Azmat Uldarov, a Wagner zsoldoshadsereg elítélt bűnözőből lett egykori tagja a szintén börtönből beszervezett Alekszej Szavicsevvel együtt tett vallomást egy videóinterjúban a Gulagu.net nevű orosz jogvédő szervezet franciaországi emigrációban élő vezetőjének, Vlagyimir Oszecskinnek.

„A kislány sikoltozott, célzott lövés a fejbe” – 5 év körüli gyermek meggyilkolását vallotta be két orosz zsoldos

Az orosz bűnözők mindenkit megöltek, akit csak a városban találtak. Forrás: Gulagu.net

Saját kezűleg öltem gyerekeket. (…) Szoledarba és Bahmutba érkezve parancsot kaptunk, hogy pusztítsunk el mindekit: férfit, nőt, gyereket, öreget. A kislány sikoltozott, nem tudom, olyan 5-6 éves lehetett. És lelőttem. Célzott lövés a fejbe

- idézi a 444 a vallomást.

A zsoldosok börtönbüntetésük elengedése fejében léptek be fél évre a Wagner csoportba. Egy videóinterjú-sorozatban a Bahmut és Szoledar ostroma közben tapasztaltakról számoltak be. Ketten harmincnál is több ukrán gyereket, tinédzsert és civilt gyilkoltak meg.

Robbanóanyaggal öltek meg ötvennél több hadifoglyot, rájuk robbantva egy földbe ásott üreget és parancsmegtagadó orosz zsoldosokat is öltek. A Gulagu.net ezekből a beszélgetésekből vágott össze egy egyórás videót.

A két férfi szerint a gyilkosságokra egyes esetekben személyesen Jevgenyij Prigozsin, a Wagner alapítója adta ki a parancsokat. Az egykori zsoldosok az őket ért embertelen bánásmóddal magyarázták a sokkoló vallomást, aminek az állításait független forrásból egyelőre nem tudták ellenőrizni.

A Gulagu.net igazolni tudja, hogy a két orosz az általuk megadott időszakban valóban az említett környéken szolgált a Wagner kötelékében, majd hat havi szolgálat után kitüntetéssel szereltek le.

Uldarov szerint személyesen Prigozsin adott parancsot arra, hogy “tisztítsák meg” Bahmutot és Szoledart, megölve mindenkit, akit a lakóépületekben még élve találnak. Szerintük Prigozsin meg akarja gyilkoltatni Osecskint, a Gulagu.net vezetőjét.

Forrás: 444, Gulagu.net
Fotó: Gulagu.net

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Es orban ezeket a mocskos gyerekgyilkosokat tamogatja. Hanynom kell orbantolm, a NER-tol es minden olyan moslek hazaarulotol aki igy vagy ugy de orbant tamogatja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@csipetke: Még nem ezen a szinten,,(!!) ,de mi is jó uton haladunk ez irányba. Az EU- ban mindenképp.
kereső
Ezek "ténykedtek" Donyeck-és Luhanszk megyék megszállt részein is 2014-2022 között. Zsoldos hadsereg, 2450 dollár/hó-és az orosz hadsereg látja el őket lőszerrel, fegyverrel. Ezek "felügyelték" a népszavazásokat- a független !!! népköztársaságokban. Putyinnak száz halál is kevés a gaztettetiért- bin ladeni sorsa legyen.
izéke
Madarat tolláról,orbánt barátjáról ismerni meg
Havanagi
Ezeket a barbárokat tüzes vaskaróba kellene húzni,még az is enyhe büntetés lenne nekik.És ezek mellé sorakoznak fel a magyarok a geci vezetésével ??!!Erről nem kell többet mondani,tükörbenézést szembeköpést lehet gyakorolni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.