Magyarországon rekordokat dönt az infláció, amely az uniós országok közül nálunk a legmagasabb, ez pedig a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportokat sújtja a leginkább. Azt láthatjuk, hogy sok embernek már egy egyszerű bevásárlás is nehézséget jelent – írja közleményében az MSZP.

A leginkább rászoruló családokat támogatná élelmiszer-bankkártyával az MSZP
Kép: Pixabay

A párt szerint ugyanakkor a költségvetés a legnagyobb haszonélvezője ennek a magas inflációnak, ezért az ide befolyó többletbevételekből segíteni lehetne a leginkább rászorulókat.

Az MSZP ezért meghirdette a "Mentőcsomag a háztartásoknak" programot. A programunk öt fontos pontot tartalmaz:

adóstopot, árstopot, élelmiszer-bankkártyát a leginkább rászorulóknak, nyugdíjemelést és támogatást a kisboltoknak.

A javaslatcsomagunk egyik legfontosabb eleme egy új támogatási forma bevezetése lenne "élelmiszer-bankkártya" néven. Célunk, hogy senki ne éhezzen ebben a nehéz időszakban.

A javaslatuk szerint a leginkább rászoruló 300.000 család kaphatná havi 20.000 forint értékben a támogatást. Az élelmiszer-bankkártya célzott támogatási forma lenne, hiszen garantálná, hogy az összeg biztosan eljut a leginkább rászorulókhoz.

Továbbá garantálná azt is, hogy a juttatás a támogatási célnak megfelelően kerül felhasználásra. Ráadásul a kártyahasználat okozta várható forgalomnövekedés a gazdaságra is élénkítő hatással lenne.

- írta a párt.

Forrás: MTI-OS
Fotó: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Nem támogatás kell , hanem olyan fizetés amiből meg lehet élni , meg azt is meg kell gondolni , hogy mennyi gyerek kell , mert hangzatos a csók meg ki tudja mi , hogy béróba milliókért nyomják a 3-4 gyerekeket , de azok mire felnőnek , sok 10 millióba kerülnek , ruházni , etetni kell, és a nagycsaládos sem kapja olcsóbb áfával , sem a ruhát sem az élelmet , sem a villanyt és a tüzelőt se, amúgy így szedik vissza nagy haszonnal a 10 milliókat a 3-4 gyerek után .
ómió
De,kormányon, azért, ugye, előbb "tenne róla", hogy minél több "rászoruló család" legyen!? Ahogy "nyócév" alatt!
Németh István
Az inflációért kizárólag a belső ellenség a ballibernyák vezetés és a folyamatosan károkat okozó őnkormányzatok, a közszolgáltatók tolvajai a felelősek! meg ti is szarléptékű seggfejek!
Az usa-nató likvidinci, az Eu.vezetés kibelezve, az usa, nagykövet picsán rúgva!
NKF
Milyen alapon akar valamit követelni az MSZP! Létezik még? Hol vannak a régi "elvtársak"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.