Maróth Mikló április 15-ei hatállyal lemondott az Eötvös Loránd Kutatási Hálózatban (ELKH) betöltött elnöki tisztségéről.

Váratlanul lemondott Orbán Viktor tanácsadója – Maróth Miklós holnaptól nem tölti be tisztségét

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Maróth Miklós saját tudományterületén végzett sok évtizedes sikeres munkáját tovább folytatja, emellett egy új, a magyar tudomány fejlesztésére irányuló jelentős program megvalósításán szeretne dolgozni. Az ELKH-t létrehozása óta Maróth Miklós vezette, 2019. augusztus 1-jétől öt évre nevezték ki a szervezet élére.

Maróth Miklós klasszika-filológus, orientalista, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának alapító dékánja, a nyelvtudományok doktora, korábban a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke volt.

Mindezek mellett Maróth Miklós Orbán Viktor tanácsadója is, megbízatása 2022. május 16-tól érvényes – szúrta ki a Telex. Feladata a személyes tanácsadás a tudománypolitika tárgykörét érintő kérdésekben.

Forrás: MTI, Telex

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Galway
@sgl: Idős már, ebben a korban (magamon is tapasztalom) romlik az ember minden-távú memóriája! Baromi nehéz lehet fejben tartani, hogy kinek, mikor, miről, mekkorát kell hazudozni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
nem is tudom mi lenne ha anéhány barom nem az alázásban valósítaná meg önmagát!
A lényeg az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. vezetése a bitófára az usa magyar nagykövete a büdös rohdt kurva anyjába és a ló farkára tekeredve csúszálkjon a biden-soros-rocsildék pöcsére!
jáger laszló
A tanácsadó már nem ad tanácsokat Orbánnak
Beleunt a fölösleges szófacsarásba...
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Menekülnek a patkányok, érzik hogy ez az elmebeteg nem sokáig van a trónon,, egy elmebeteg putris ,,,
Toller Béla
Az az új tudományos csúcsfeladat egy német cég felügyelőbizottságához vezet, nem máshová ! A cég meg nyilván hordozható imazsámolyokat gyárt katonák számára !
Németh István
Vannak hülyék, aztán még hülyébbek meg vannak irigyek meg betegesen irigyek! Ha ezt a két sajátos fajt összekeverjük, kijön belőlük egy amolyan ultra rosszindulatú elegy >> amely való-jában menthetelen az emberiség számára! Ez az a pont, hogy mint kártékony állatokat pusztítani kell! > ugyan is sehogysem illeszkedik sem a politikai, sem a normális helyzet-felismerés és felmérés, a morális életvitel csodálatos világába, hanem csak vannak >> és minek?
Bizony a legjobb tennivaló, ha az usa-nató armadát kirúgjuk Európából, az Eu. vezetését, felküldjük a bitófára > fekete rohadásilag az usa Magyarországi nagykövetét a büdös kurva anyjába küldjük vissza, mégpedig a gebe lenge szervére csavarodva a sosos-biden-rocsildék pöcsére!
Különben Magyarországi portyázásáért, állam elleni izgatás címen büntető eljárást lehetne kezdeményezni, ez keményen jogi katagória!! Nem is tudom a Varga Judit jogász egyáltalán?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.