Éppen 35 éve váltották le a kommunista párt nagyhatalmú vezetőjét.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Eltelt 35 év!!! És ezt a mondatot most is elmondhatjuk.
"Az ország gazdaságilag már kétségbeejtő helyzetben volt, a dolgok nem mehettek úgy, mint korábban "
Na ez most is pont így van. Nem ezt vártuk nem ezt gondoltuk. Elvették az életünket a reményünket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Eladott Ország: 13.46

A szocializmus komplett bukása többek között köszönhető az esztelen fegyverkezési- és űrversenynek, amelynek a végeredménye kiszámítható volt. Ehhez járult a keleti tömb lakosságának a politikai fejletlensége, társadalmi lényként az igénytelensége, tudatlansága, ami a múltjában gyökerezett, s amit kigyomlálni annyira nem is sietett. Gazdaságilag és tudatosságban elmaradott országok nem versenyezhetnek a náluk fényévekkel előrébb tartókkal.
Ezzel együtt a magyarság Kádár alatt, önmagához képest óriásit lépett előre, hogy aztán rükvercbe kapcsolva meg se álljon a XX. század első feléig.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 15:49 ♦ Igy van. Többek között Ronald Reagan amerikai elnök csillagháborús tervével kényszerítette térdre az általa „a Gonosz birodalmának” nevezett Szovjetuniót.
Nyírfa
@Eladott Ország: 16.08

Így van! A SZU teljesen legatyásodott. Életben kellett tartania a KGST-t, a Varsói Szerződést, kirakatállamnak szánta az NDK-t, ezért rengeteg pénzt ölt a gazdaságába, és próbált lépést tartani az USA-val, ami képtelenség volt. Pedig kapott volna a Távol-Keletről segítséget, mégpedig Japántól, ami, persze, nem önzetlen , és főleg nem szolidáris támogatás lett volna, hanem nagyon is megfontolt gazdasági érdek. Emlékszem, még a párommal filózgattunk, miért nem él a SZU Japán szibériai befektetési ajánlataival, ami , szerintünk, kölcsönös profitlehetőséget nyújtott volna. Ráadásul, ahol Japán mint beruházó megjelenik, az a térség felkelti a vállalkozók érdeklődését, és ki tudja, milyen kapuk nyíltak volna ki, ha nem is azonnal.
Egy-egy döntés évtizedekre meghatározhatja akár egy ország, akár egy magánszemély, akár egész kontinensek sorsát. És akkor jó, ha csak évtizedekre, és nem tovább.
Bástya Béla Elvtárs
@Nyírfa: Mindkettő jóra sikeredett! Persze, lakva ismeri meg az ember a másikat, illetve a puding próbája az evés!!!
verőce21
1948 és 1989 között volt elég esélyük a kommunistáknak, hogy bizonyítsanak..., aztán nyomorba is döntöttek...!
Nyírfa
@Bástya Béla Elvtárs: tegnap, 21.44

Igen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.