Idén nagyjából 20-30 százalékkal drágulnak a balatoni árak, drágább lett a szállás, az étkezés és a strandbelépők is – számoltunk be róla tegnap.

70%-kal emelte a strandbelépő árát egy balatoni település – Meg is magyarázzák, miért
Kép: Propeller.hu

Azonban Balatonudvariban nem 20%-al, hanem egyenesen közel 70%kal emelete meg a strandbelépő árakat az önkormányzat.

Kitértek arra is, hogy az utolsó áremelés 2018-ban volt, így meg kellett emelni a belépőjegyek árát. 

A képviselő-testület szerint az energiaárak és a magasabb üzemeltetési költségek miatt volt erre szükség. A falu polgármesteri hivatalának dokumentuma szerint, az emelés nélkül nem tudták volna biztosítani a strand működőképességét.

A napijegy az elmúlt években 600 forintba került, ezért most 1000 forintot kell fizetni.

Az erről szóló dokumentumot ide kattintva lehet megtekinteni.

Korábban lementünk a Balatonpartra és megnéztük, mi mennyibe kerül, egy biztos, mégpedig az, hogy zsebbe kell nyúlnia annak, aki lángosozna a parton – erről itt olvashat bővebben.

A sima lángos ára már 1000 forint felett van, a sajtos-tejfölös pedig szinte biztosan több mint 1600 forintba lesz az idén. Egy átlagos balatoni strandon a lángos ára így alakul:

Sima – 1250 forint

Sajtos-tejfölös – 1650 forint

A település 2022.10.22-én tartott Képviselő-ülésének jegyzőkönyvéből azonban az is kiderül, hogy azért szépen csurgott a pénz az önkormányzathoz, ugyanis 2022-ben szeptember 26-ig összesen 92.596.758 forintnyi adót szedett be a 367 főnyi lakost számláló falu. 

2022-ben, még ugyan 600 forint volt a belépő a balatonudvari strandra, ám amikor a belépőt szedték, a strandon még nem voltak kirakva a szemetesek, és a legtöbb infrastruktúra hiányzott a nyitáshoz.

Arról, hogy a szolgáltatásokért cserébe, mennyire érzik reálisnak a közel 70%-os áremelést, levélben kerestük az önkormányzatot, amennyiben válaszolnak, frissítjük cikkünket. 

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Mit érdekel téged a horvát tengerpart meg a Balaton, gyagyás. Téged az istállóban csutakolnak le, ha már szügyig állsz a szarban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@Péter2: Csak a nyálát csorgatja. Ezt hívjuk ökörnyálnak.
Pálinkás Pál
sima lángos előállítása kb 40 Ft...bravó, ha van barom aki megveszi...
verőce21
@Pálinkás Pál: Igaz, hogy 40 Ft/db, plusz a vállalkozás fenntartása, plusz adók, stb., plusz a hely bérleti díja, plusz maffiának védelmi pénz megfizetése, plusz a könyvelő fizetése, plusz alkalmazott fizetése, plusz szállítási, gépjárműfenntartási költségek, plusz a fáradozásért is valami fizetség, plusz jó lenne valami haszon a vállalkozásnak is = 1000 Ft/lángos...! :)
Pálinkás Pál
@verőce21: nem érdekel...a többi kereskedőnek is van ugyanez, mégsem 30-szoros áron adja a portékáját...
rokker33
@simmering73: idétlen nehogy azt hidd hogy mindenki 2600€ keres 6 ökör. Ausztriában a többség 1300-1600 között kap kézhez pl bolti eladók vagy pl étteremben fizetős pincér br 1750-1900 € :( segéd munkások takarítók nem keresnek annyit .Egy jó szakmával Magyarországon is lehet keresni fél milliót vagy csak 200 ezret szóval inkább te maradj csöndben
Lepényleső
Mi ezzel a baj,hiszen a bérek is cirka ennyit emelkedtek,- amióta a szabadság eltiprói ezek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok