Ma délelőtt 10 órakor tart sajtótájékoztót Varga Mihály, amikor az Országházban átadja Kövér László házelnöknek a ‘24-es költségvetés javaslatát – amit a Költségvetési Tanács már elfogadott, hangsúlyozva, a most még nem látható kockázatokkal is kalkulálni kell.

Ez minden magyar pénztárcáját érinti majd: Ma nyújtja be a jövő évi költségvetést Varga Mihály
Varga Mihály pénzügyminiszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. május 25-én. MTI/Kovács Tamás

Azt, hogy ezúttal, “a veszélyek korában is” a parlament tavaszi ülésszakában nyújtja be a kormány a ‘24-es költségvetést korábban kiderült, Varga Mihály pedig a múlt csütörtöki Kormányinfón megerősítette:

május 30-án benyújtják az Országgyűlésnek és július 7-én forgadhatja el a parlament. A pénzügyminiszter megerősítette: 4 százalékos növekedéssel, 6 százalékos inflációval és 385 forintos átlagos euróárfolyammal számolnak 2024-re.

A Kormányinfón kiderült az is: 

a kormány kitart a rezsicsökkentés, a 13. havi nyugdíj és a családvédelmi intézkedések mellett, Gentiloni uniós biztos hiába javasolta például az ebergiatámogatási intézkedések felszámolását év végével, a kormány ellene szegül ennek.

A 2023-as költségvetést a parlament szintén korán, nyáron fogadta el, a kormány rendeletekkel sokszor módosította, míg végül már idén a parlament is megszavazta azt újra.

Forrás: ATV

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hát ez nem lesz örömhír azt garantálom!
De máris L lehet felejteni a realitását illetően!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Nem jelent semmit. Majd decemberben Orbán módosítja, két hónap múlva, februárban a droidok megszavazzák. Az idei is annyiszor változott, hogy már az oldalszám sem igaz.
lusta
A tippmixen lehet majd fogadni, hányszor módosítják majd?
Lepényleső
Ez sokaknak jelentheti azt is,hogy a kormánypártiak között magyar még elvétve sincs?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.