Szijjártó Péter fideszes külügyminiszter Brazíliába, Üzbegisztánba és Izraelbe is új misszióvezetőt delegál.

Szijjártó jól elvan: össze-vissza csereberéli a magyar nagyköveteket

Szijjártó Péter csereberél. Forrás: Facebook

Az elmúlt két hónapban 12 magyar külképviselet élén is változást jelentettek be – írja a hvg.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának keddi, zárt ülésén három új nagykövetjelölt mutatkozott be. Brazíliában, Üzbegisztánban és Izraelben változik a magyar nagykövetségek vezetőinek személye. Mindhárom új nagykövet-jelölt kinevezését támogatta a bizottság. A jelöltek és állomáshelyeik:

· Brazília (Brazíliaváros) – Halmai Miklós

· Üzbegisztán (Taskent) – Rózsa József

· Izrael (Tel-Aviv) – Szentgyörgyi Zoltán

A jelöltek közül kettő jelenleg is nagykövet. Halmai Miklós most portugál nagykövet és Szentgyörgyi Zoltán helyét veszi át Brazíliában, akit onnan Izraelbe helyeznek át – írja a 24.hu.

A Brazíliavárosba készülő Halmai Miklóst 2019 tavaszán bízták meg a lisszaboni követség vezetésével. Megbízatása a Zöld-foki Köztársaságban, Bissau-Guineában, továbbá a Sao Tomé és Príncipe Demokratikus Köztársaságban is érvényes volt – utóbbiban csak 8 hónapig.

Az Üzbegisztán, taskenti magyar nagykövetség élére szánt Rózsa József jelenleg a kenyai Nairobi magyar külképviseletének első beosztottja, vagyis a nagykövet első helyettese.

A brazil fővárosból 10270 kilométert tesz meg az ottani jelenlegi nagykövet, a karrierdiplomata Szentgyörgyi Zoltán, hogy új állomáshelyén, az izraeli Tel-Avivban a magyar külképviseletet vezesse. Szentgyörgyi négy miniszterrel is dolgozott: Kovács Lászlóval, Martonyi Jánossal, Somogyi Ferenccel és Göncz Kingával. 2008-ban lett először izraeli nagykövet, ezután Tunéziában és végül Brazíliában irányította a magyar külképviseletet.

Több nagykövetségen is személyi változások lesznek, négy új nagykövetjelölt mutatkozott be a parlamenti szakbizottságban. Így derült ki, hogy a tárca lecseréli a magyar misszióvezetőket Kuvaitban, Pristinában, Teheránban és Minszkben is.

Forrás: hvg, 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nagy a fideszcsalád, mindenkinek kell jutifalat.
Nyírfa
Nagy a fideszcsalád, mindenkinek kell jutifalat.
jáger laszló
Mindenki oda megy ahol jut hely!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
pacal
Szijjártó, külügyminiszterként már régen megbukott. Évek alatt semmit nem fejlődött, sőt, csak rosszabb lett, mert már csak árt Magyarország megítélésének az egész világban - kivéve az autoriter, diktatórikus országokat, de ez nem érdem.

Szóval, teccik a kép, amin Szijjártó nagyon sok súllyal felhúz reggel 5-kor. Ezzel csak az a baj, hogy azok a súlytárcsák nem vas és acél, hanem műanyag, homokkal töltve. Tehát, amit Szíjártó felhúz és úgy néz ki, mint aki 150 kilót húzna fel, az valójában 40 kiló, amit a nagyanyám is felhúzott 70 évesen, amikor hazavitte a téli krumplit.

Ennyit a csirkefejű hülyegyerek Szijjártóról.
csak úgy....
ez is mindennel foglalkozik, csak ne kelljen neki otthon lenni az öregedö nejével...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.