Pintér Sándor belügyminiszter az előző héten – közvetlen a tanár-diák tüntetést megelőzően – egyeztetésre hívta az ellenzéki pártokat, amire Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke Schermann Fruzsinával, az ADOM Diákmozgalom tagjával ment el.

Pintér Sándor nem tett ígéretet arra, hogy nem fogják bántani a tüntető diákokat
Fotó: Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Kovács Attila

A Momentum elnöke a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy Pintér semmilyen nyitottságot nem mutatott arra, hogy visszavonja a tanárokat sújtó bosszútörvényt.

Pintér azt mondta, hogy a kezdeti 56 pontból 36-ban tett engedményeket a törvényben. Azt gondolom, hogy ez mindössze annyit jelent, hogy akkor csak 20 újabb pofont kap az oktatási rendszer, aminek nem szabadna egyet sem

– mondta Gelencsér, aki hozzátette, hogy felháborító, hogy a bűnbakként kezelt EU-tól várja a forrásokat a magyar kormány a problémák kezelésére.

Gelencsér Ferenc a sajtótájékoztató végén elmondta, arra kérte Pintér Sándort, tegyen ígéretet arra, hogy a rendőrei nem fújják le könnygázzal és nem verik meg gumibottal azokat a kiskorúakat, akik egy jobb oktatásért tüntetnek.

Ne verjék meg azokat a fiatalokat, akik kiállnak a jövőért, mert sajnos az ország lassan ki fog ürülni és ezért csak a Fidesz-kormány lesz a felelős

– mondta a Momentum politikusa és hozzátette, hogy Pintér csak annyit tudott mondani, hogy betartja a törvényeket. De nem tett ígéretet arra, hogy ez nem fog újra megtörténni.

Forrás: MTI/OS

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Ááááááááááááá! Elég csak a büdös, kurva anyjukat jól elverni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TASzSz
@Pegero: Erről? Ő képtelen!!!

nepszava.us/megszolal-bojte-csaba-titkos-szeretoje/

Erről inkább, mert kamu! Ő gyártotta le, majd juttatta ki...
ómió
@m73: Inkább - ahogy szoktad - a bárcáskurva anyádat baszogasd!
ómió
@m73: Barompofa! Inkább a bárcáskurva anyádat dugjad!
ómió
@TASzSz: Sejtettem! De, ahogy itt néha "megszólal", abból az jön le, hogy még erre se áll fel neki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.