Filemon Mihály, Nyírmártonfalva fideszes polgármestere perli az Átlátszót, mivel a lap nem volt hajlandó eleget tenni a helyreigazítási kérelmének.

Ellentámadásba lendült a lombkoronás fideszes

Filemon perre megy, körülötte erdő helyett pusztaság. Forrás ATV

Filemon helyreigazítást és bocsánatkérést követel, a per első tárgyalása jövő pénteken lesz a Fővárosi Törvényszéken – írja az Átlátszó.

Nyírmártonfalván feszült a helyzet, amióta az erdő nélküli lombkorona sétány az Átlátszó tényfeltáró cikke és videója nyomán nagy nyilvánosságot kapott. Filemon a helyieket is próbálja nyomasztani:

 a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által nyilvánosságra hozott hangfelvétel tanúsága szerint egy közfoglalkoztatottat felszólított, hogy vegyen le egy nevetős szmájlit egy Facebookra kitett képről, majd később a hivatalban a telefonját kérte el tőle. Amikor pedig nem kapta meg, közölte az alkalmazottal, hogy elmehet, a papírjait majd megkapja

- idézte fel a Media1.

Filemon az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy mindenkit beperel, akik a lombkorona sétányról tudósítottak. Az Átlátszó esetében ezt a fenyegetését már valóra is váltotta.

Az Átlátszónak az erdő nélküli lombkorona sétányról szóló tényfeltáró cikke és videói megjelenése után küldött helyreigazítási kérelmében a nyírmártonfalvai polgármester azt írta, hogy egy forintot sem kapott még meg a 60 millió forintos uniós támogatásból, emellett nem kapott félmilliárd forintot vagy ahhoz közelítő összeget erdőtelepítési támogatásként 2022-ben, és hogy a lombkorona sétány nem 50, hanem 80 méter hosszú.

A lap szerint az a valóság, hogy Filemon uniós pénzre pályázott, azt elnyerte, és ezért építette meg a lombkorona sétányt; az, hogy ezt a pénzt kifizették-e már vagy később fogják, teljesen lényegtelen. Mint ahogy az is, hogy elő-, utó-, vagy rész finanszírozott az uniós projekt.

Miután a helyreigazítási kérelmének nem tett a lap eleget, a polgármester bíróságra vitte az ügyet. Az Átlátszó kiadóját és szerkesztőségét is pereli, helyreigazítást és bocsánatkérést követel.

Mivel a történet Filemon szerint „nem a polgármesteri tevékenységével, hanem a magánéletével függ össze”

a személyiségi jogait, jó hírnevét is megsértette az Átlászó, ráadásul a sztorit számos sajtótermék átvette. A per első tárgyalása jövő pénteken lesz a Fővárosi Törvényszéken.

Fotó: ATV

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pacal
Asszem eljött az ideje, hogy lemenjek és rendet vágjak a parasztok között. Lesz ott minden...
csak úgy....
@KisTehen: hülyegyerek, ott a lombkorona nélküli híd a kuka fideszes pógi mögött, nem látsz a szarvadtól!? :) te minden tolvaj fideszest ennyire bután védesz?
jáger laszló
Miska fiú komolyan veszi a helyzetet és mindenkit beperel, mert ez már a magánéletét érinti...
Pedig így tett országos hírnévre szert a polgi!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
ezt a gazembert nem perli senki? Ennyire félnek tőle? Ez inkább egy szarházi faluvezető, aki csak zsebre dolgozik.
Ráférne egy peres eljárás, és nem csak a lombkorona híd, van ott más is, csak kutatni kell...még kiderülhet,ferde hajlamai vannak, meg egyéb titkolt ügyei...

És még ő perel?..pláne az atv-ben képernyőre került?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.