Maróth Mikló április 15-ei hatállyal lemondott az Eötvös Loránd Kutatási Hálózatban (ELKH) betöltött elnöki tisztségéről.

Váratlanul lemondott Orbán Viktor tanácsadója – Maróth Miklós holnaptól nem tölti be tisztségét

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Maróth Miklós saját tudományterületén végzett sok évtizedes sikeres munkáját tovább folytatja, emellett egy új, a magyar tudomány fejlesztésére irányuló jelentős program megvalósításán szeretne dolgozni. Az ELKH-t létrehozása óta Maróth Miklós vezette, 2019. augusztus 1-jétől öt évre nevezték ki a szervezet élére.

Maróth Miklós klasszika-filológus, orientalista, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának alapító dékánja, a nyelvtudományok doktora, korábban a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke volt.

Mindezek mellett Maróth Miklós Orbán Viktor tanácsadója is, megbízatása 2022. május 16-tól érvényes – szúrta ki a Telex. Feladata a személyes tanácsadás a tudománypolitika tárgykörét érintő kérdésekben.

Forrás: MTI, Telex

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Galway
@sgl: Idős már, ebben a korban (magamon is tapasztalom) romlik az ember minden-távú memóriája! Baromi nehéz lehet fejben tartani, hogy kinek, mikor, miről, mekkorát kell hazudozni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Hiába,ha a focihoz nincs affinitása akkor kevés a gecihez!
jesz
...egyszerűen telelett a töke...oszt jónapot.
Galway
@sgl: Idős már, ebben a korban (magamon is tapasztalom) romlik az ember minden-távú memóriája! Baromi nehéz lehet fejben tartani, hogy kinek, mikor, miről, mekkorát kell hazudozni...
Németh István
nem is tudom mi lenne ha anéhány barom nem az alázásban valósítaná meg önmagát!
A lényeg az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. vezetése a bitófára az usa magyar nagykövete a büdös rohdt kurva anyjába és a ló farkára tekeredve csúszálkjon a biden-soros-rocsildék pöcsére!
jáger laszló
A tanácsadó már nem ad tanácsokat Orbánnak
Beleunt a fölösleges szófacsarásba...
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Menekülnek a patkányok, érzik hogy ez az elmebeteg nem sokáig van a trónon,, egy elmebeteg putris ,,,
Toller Béla
Az az új tudományos csúcsfeladat egy német cég felügyelőbizottságához vezet, nem máshová ! A cég meg nyilván hordozható imazsámolyokat gyárt katonák számára !
Németh István
Vannak hülyék, aztán még hülyébbek meg vannak irigyek meg betegesen irigyek! Ha ezt a két sajátos fajt összekeverjük, kijön belőlük egy amolyan ultra rosszindulatú elegy >> amely való-jában menthetelen az emberiség számára! Ez az a pont, hogy mint kártékony állatokat pusztítani kell! > ugyan is sehogysem illeszkedik sem a politikai, sem a normális helyzet-felismerés és felmérés, a morális életvitel csodálatos világába, hanem csak vannak >> és minek?
Bizony a legjobb tennivaló, ha az usa-nató armadát kirúgjuk Európából, az Eu. vezetését, felküldjük a bitófára > fekete rohadásilag az usa Magyarországi nagykövetét a büdös kurva anyjába küldjük vissza, mégpedig a gebe lenge szervére csavarodva a sosos-biden-rocsildék pöcsére!
Különben Magyarországi portyázásáért, állam elleni izgatás címen büntető eljárást lehetne kezdeményezni, ez keményen jogi katagória!! Nem is tudom a Varga Judit jogász egyáltalán?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.