A Fővárosi Közgyűlés több mint két órás vita után úgy döntött, hogy nem fizet ki 25 milliárd forintot a fideszes kormánynak.

A fővárosi fideszes képviselőket már kicsit sem zavarja, ha Budapest beint Orbán pénzbehajtóinak

Karácsony Gergő beintett Orbánéknak Forrás: Youtube

A döntés ellen még a fideszes képviselők sem mertek nemmel szavazni, inkább tartózkodtak – írja a hvg.

Az ellenzéki képviselők igen szavazatával és a kormánypártiak tartózkodása mellett a Fővárosi Közgyűlés elfogadta azt a megszorító programot, amitől a főváros a csőd elkerülését várja. A megszorító csomag, amit készítői túlélőtervnek is hívnak – ígéretük szerint – nem a budapestieknek, hanem a kormánynak szól.

Legfontosabb pontja, hogy a fővárosra kivetett 58 milliárd forintos „szolidaritási” adóból csak 33 milliárdot fizetnének be – írja az ATV.

A túlélőterv vitája órákon keresztül tartott. Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, hogy a 2019 óta tartó ciklus olyan válságokkal volt teli, amiken minden magyar településnek át kellett esnie. Viszont a fővárost Orbán kormánya is sújtotta, elvonásokkal. Karácsony szerint bár eddig kreatívak és okosak voltak,

vannak olyan helyzetek, amiket nem tudunk és nem is akarunk kezelni.

Karácsony elmondta: a mostani túlélőterv arra elegendő, hogy a város képes legyen tovább működni, de hosszú távra így lehetetlen tervezni. Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes szerint Orbánék fejlesztési pénzeket tagadnak meg Budapesttől.

A Fidesz frakcióvezetője, a bukott újpesti polgármester Wintermantel Zsolt annyit bírt reagálni minderre, hogy a fővárosnak 2023-ban 271 milliárd forintos bevétele származik az iparűzési adóból, ellenben „csupán 58 milliárd forintot kellene kifizetnie” Orbánék kormányának.

Forrás: hvg, atv
Fotó: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Azért is kár! Caak a Kmali gazdagodik általa!
Ditrich
Amúgy tényleg! Karácsonynak igaza van! Ebben hogy nem hajlandó ennek a szemét tellhetetlen rablóbandának egy huncut vasat sem fizetni! Miért is fizetne? Hogy fönttartson egy erőszakra brutalitásra gyülőletre , hazúgságokra épülő kormányzást? Hülye lenne! Szívem szerint én sem fizetnék nekik egy fitying szjat sem hiszen csak ellopják azt is és a saját fényűző luxus életvitelükre fordítják!
ómió
Budapesti "beintés"!? Csak nehogy "NAV-beöntést" kapjatok, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.