A Csehszlovák Kém nevű Facebook oldal számolt be arról, hogy az Index.hu oroszbarát propagandistája, egy bizonyos Balizs Benedek meglehetősen elkeseredett lehet az aktuális fronthelyzet miatt.

Hazugságon kapták az Index propagandistáját – "Megdolgozik a rubelért az oroszbarát propagandista"

A bejegyzés tanulsága szerint ezért ha már a valóságban nem sikerül Prigozsin bandájának megszállni május 9-ig Bakhmut városát, Benedek gondolt egyet és legalább a magyar maffiaállam alternatív valóságában rendezett egy kis virtuális ukrán-lincselést az Index szombati élő hírfolyam rovatában.

A kelet-ukrajnai várost még mindig részben tartó és rendezetten hátráló ukrán katonák több magyarországi felületen "fejvesztve menekülő ukránokká" váltak:

Index.hu: Véres támadás kezdődött Bahmutnál, videón a fejvesztve menekülő ukránok

Benedek barátunk megdolgozik a rubelért, először a Moskovskij Komsomolets, moszkvai bulvárból tartotta érdemesnek tájékoztatni a magyarországi választópolgárokat a bakhmuti helyzet aktuális helyzetéről, majd talán orosz propagandatársának megfogalmazását is gyengének találhatta, ezért a Twitterről, jó érzékkel, egy orosz trash-csatorna nemrég posztolt videóját is mellékelte a bakhmuti helyzetjelentésről szóló rövidhír mellé.

- számolt be róla a Csehszlovák Kém aki szerint az oroszbarát propagandista nem véletlenül innen tallózta a videót, amelyről messziről üvöltött, hogy nem 2023 tavaszán készült a kövéren zöldellő füves vidék látványa miatt, másrészt, ahogy rápillantott a felvételre, azonnal beugrott, hogy ezt a videót már posztolta.

Az oldal korabeli leírása alapján "ezen a videón egy masszív ellenséges tűzben előrenyomuló ukrán HMMWV egység támadásának pillanatait láthatják az orosz védelem áttörésének pillanataiban, Beriszlav járásban, 2022. október elején."

Vagyis: ellentétben az indexes propagandista állításával az ukránok nem menekülnek, hanem éppen támadnak a hummerekkel.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mindig lebukik a fizetett csicskasereg, de annyira aljas hazudozók, hogy nem bírnak leállni.
Ők az igazi haza- és nemzetárulók!!!
Mondanám, hogy ezeket jegyezni kéne, de már nincs hova, annyi van a rovásukon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.