Ennyi pénzt nagyjából óránként keresett meg tavaly Mészáros.

Mészáros Lőrinc egy cége állítólag 24 millióval tartozik egy villanyszerelőnek

Illusztráció: Pixabay.com

Kritikus helyzetbe került anyagilag egy Komárom-Esztergom vármegyei kisvállalkozás, amely Mészáros Lőrinc büki szállodájának felújításán dolgozott – írta a Szabad Európa május elején. Azt írták, a cég vezetője szerint megbízójuk – bár egy e-mailben elismerte, hogy elvégezték a kért munkát – 24 millió forinttal tartozik nekik, ráadásul később egy másik munkájukat is ellehetetlenítette.

A történetet most az RTL Híradó elevenítette fel: megkeresték Sándort, a villanyszerelőt, aki szerint

24 millió forinttal tartoznak neki.

A cége 2021 őszén szerződött a Zala-Elektro Kft-vel a Hotel Bük elektromos felújítására. A férfi azt mondta, összesen 90 millió forintnyi munkát végeztek el, de csak 66 millió forintot ismert el az őket szerződtető cég.

A Zala Elektro a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév leányvállalata. A Híradó megkereste mindkét céget, de nem válaszoltak a kérdéseikre.

Azt írják, a szálloda felújítására 1,5 milliárd forint közpénzt adott támogatásként az állam.

Mészáros egyébként tavaly óránként 20 millió forintot keresett a hvg.hu szerint.

Fotó: Pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A lölö nem kispályás,neki a pénz az isten,főleg,ha nem kell megdolgoznia érte,hogy mikor dolgozott az már a múlt homályába vész!
jesz
akárcsak az északi hidunk építése...ott is több tucat alvállalkozót nem fizettek ki, és semmi nem történt...

most ez...és van olyan vastag bőr a megrendelő pofáján, hogy nem is akar fizetni(mert ellopta)

Gyanítom, hogy Mészáros nem is tudott róla(mert őt is meglopják)
jáger laszló
Fizetni is kell!!??Hát ez nekem újdonság!!
Nem ehhez vagyok szokva!!
Eddig csak nekem fizettek!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Sokat hapciáskodik még megkaphatja a nav-ot is.
drrotf
Hallottam a villanyszerelő esetét a tévében:Azon csodálkozom, hogy az úr azt hitte, hogy a szóban történő megegyezés a munkáról az helyettesíti az írásos szerződést, noha már elég idős embernek láttam ahhoz, hogy tudja, hogy vállalkozást csak úgy érdemes kötni, ha a felek írásban kötnek szerződést, mert abban még a munka megkezdése előtt pontosítják hogy mire vállalkozik a vállalkozó és ezért mennyit és hogyan fizet a megrendelő.Ezzel a viták egész sorát zárják ki a felek, de még így is adódhatnak olyan problémák amelyek peres eljáráshoz vezethetnek minek a következménye az hogy csak évek múltán jut a pénzéhez a vállalkozó! Úgy látszik hogy ezt a rossz gyakorlatot a korábbi rendszerből a szerződő felek átvették, átmentették, ami az egész vállalkozási rendszerre rossz fényt vet.Azt is gondolom, hogy az a vállalkozó aki nem írásos szerződés alapján végzi a munkát az tudja, hogy lehet ,hogy nem jut a teljes vállalkozói díjhoz, vállalja annak kockázatát, hogy inkább lemond a jogos díjáról , s lehet hogy az elvesztett összeget máshol, más munkán akarja majd beszedni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.