Megsemmisítette a minisztérium a járvány idején beszerzett lélegeztetőgépekhez köthető dokumentumokat – tudta meg az rtl.hu.

Emlékeztettek, az a maláj üzletember, aki a legnagyobb nyertese volt a magyar állami lélegeztetőgép-beszerzésnek, egy 46 méteres luxusjachtot és magánrepülőt is vásárolt a pénzből.

Az RTL szerint hatezer kínai lélegeztetőgépet vett a kormány a maláj cégétől mintegy 178 milliárd forintért, ebből 3 milliárdot közvetlenül a férfi magánszámlájára utaltak.

A kormány összesen 300 milliárd forintból vásárolt 16 ezer gépet – a szükséges mennyiség dupláját. A közpénzek átláthatóságáért küzdő Transparency International évek óta szerené megismerni a szerződések részleteit.

A Kúria azonban hiába kötelezte a minisztériumot arra, hogy adja ki a maláj céggel kötött szerződés előzetes átláthatósági vizsgálatait, a nyilatkozatokat és értékeléseket, a minisztérium válaszában azt írta, már másfél éve megsemmisítették a dokumentumokat.

Forrás: rtl.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Micsoda vernyogás lenne itt, ha ez balos kormány alatt történt volna! De 13. éve széljobb kormány van és fásult beletörődés az ellenzékben. Mindent is megúsznak ezek a tetves putyinszopók :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@ómió: Látom neked az 1G ánusz a kedvenced...
Alfa
csak a lopás-hazudozás keresztényi kötelesség a kibaszott keresztény-fasiszta-náci orbánnál,és a narkós-pedofil fidesz-ner szektánál..
ugye kecskebaszók...@ómió: @Shikari: @ verőce21 és társai
Clavigo
@ómió: @Shikari: ..két hülye tölcsérseggű buznyák..
ómió
@Clavigo: A tetvesbolsi buznyákságod másrahazudásán túl jelenleg neked semmi más nem megy!?
ómió
@Alfa: A lopás, hazudozás, bolsiék tehénbaszó fajgörénye, a bolsevista-nyilas efftársi "felekezetetek" specialitása már Kun Béla efftársatok óta! Hiába hazudnád másra a fasiszta náci jobbikos efftársaiddal együtt, akikkel még tavaly is "koalícióztatok"!
ómió
@Dr. Proktor: Csak, mert te nonstop a Böszmeánuszból "prédikálsz"!? Nem kéne mindig az "efftársi önmagadból" kiindulnod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.