Folytatjuk!” címmel tüntetést tartott az Egységes Diákfront szerda délután Budapesten.

Hazaárulók, gyerekeket bántasz, szégyelld magad – Gázmaszkban feszülnek a diákok a rendőrsorfalnak a Karmelita előtt

A Telex beszámolója szerint a demonstráción a résztvevők az oktatás jövőjéért szeretnének kiállni, és azt szeretnék elérni, hogy a kormány ne vezesse be a „bosszútörvényt”, amivel csorbulna a tanárok autonómiája és a közalkalmazotti státusz helyett köznevelési foglalkoztatotti jogviszony lenne az ágazatban.

Az érdekvédelmi szervezetek régóta tiltakoznak a státusztörvény bevezetése ellen. Sokak szerint az új szabályok a minőségi oktatás elemi feltételeit veszélyeztetik. A tiltakozók szerint a státusztörvény a tanárhiány megoldására alkalmatlan, sőt, éppen a pálya elhagyására készteti a pedagógusokat.

Délután a tüntetés hivatalos része ugyan lezárult de a a tömeg a Karmelita felé indult, már tömött rendőrsorfal várta a tüntetőket a Várban a Dísz téren.

A lap beszámolója szerint este fél nyolc környékén a rendőrök felszólították a demonstrálókat, hogy fejezzék be az előrenyomulást, lépjenek hátrébb, mert jogellenes a magatartásuk, ha

ezt nem teszik, megvalósítják a hivatalos személy elleni erőszakot.

A beszámolók szerint több diák már gázálarcban és úszószemüvegben érkezett a helyszínre.

A kialakult egy kis dulakodás során a

„gyerekeket bántasz”, „szégyelld magad” valamint a hazaárulók a leggyakrabban skandált szavak.

Egy diák átugrott a kordonokon és a diákok áttörték egy részét a Karmelitát elzáró kordonoknak, de még egy sáv védi a Karmelita épületét.

Kétszer is bevetettek könnygázt a rendőrök, miután a diákok több kordont is kivettek a helyéről és ledobták őket a földre, a rendőrök próbálják visszaverni a tüntetőket.

Forrás: Telex
Fotó: Telex

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@verőce21: @Shikari: @Pegero: @Philip Marlowe: annyira biztos volt, hogy ti, a helyi kisebbség itt fogtok hörögni tehetetlenül.
Húúú, de veszettül ostobák vagytok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Bátor rendőreink hősiesen küzdötték le gyerekeink megmozdulását...
Nyírfa
@verőce21: 11.39

Azt azért nem kötöm a nózidra, hogy most hol lakom, legyen annyi elég, hogy már volt a lábamban néhány kilométer, amikor megérkeztem a találkára, és még utána is sétáltam. :)
Egyszer egy barátommal indultam haza, a Wesselényi utcából. Csak mentünk, mentünk, be nem állt a szánk ,közben játszottunk is, én mondtam egy szót, az utolsó betűjével neki kellett és így tovább. Mire kifogytunk Arany János általunk ismert szókészletéből, haza is értünk. Húsz éves voltam, meg sem kottyant. Ma ekkora utat, hát, nem tudom, meg tudnék-e tenni.
verőce21
@Nyírfa: 12:06) Na, meg gyorsan telt az idő, a Margit-szigeten végigmenni, árnyas fák rejtekén...! :)
Nyírfa
@verőce21: 13.49

Nem utolsó szempont! :)
Bástya Béla Elvtárs
@Pegero: Mindenképpen, persze képileg kiegészítve, hisz nem biztos hogy megy neki az értő olvasás!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.