Nem írt vallomást a svájci farkast legyilkoló vadász, csak vicc volt a médiát bejáró levél. A szöveget viccből írta egy vadászati fórum adminisztrátora.

Hoax volt a farkasgyilkos vadász vérlázító „vallomása”

Minden huszadik magyar aláírta a farkasgyilkos elleni petíciót Forrás: Pixabay

Egy 2021-ben született farkas útját Svájctól egészen Magyarországig követték a természetvédők, közel 2000 kilométeren keresztül, a nyakán lévő jeladónak köszönhetően – írja az RTL. Az állatot egy Szabolcs megyei vadász mészárolta le, majd megpróbálta elrejteni a jeladót.

A közösségi médiában felbukkant több szöveg, ami állítólag a farkast kilövő vadász „vallomását” tartalmazza.

A szöveget viszont viccből írta egy vadászati fórum adminisztrátora, aki a Lakmusz tényellenőrző oldalnak elmondta, megdöbbentette a szöveg hatása.

A szöveg április 16-án A vad és környezete Facebook-oldalon jelent meg egy hosszabb írás részeként. Az állítólagos vallomás szerint a vadász csak madárlesre indult, és nem ismerte fel, hogy farkassal találkozott. Azt hitte, hogy kutya, a nyakörvét levette, mert sebes volt a nyaka. A sebet lefertőtlenítette, a „kutyát” megetette kutyatáppal, majd az elszaladó állat nyakörvét le akarta mosni a folyóban, de véletlenül beleejtette. A szöveg ezután más csoportokba is átvándorolt, de még mindig rendőrségi vallomásként hivatkoztak rá.

Április 17-én a Femcafe publikált egy cikket, aminek címe: Megszólalt a vadász, akit a svájci farkas kilövésével gyanúsítanak: A magaslesen ülve figyeltem fel egy szürke…

A cikk ugyanazt a szöveget közli, mint ami egy nappal korábban a Facebookon már megjelent, ám forrásként nem rendőrségi vallomást említ, hanem azt állítja: „A nyíregyházi vadász, akit az állat lelövésével gyanúsítanak a Vadászat EVO – Hagyományok és haladás, beszélgetések a tábortűznél portál Facebook-csoportjában, egy posztban vallott az ügyről.”

A Femcafe cikkét többen is szemlézték, többek közt a HírTV is, pontos forrás megjelölése nélkül. A Magyar Hírlap is átvette a szöveget, ők az acnews.hu-ra hivatkozva.

A híradásokban nem jelezték, hogy nincs megerősítve az információ, miszerint valóban a feltételezett elkövető vallomásáról van szó.

A Lakmusz az ORFK sajtóosztályát kérdezte arról, hogy valóban a feltételezett elkövető vallomása szivárgott-e ki, ők azonban nem adtak további tájékoztatást. A szöveg úgy terjedt el, hogy semmilyen bizonyíték nem volt arra, hogy valóban az állítólagos elkövető vallomásáról lenne szó.

A szöveg először a Vadász Fórumon jelent meg április 15-én a „kéretik nem terjeszteni” kitétellel. A Lakmusz levélben kereste meg a poszt szerzőjét, aki megerősítette: valóban az ő szellemi terméke a szöveg, azt viccnek szánta.

Ez elég szomorú képet fest a közállapotokról, hogy ennyire hihető, hogy valaki egy ilyen abszurd mesével kíván kibújni a felelősség alól. Hozzátenném, valahol erre a jelenségre éleztem ki az írást, nem a farkaslövésre

– írta a poszt szerzője a Lakmusznak.

Forrás: Lakmusz, RTL

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A farkast kilövő vadász vallomása annyira gyengére sikerült, hogy az is hülye aki elhitte. Akár kis tehén is írhatta volna vagy az unokatesója durbincs nertöcskölő csillepecér.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...vagyis akkor se farkas, se nyakörv, se vadász, se semmi csak egy nagy büdös mese...
jáger laszló
Ezen a farkasunk is már csak farkasüvöltéssel reagál ,mert nevetni nem tud a szegény pára...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nanya
Megint el fogják sikálni egy mocsok újgazdag természetkárosító aljas tettét !
Kéretik megfigyelni,hogy soha nem fogják felelősségre vonni!
Ez Magyarország kérem szépen,akik közénk tartoznak azoknak úgy két és fél millióan,azoknak megfogjuk a kezét, a nyolcmilliót belerugdossuk az árokba !
simmering73
A farkast kilövő vadász vallomása annyira gyengére sikerült, hogy az is hülye aki elhitte. Akár kis tehén is írhatta volna vagy az unokatesója durbincs nertöcskölő csillepecér.
jesz
az igazi kamu, hogy svájcból jött...egy nagy lófaszt kóborolt 2000 kilométert..autópályákon, folyókon, vasúti pályákon kellett átjutnia sérülés nélkül...
Kamu ez az egész
gina
Nagyon kussolnak erröl a vdászról. fogadom valami NER haver , ezeknek a szemeteknek mindent lehet, mikor mennek az emberek az utcára mint 56 ban, elég volt ezekbökl a rohadt patkányokból
nemkati
@Csizmás Kond: Nem találom, hogy valaki cáfolta volna, hogy a svájci farkas nyakörvét megtalálták a Hernádban, és az őt lelövő vadász hencegett azzal, hogy ő lőtte le. Hol lehet erről a cáfolatról találni valamit?
Csizmás Kond
@nemkati: ...az is lehet az egész egy hoax volt...ma annak sem lehet hinni amit a saját szemeddel látsz...
nemkati
@Csizmás Kond: Azt mondod, hogy az eltűnt farkas és megtalált nyakörve miatt a rendőrség egy nemlétező farkas és egy nemlétező nyakörv ügyében nyomoz?
jáger laszló
A farkas ügy pedig folytatódik
Továbbra is kehet izgulni hogy él -e még,vagy már az örök vadászmezőkön kóborol a kedvenc farkasunk!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
@nemkati: nem ...ezt te mondtad...én csak feltételezem hogy ez lehet...
nemkati
@Csizmás Kond: Értem. Abból, hogy megtalálták a nyakörvét, azt feltételezed, hogy nem létezik a nyakörv (sem az azt korábban viselő farkas, ami svájcban nyilvántartásban van). Logikus. Bár, az én logikám egészen más.
Csizmás Kond
@nemkati: megtalálták ?...hol van ?...és hol a farkastetem ?
nemkati
@Csizmás Kond: A nyakörvet megtalálták a Hernádban, minden hírben benne van. A rendőrségnél kell keresned ha kíváncsi vagy rá. A farkastetemet még keresik. Az elkövető egyelőre csak gyanusított, baráti körben beismerte a lelövését, mert kutyának nézte. Ott ülsz a google előtt, keress rá, ne nekem kelljen elmondani, amivel 1 hete tele vannak a hírek.
Csizmás Kond
@nemkati: ...visszajutottunk oda ahonnan elindultunk...a hernádi nyakörv az álvadász meséje...
nemkati
@Csizmás Kond: Nem, az a nyakörv az eltűnt és feltehetőleg megölt farkas nyakörve. Innen kellett volna kiindulnod. De látom, nem értesz ebből a történetből semmit, jobb lenne neked ha túllépnél rajta. Tudod, mit kéne csinálnod?

tenor.com/hu/view/drinking-milk-puss-in-boots-puss-in-boots-the-last-wish-thirsty-drink-up-gif-27104832
nemkati
@Csizmás Kond: Nem, bor helyett. Akkor nem beszélnél összevissza.
Csizmás Kond
@nemkati: Ilyen egy vadon élő farkas, hárman vannak...két napos a kép...[img]kephost.net/p/OTA2NTMx.jpg[/img]
nemkati
@Csizmás Kond: Remélem nem jönnek magyarok közelébe, ha kedves az éltük.
nemkati
@Csizmás Kond: Na legalább ő nem lőtte le őket.
Csizmás Kond
@nemkati: ...pedig a kezében volt a puska...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.