Nem nagyon egyezik a véleményük. Ódor Lajos, az új szlovák kormányfő szerint Magyarország példája mutatja, hogy az árstopok nem működnek. Ódor az orosz-ukrán háború kapcsán is másképp gondolkodik, mint Orbán Viktor. Szlovákia magyar nemzetiségű miniszterelnöke szerint folytatni kell Ukrajna támogatását.

Szlovákia nemrég kinevezett, magyar nemzetiségű miniszterelnöke, Ódor Lajos a Rádio Expres-nek adott interjút – írta meg a 24.hu a Napunk.sk szemléje alapján.

Hidegzuhany lehet Orbán számára Szlovákia új magyar nemzetiségű miniszterelnökének nyilatkozata

Ódor Lajos, az új, szakértői szlovák kormány magyar nemzetiségű miniszterelnöke és Zuzana Caputová szlovák elnök a kormány kinevezési ünnepségén a pozsonyi államfői hivatalban, a Grassalkovich-palotában 2023. május 15-én. Ódor Lajos eddig a szlovák jegybank alelnökeként szolgált. MTI/AP/TASR/Jaroslav Novák

Ebben az interjúban az átmenti, szakértői kormányt irányító Ódor az inflációról elmondta, a legrosszabb már mögöttünk van, az év végére valószínűleg egy számjegyű lesz. Azonban hozzátette, hogy az élelmiszerinfláció továbbra is gondot okoz.

Magyarország esetében látjuk, hogy az árstopok nem működnek

– mondta azzal kapcsolatban, hogy hogyan terveznek küzdeni az élelmiszerinfláció ellen. Megjegyezte: a korábbi tapasztalatok alapján az áfacsökkentésnek sem lenne érdemi hatása.

A beszélgetés során az ukrajnai háború is szóba került. Ódor hangsúlyozta, hogy folytatni kell Ukrajna támogatását.

El kell magyarázni az embereknek, hogy nem szélsőségesen magas a költségvetés egészéhez képest az Ukrajnának nyújtott segítség, ahogy azt is, mi történik, ha Ukrajna elbukik, és az orosz agresszió kiterjedtebb lesz, de ezt nem populista módon fogjuk tenni

– fogalmazott a szlovák kormányfő.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@lvegh78: @Philip Marlowe: @KisTehen: @frank: Érdekes és hiteles cáfolatokat hallottunk tőletek ismét, ahogy azt megszokhattuk.
Még érteném is a buta próbálkozást, ha az élet nem igazolta volna már régen, hogy mennyire igaza van.
Megint próbáljátok nem tekinteni a világverő orbáni-inflációt.
Azt sem a legyek hordták össze :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Aki Én: "@lvegh IQ 78: Shikari, te vagy az?"
Ezeket százszámra klónozzák a szentpétervári FSZB kíberhadműveleti szobájában...
Aki Én
@Dr. Proktor: ...á, persze, már követhetetlen.
Az a vicces, mikor még itt is elcsalják a dolgot, és öten adnak 30 lájkot egy ostoba hozzászólásukra.
Ezzel bizonyítva, hogy valójában kisebbségben vannak.
ómió
@Eladott Ország: Ne mondd má', idiótája, hogy a "szent szabad piac szent szabadságáról" most is "lemaradtál"!? Pedig ez az a "diszciplina", amiért a korruptbolsi brüsszeli efftársaitok még "gazdasággyilkolni" is képesek! Még a háborús- meg a szankciós infláció meglódulása elején, amikor utoljára még 70% kereskedelmi extraprofitot mértek (ez azóta bőven 100% fölött van) vezették be az extraprofit adót, amire a multik csak még feljebb tekerték az árakat és a "piaci szabadság" okán ebbe más belenyulási lehetőség nincs! Szóval, lenne itt profittartalék bőven (semmit nem kéne a "más farkához verni") az ársapkák jobb betarttatására, csak a korruptbolsi brüsszeliták retorzióitól nem kéne annyira félni!
szegfue
@sgl: tegnap 16:35 Valóban, az "átlépés" is egy módszer. Én nem érzem "megalázottnak" magamat, amiért -- mint egy falusi tanitó -- segitek valakinek értelmezi az olvasottakat, vagy éppen "rávilágitok" arra, hogy egyik irása mennyire szembemegy a másikkal. Tehát nem elég, hogy megtanul irni, olvasni, azt bizony meg is kell értenie... ha nem is 100 %-ban, de legalább a töredékében. Lehet, hogy ez nálam "szakmai ártalom" és ezen már nem is tudok változtatni.
Egyébként 1-1 irást olvasva, sokszor elkeserit az emberek ilyen nagymértékü ostobasága...
Németh István
@Aki Én: @namihami: @Yeromos: @Eladott Ország: @szegfue: @Dr. Proktor: @sgl: @csak húgy...: @Néro2: @Pálinkás Pál: @nemkati: @Horizont: @Yoda69: @Nessy: @kula: >> Csak egy a legutolsó figura a KULA minősíti a társaságot! De nem lehet ez ellen tiltakozni, az magyar ellens lenne! A "csak húgy" annyira finom járuléka az előzőnek, hogy tíltakozni sem lehet!
CSAK GRATULÁLNI kell a kedvenc "Sógoromnak"
Aki Én
@Németh István: Nem bírsz magaddal, te elmebeteg korcs? Neked frankón zártintézetben a helyed, idióta balfasz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.