított a szivárogtatás miatt, de nem lesz egyszerű a dolguk, mert az anyagokhoz elviekben több száz, de akár ezernél is több tisztviselőnek lehetett hozzáférése.

"A dokumentumokból kiderül, hogy szinte mindegyik orosz biztonsági szolgálathoz sikerült beférkőznie az Egyesült Államoknak. Az egyik szigorúan titkosnak minősített jelentés arról szól, hogy az orosz vezérkar milyen tűzzónákat tervez létrehozni a NATO-országokból Ukrajnának szállított harckocsik ellen. És hogyan tanítják be a katonáknak a nyugati harckocsik sebezhetőségét. Egy másik bejegyzés arról szól, hogy a GRU, Oroszország katonai hírszerző egysége Afrikában információs kampányt indított, hogy a közvéleményt az Egyesült Államok ellen hangolja és az orosz külpolitikát népszerűsítése. Az orosz Nemzeti Védelmi Parancsnokság pedig az egyik dokumentum szerint az orosz erők csökkent harcképességét is beismerte.

De van olyan is, amiben az orosz védelmi minisztérium konkrét helyszíneket jelöl meg Odesszában és Mikolajevben, amikre március 3-án rakétacsapásokat akart mérni, hogy drónokat és légvédelmi ágyúkat semmisítsen meg. Az ilyen információkat az ukránok a védekezésnél is tudják hasznosítani. Ugyanakkor a hírszerzési jelentések azt mutatják, hogy az Egyesült Államok Ukrajna legfelsőbb katonai és politikai vezetői után is kémkedik"

- olvasható a 444 cikkében.

A lap a Yahoo News nyomán arról is beszámolt, hogy a több, Szigorúan titkos!-felirattal ellátott dokumentumok - melyek hitelességét egyelőre nem sikerült igazolni, szóval lehet, hogy igaziak, lehet, hogy egy részük manipulált, vagy teljességgel hamisítványok – között van olyan CIA-jelentés, mely Magyarországgal foglalkozik. Az anyagban írtak szerint az Orbán Viktor minsizterelnök által vezetett Magyarország az Egyesült Államokat tekinti az egyik legjelentősebb geopilitikai ellenfelének, és mindig is közelállt Oroszországhoz.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Csizmás Kond: Azer orbanek Pegazusos kemkedese a civilekrol se semmi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...amerika egy mindenki ellen kémkedő, mindenkit aláásó, mindenkit igazgatni akaró migráncsgyülekezet.
Yoda69
@Csizmás Kond: Azer orbanek Pegazusos kemkedese a civilekrol se semmi.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te kevered öket a kgb. s putyinnal! - érdekes lenne,ha most trampli lenne az elnök, akkor ti idióták dicshimnuszokaz zengenétek az usa. ról, 0rbán megrendelésére!
hit and run
Orbán egy áruló alapból - mindent és mindenkit elárul.
Hogy közben a magyar népet kirabolja (szó szerint) és Európa áruló is, az az áruló jellemének sajátja.

Orbán Viktor egy áruló - elvek nélkül, mindenkit leszarva a maga hasznára - Ti ezt tényleg nem látjátok fideszes prolik?
ómió
A valóság kimondása immár jenkiellenesség!? Hűha!
Németh István
@Yoda69: @Pálinkás Pál: @Yoda69: @csak úgy...: @hit and run: @m73: Aki duplán szerpel a felsorolásban az repetázott a baromságból és menthetelen szifilízes here > a többiek úton vannak a rohadás felé különösen ez a @hit and run: aki a szocialista érdemérem tulajdonosa; volt munkásőr század parancsnok a szabadi béla mellett!! Fene egy undorító féreg, dobja a púdert, de ismerem a moslékot. részeges tetű! Mint ilyeneknek hiába mondja a normális ész, hogy a hidegháborús csatározások során nagy gyorsaságal létrehozott egyensúlyt teremteni akaró nató, menten beszervezte magát a világbéke jegyében >> a világ felforgatói elsőrangú szemnetei közé! Ennek e jelen származékaként > megjelent az ukránok agresszoraként, s hogy ne csak ők vigyék el a balhét kilóra megvették elsődlegesen a moslék merkelt, majd az ursula moslékot akik kiárusították a saját nemzetüket az usa-nak és azt hiszik a moslékok, hogy Euró-pát, az Európai nemzeteket is kiárusíthartják! Hát tévednek a büdös kurvák az usa szemetjeivel együtt és a DRÁGA PUTYIN barátunk aki a világbéke, és nyugalom szerető nemzetei nevében a honvédő háborujával igazolja hitbeli nagyságát >> hogy az igazság győzni fog >> amosckos nyugati-usa diktatúrát felszámoljuk > nagy ívben leszarja az usa armadát, mi több felkészült az usa 28 központi nagyvárosának lerendezésére és a nató közel 200 támaszpontjának megsem-misítésére! Ezt jobb ha tőlem tudjátok! ÉS Európa 13 városa is reszkethet! Hát így döglődjetek a saját elmélkedéseiteken!
Az usa moslék armada takarodjon Európából, az Eu. vezetése a bitófára, aszalódásilag!
az usa magyarországi nagykövete takarodjon a buzik faszára csvarodva a soros-bíden pöcsére!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.