Orbán Viktor egy családi fotót posztolt a pápával közösen, amivel még nem is lenne baj – ám a fotónak adott cím olyan cinikus, hogy a Család az család kampány elindítója nem tudta szó nélkül megállni.

Orbán Viktor gúnyt űzött Ferenc pápából és még sokakból – A miniszterelnök megint kiverte a biztosítékotOrbán Viktor/Facebook

Pál Márton LMBTQ-aktivista neve akkor került be a köztudatba, amikor nyilvánosan is elmesélték férjével közös kálváriájukat a gyermekvállalás – pontosabban annak hazai nehézségei – kapcsán. Később ő indította útjára a Család az család kampányt is, ami mögé aztán számos szervezet és egyén is beállt.

Pál most Orbán egy fotójáról írt egy bejegyzést, ez a szóban forgó kép:

Akár még örülhettem volna is neki, hogy Orbán Viktor szerint is fontos, hogy ne legyen különbség család és család között. Azonban ez sajnos nem több, mint cinizmus.

Hogy mit érzek?

Először is haragszom magamra, hogy ez ennyire rosszul esik.

Haragszom magamra, mert a péntek estémet, ami már nagyon vártam sikerült elrontani.

Haragszom Orbán Viktorra, mert gúnyt űzött az olyan családokból, mint mi vagyunk.

Gúnyt űzött a gyerekeinkből, akiknek mi jelentjük a családot és a biztonságot.

Gúnyt űzőtt azokból az emberekből,cégekből, nagykövetségekből, akik az elmúlt években kiálltak mellettünk és megmutatták, hogy a család az család.

Gúnyt űzött Ferenc pápából, aki azt remélem soha nem járulna hozzá egy olyan fotó elkészítéséhez, aminek célja, hogy magyar családok ellen hangoljanak

– sorolja Pál a bejegyzésében.

A legkellemetlenebb pedig az, hogy mi soha nem vontunk kétségbe az olyan családokat, mint ami a képen látható. Annyit kérünk csupán, hogy a mi gyerekeiknek is azonos jogai és lehetőségei legyenek. Nem többet és nem kevesebbet. A célunk az, hogy megmutassuk, hogy a családok sokszínűek, amitől szerintünk a családok fogalma erősödne és nem gyengülne

– tette hozzá az aktivista.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ferenc pápa nem ült fel az Orbán készítette „kisvasútra”, a maga finom, de egyértelmű módján nagyon keményen beszólt a magyarság és a magyar nép méltatása közben Orbán Viktornak. Azt kell mondanunk, első Budapesten tartott beszédével kiérdemelte újra Bayer Zsolt jelzőit, mert a szegények támogatásáról és a menekültek, az idegenek befogadásáról beszélt, méghozzá Szent Istvánra, és fiához, Imre herceghez címzett intelmeire hivatkozva. A magyar alaptörvényből nem azt idézte, hogy az apa férfi és az anya nő, hanem azt, hogy az államnak gondoskodnia kell a rászorulókról...

A pápa beszélt a progresszív liberalizmus negatív hatásairól, amely eltünteti éppen önmaga értékeit, a különbözőségeket és a sokszínűséget. Példaként említette a gender-kultúra szélsőségeseit, akik nem elégednek meg azzal, hogy a sokszínűséget és az ehhez kapcsolódó egyenlő jogokat elfogadtassák, meg is akarják szüntetni ezt a sokszínűséget. A pápának ebben igaza van, jegyezzük meg, és éppen ez ad táptalajt az olyan populista fasisztáknak, mint Orbán, akik erre hivatkozva önkényuralmakat, autokratikus rendszereket, köznyelvi elnevezéssel, fasiszta diktatúrákat hoznak létre.
nepszava.us/ferenc-papa-elso-beszedeben-kemenyen-beszolt-orbannak/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@szegfue: köszi a jókivánságodat viszont megtisztelve érezném magam ha idéznél abból az utánolvasott anyagból aholleírja hogy a ferde halam a gén hibája...előre is köszi és neked is jó majálist...:)
szegfue
@Csizmás Kond: Lásd @sgl: tegnap 9:54 és 9:55 beirása idézet a wikiből, igy én ujra nem akarom leirni.
A majális eszembe sem jutott, csak azt látom: gyönyörüen süt a nap és lassan a terasz sem lesz árnyékban... nagyon örülök ennek a jó időnek.
Csizmás Kond
@szegfue: Láttam de nemvéleményre voltam kiváncsi...na de nem akarok senkit kiábrándítani semmiből...a hit az szent...:)
percsi
@vacsi: „Hogy mit tettem volna, ha valamelyik gyerekem beállít azonos neművel? Persze, ki nem tagadtam volna, de nem engedtem volna, hogy beállítson.”

Ez majdnem egyenlő a kitagadással. Minden gyerek, amikor felnőtt, szeretne saját-külön-önálló életet élni.
Ha a szülő nem tudja elfogadni a kiválasztott társat, akkor elveszítheti a gyermekét, mert nem fogja meglátogatni, és szép lassan megszűnik a kapcsolat. Nem lesz unoka, akit dédelgetni-szeretgetni lehet majd.
A szomszédasszonyom úgy járt, hogy a lánya egy fekete férfit választott magának. A szomszédasszony ki volt nagyon akadva, nem tárgyalt egy darabig a lányával.
Bántotta is nagyon:
-miért őt és mért nem engem választott, mikor én szültem-neveltem fel.
Magyaráztam neki, hogy ez ellen nincs mit tenni, ő választotta, vele boldog, és ez a fontos, el kell fogadnod.
Majd, amikor megtudta, hogy babát várnak, nem bírta tovább, hanyatt-homlok rohant hozzájuk. Azóta szent a béke, néha nála van az unoka és imádja. A lánya párjával is megbarátkozott.
A vej sebész, és sok magyar „fehér” emberen segített már eddig!
Ezt azért jegyeztem meg, mert a debiknek csak a fekete jut el az agyáig!

Ez így van rendjén, ezt nevezik igazi családnak. Ahogy te is élsz, és minden normális ember.
Felnőnek a gyerekek, és már nem lehet fondorlattal rájuk beszélni a spenótot, azt esznek, amit szeretnek.
Én az életemben kétszer találkoztam-beszélgettem homival, -legalább is ennyiről tudok - semmi olyat nem tapasztaltam, hogy utálnom kellene, hogy kivel párna csatázik, az az ő dolga.

Amit a kormi tesz, az a képmutatás, számukra a szavazat a fontos. Közülük a ¾-e nem él rendes családi életet. Az apa férfi, az anya nő! Mondják, törvénybe foglalják, azok, akik kettős életet élő meleg politikusok.
bencemacska
@percsi: ma. 15:56
Köszönöm, hogy helyretetted - helyettem is - vacsit.
Én is arra készültem, de genetikailag akartam felvilágosítani. Aztán rájöttem, hogy nem biztos, hogy megérti, mert nekem sincs elég türelmem, és újabban már a tudásom is kopik.
Nincs erőm vitatkozni
NKF
Te süket firkász,akkora barom vagy,hogy nem is tudom! Hol a jó büdös kurva anyádba élsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.