Összesen 91 milliárd forint osztalékot vehetnek fel az állam helyett a vagyonkezelő alapítványok a Mol és a Richter nyeresége után. 

91 milliárd forint osztalékot vehetnek fel a vagyonkezelő alapítványok, ebből 36 milliárdot a Fidesz kedvenc tehetséggondozója

Fotó: Pixabay

A Fidesz kedvenc tehetséggondozója, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) 36 milliárd,

a Corvinus Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (MUC) 36 milliárd,

a Mol–Új Európa Alapítvány 15 milliárd,

a Semmelweis Egyetemet fenntartó Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány pedig 3,8 milliárd forintnyi osztalékot vehet fel az államtól kapott részvénycsomag révén.

Tehát a két legnagyobb haszonélvező az MCC, aminek kuratóriumi elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, és a Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó MUC, amelynek első embere Hernádi Zsolt Mol-vezér.

A 24.hu kérdésére, vagyis hogy mire fordítják ezt a várhatóan 36 milliárdos osztalékot, a MUC azt válaszolta, „bevételeit, pénzeszközeit az egyetem működtetésére, ösztöndíjakra, beruházásokra fordítja”.

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Állomadóság meg az egekbe, lényeg, hogy infláció kapitány (orbán) és tettes társai szépen gyarapodnak, lassan hatvan puszta is elkészül.
csipetke
Ez is csak egy fideszes kifizetőhely...(a sok közül)
jesz
megy a lopás ezerrel?...oszt mégsem látni egy tüntető ellenzéki politikust sehol...a tanárok bátrabbak, ők a létükért küzdenek...
A politikusaink pedig az olcsó Parlamenti büfében rémüldöznek( jobbak iriykednek)...azontúl semmi...

Az inflációs 27%-ból dől a pénz a kasszába...
Ezért nem csökken az infláció...az első ötszáz család ilyen jól sehol nem élhet...egy számjegyű sosem lesz, pont ezért...
ómió
Az efftársiakra itt se mernek pénzt bízni!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.