Változékony időre számíthatunk a hétvégén, az ország északi felén zivatarok kialakulása várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Intenzív zivatarok is kialakulhatnak szombaton, a fél országra veszélyjelzést adtak ki
Fotó: MTI/Varga György

Mint írják, szombaton északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet az ország északi felén, itt záporra, helyenként zivatarra lehet számítani.Az Alpokalja és a Kisalföld térségében intenzívebb zivatarok kialakulásához is kedvezőek a feltételek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, azonban zivatarok környezetében, erős vagy akár viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

A meteorológiai szolgálat az ország északi megyéire elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki a zivatarveszély miatt:

Intenzív zivatarok is kialakulhatnak szombaton, a fél országra veszélyjelzést adtak ki

Vasárnap a felhőtömbök lassan elvonulnak kelet felé, így a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés valószínű. A nap második felében nyugat felől elkezd megnövekedni a fátyolfelhőzet, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északkeleti, keleti irányú szél időnként megélénkülhet, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 8 és 14, a maximum 18 és 26 fok között alakul, a legtovább felhős északkeleti tájakon lesz a hűvösebb.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.