A Jooble álláskereső oldal az a hely, ahol a tehetségek és a munkalehetőségek találkoznak – vagyis segít a munkaadóknak és a munkavállalóknak megtalálni egymást a dinamikusan változó munkaerőpiacon. (x)

Álláskeresés során az egyik legnagyobb kihívás megtalálni azokat a munkalehetőségeket, amelyek összhangban állnak a korábban szerzett tapasztalatokkal, képességekkel és az érdeklődési körökkel. Számos hagyományos módszer létezik a sikeres álláskeresés érdekében, mint például a gyakori böngészés vagy az állásinterjúkra való felkészülés, de sajnos az eredmények olykor lelombozóak tudnak lenni. Gyakran előfordul, hogy az álláskereső egyszerűen túl sok hirdetésre jelentkezett, és “elveszíti a fonalat”, amikor esetleg felkeresi a megpályázott állás céges toborzója. Itt jön képbe a Jooble álláskereső platform.

Jooble: a hely, ahol a tehetségek és a munkalehetőségek találkoznak

A Jooble egy olyan online felület, amely összegyűjti egy helyre az interneten megtalálható összes álláshirdetést és munkalehetőséget, majd egyszerűen hozzáférhetővé teszi az olvasó számára. Ez jelentősen megkönnyíti az álláskeresést, mivel a felhasználók regisztrációt követően beléphetnek saját fiókjukba, egyszerű keresést folytathatnak az állások között, majd az állásinterjú akár a platform keretein belül is megtörténhet – így garantáltan a munkaadó és a munkavállaló egyaránt tisztában lesz a részletekkel. Az oldal használata azonban nem kötött regisztrációhoz, csupán a kényelem érdekében érdemes profilt létrehozni.

Az álláskeresés fortélyai – tippek egyenesen a Jooble-től

Álláskereséskor sajnos nem elég egy jól kialakított platform a leendő partnerek megkeresésére. A munka jelentős része a te kezedben van! A Jooble összegyűjtött néhány fontos lépést a sikeres álláskeresés érdekében: ezeket az ötleteket betartva nagyobb esélyed lehet a lehető leghamarabb olyan pozíciót találni, amely megfelel az elképzeléseidnek és a fizetés is helyénvaló.

Íme a sikeres álláskeresők titka néhány pontban:

1. Önéletrajz és motivációs levél: ez a két anyag a legfontosabb, hiszen kiemelik a tapasztalataidat, képességeidet, és feltárják motivációdat az adott álláslehetőség iránt. Érdemes minden jelentkezéskor javítani az önéletrajzon, és kiemelni azokat a tulajdonságokat, amelyeket az adott pozíció elvárhat.

2. Fókuszálj! Határozd meg a prioritásaidat és koncentrálj azokra a lehetőségekre, amelyek elérhetők a számodra. Persze álmodozni lehet, és mindenképp érdemes jelentkezni azokra az állásokra is, amelyek megközelíthetetlennek tűnnek, hosszútávon azonban érdemes inkább a földön maradni és a reális esélyek közül válogatni.

3. Készülj fel az interjúra: Az interjúra való meghívás már fél siker, azonban nagyon alaposan fel kell készülni, hogy valódi nyeremény legyen belőle. Érdemes felkutatni az adott vállalat múltját, megismerni a pozícióval járó kötelességeket, hogy megmutasd, te vagy a legjobb jelölt a feladatra. A gyakorlás sem szégyen, erre a legjobb megoldás a tükör és egy bátor mosoly!

4. Kapcsolattartás: Bátran kérdezgesd a barátaid, ismerőseid, tudnak-e olyan munkalehetőségről, ami téged is érdekelhet. A hasonló ajánlások olykor hirtelen jönnek, de érdemes megragadni őket!

5. Online álláskeresés: Nincs is egyszerűbb módja az álláskeresésnek, mint a Jooble álláskereső oldalhoz hasonló platformok használata. A felületen akár kedvencek közé is lehet helyezni azokat az állásokat, amelyekre jelentkeznél a későbbiekben (hiszen valószínűleg időre van szükséged, amíg korrigálod az önéletrajzod – és nem tudjuk elégszer kiemelni ennek fontosságát!).

Országszerte számos álláslehetőség elérhető, valamint külföldi ajánlatok közül is válogathatsz – olyan szinten, hogy nap mint nap jelennek meg új ajánlatok a Jooble platformján. A kereséskor akár kisebb területeket is megadhatsz, például lecsökkentheted a keresést budapesten belüli kerületekre, így szembesülhetsz azzal, mennyi a valójában betöltetlen állás Budapest II. kerület.

Ahol a tehetség és a lehetőség találkozik

A Jooble álláskereső oldalt mind a munkaadók, mind a munkavállalók nagyra értékelik, nem véletlenül. A munkaadók számára ez az online felület egy széles körben kiterjedt tehetségbázist kínál, amely lehetővé teszi, hogy megismerjék a legjobb jelölteket és könnyedén elérjék őket a platformon keresztül, ahol a legtöbbször személyes e-mail és telefonszám is található a munkakereső részéről. A Jooble továbbá hatékony szűrési lehetőségeket biztosít a munkaadók számára: ezen szűrők segítségével a munkaadók beállíthatják az elvárásaiknak megfelelő keresési részleteket, például a szakmai tapasztalatot és a képzettséget, ennek köszönhetően csak a releváns jelöltekkel találkoznak, amely rengeteg időt megspórolhat!

A munkavállalók részére a Jooble egy teljes körű álláskeresési felületet kínál. A személyre szabott keresési lehetőségekről kell beszámolnunk itt is, hiszen az idő = pénz. Ezért valljuk, hogy a munkavállalóknak is a lehető legnagyobb kényelmet kell nyújtani – így a Jooble-n a munkát keresők szintén hamar megtalálhatják az igényeiknek megfelelő álláslehetőséget, és néhány kattintással kész is lehet a jelentkezés.

A Jooble tehát az a hely, ahol mindenki nyer: a munkaadók könnyedén kezelhetik a jelentkezéseket, míg a munkavállalók közvetlenül kapcsolatba léphetnek a hirdetéseket publikáló vállalatokkal. Ez a gyors és egyszerű kommunikáció lehetővé teszi mindkét fél számára a hatékony és gyors információcserét, ami a modern és rohanó világunkban kifejezetten előnyös.

Partner tartalom (x)

Forrás: Jooble.org

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.