Mészáros Lőrinc és a TV2 tulajdonosa, Vida József együtt vásároltak fel egy céget.

A TV2 tulajdonosa és Mészáros Lőrinc közös bizniszbe fognakMTI/Koszticsák Szilárd

A két üzletember a Takarék Központi Követeléskezelő Zrt.-re csapott le, amely nem lett része a takarékszövetkezeti integrációnak, hanem önállóan, új névvel és tulajdonosokkal folytatja tevékenységét – írja az mfor.hu.

Az MKB Bank még tavaly augusztusban közölte, hogy a 75,91 százalékos tulajdonában lévő MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB), mint a Takarék Központi Követeléskezelő Zrt. (TKK) egyedüli egyedüli részvényese, 2022. augusztus 30-án értékesítette a TKK alaptőkéjének 100 százalékát megtestesítő részvénycsomagját, így a TKK-ban a tranzakciót követően sem az MKB, sem az MTB nem rendelkezik közvetlen vagy közvetett tulajdonnal.

Eddig azonban nem lehetett tudni, hogy az eladást követően ki lett az új tulajdonos.

A 2022-ben lezajlott tulajdonosváltást követően jelenleg a tulajdonosi kör több részvényesből tevődik össze – a tulajdonosváltozás miatt történt a Társaság névváltozása is. A cég új neve TKK Talentis Központi Követeléskezelő Zrt. lett, az április 18-án publikált tulajdonosi szerkezetből pedig kiderül, hogy a Konzum PE Magántőkealap 49, a Somlai Invest Zrt. pedig 24,87, az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. 17,67 a Bremdal Magántőkealap pedig 8,46 százalékos részesedéssel rendelkezik a társaságban.

A Konzum PE Magántőkealap a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt egyik befektetési alap. Az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelőt 2017. február 10-én alapították – a négy tulajdonos egyike, Vida József kivásárolta a másik hármat. De a neve a TV2 tulajdonosi köréből is ismerős lehet.

Forrás: mfor.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
A két üzletember ...
Na eddig tudtam elolvasni.
Abdskhuha ...
Néro2
A két üzletember ...
Na eddig tudtam elolvasni.
Abdskhuha ...
Nyírfa
Követeléskezelés...csak Völnerék után.
Péter2
Na akkor még egy nerhez köthető ""üzelt "" a közpénz magánosítására !
Juhász István
Hát... a 400 Mrd, az FELFOGHATATLANUL SOK PÉNZ. Abból meg lehet venni a fél országot. Márminthogy, azt a részét, ami egyenlőre még nem a Mészárosé. Most azért BÁNHATJA a Simicska...hogy anno, összeveszett a FŐNÖKKEL, ha maradtak volna barátok, ma Ő LEHETNE A MÉSZÁROS...De ő legalább kimondta: " O1G ". Ja, és mellesleg az igazi Mészáros javitgathatná a környék gázkészülékeit, és nem lenne Andika a felesége. ---- bár állitólag már 20 éve SZERELMES VOLT BELÉ a " hölgy... "
Dr. Proktor
Összenő ami összetartozik...
Tiborczot miért hagyták ki a buliból?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.