A kormány pedig egy fillért sem ad.

Karácsony a főváros rezsijéről: Rengeteget spóroltunk, mégis többet fizetünk

Karácsony Gergely. MTI/Lakatos Péter 

Rengeteget spóroltunk, mégis többet fizetünk – és még támogatást sem kaptunk. Röviden így foglalhatnám össze a főváros helyzetét az energiakrízissel kapcsolatban

írta Karácsony Gergely budapesti főpolgármester kedd reggel Facebook-oldalán. Karácsony szerint a legtöbb önkormányzattal szemben a főváros kialakított egy napi vételezési eljárást, amivel kihasználhatta a csökkenő világpiaci árakat.

Az év első három hónapjában így 29 milliárd forinttal kevesebbet fizettünk, mint ha tavaly ősszel szerződünk volna. Persze sajnos így is sokkal többet, mint amit az energiakrízis előtt

– tette hozzá. A főpolgármester azt is megjegyezte: az önkormányzatok között kiosztott kormányzati támogatásokból egy fillért sem kapott Budapest. A szolidaritási adót, amit a fővárossal fizettet, ellenben tizenkétszeresére emelte a kormány.

A főváros vezetése pénzügyi túlélő csomagon dolgozik – zárta bejegyzését Karácsony. A csomagot Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes jelentette be – írta meg a Propeller.hu is. Kiss szerint ennek a mostani hét közepére kell elkészülnie.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Többé kevésbé , mert rossz a forint vásárló értéke ,inflálódik a lóvé .
Péter2
AZ eggyik lényeget már el is mondta . " A főpolgármester azt is megjegyezte: az önkormányzatok között kiosztott kormányzati támogatásokból egy fillért sem kapott Budapest. A szolidaritási adót, amit a fővárossal fizettet, ellenben tizenkétszeresére emelte a kormány. " Budapesttől a fidesz által, bosszúból elvont adókat , parkolási és egyéb díjakat , meg kell támadni bíróságon , hogy milyen alapon veszi el a város pénzét a söpredék fideszes bagázs , vissza kell szerezni Gergő !!! Mert így a söpredék fidesz a lakosságnak árt a legtöbbet , igaz ezek a komcsi csinovnyikok ehhez értenek igazán !
ómió
Mutyigeri efftárs! Szólj a brüsszeli efftársaidnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.