A magyarok nézzenek farkasszemet a háborúpárti balliberális politikusokkal! – hangoztatta a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A Fidesz harcot hirdetett gyurcsányizmussal szemben, Karácsony pedig megdöntené Orbán hatalmát, hogy orosz drónok támadjanak Budapestre
Kép: YouTube

Ahol azt is bejelentette:

plakátkampányt indítanak az általuk háborúpártinak tartott magyar politikusokról.

Csizmadia László úgy fogalmazott, a CÖF-CÖKA szellemi honvédőinek kezdeményezésére indítják el országos kampányukat.

Kijelentette: a "gyurcsányizmus" súlyos teher Budapest számára, a főpolgármester pedig nem ismeri fel a valóságot. Nem ismeri fel, hogy nekünk, magyaroknak ki kell maradnunk az orosz-ukrán háborúból, és Magyarország legitim kormányának megdöntésére törekszik.

Reméljük, hogy az orosz drónok, szirénavijjogás közepette nem csapnak le ránk

- fűzte hozzá.

Karácsony Gergely az ellenzékieket Brüsszelben vezető "Gyurcsénynéval" együtt "saját hazájukra acsarkodva" árusítja ki az országot. Fel kell tennünk a kérdést (...), a hazugságok ismételgetésével zajló, a magyar emberek ellen irányuló "liberális fasiszta roham" eltűrhető-e – fogalmazott Csizmadia László.

Fricz Tamás politológus, a CÖKA kurátora hangsúlyozta: a 2024-es európai parlamenti választáson el kell érni, hogy az Európai Unió a nemzetek Európájává váljon. Így kerülhető el, hogy Magyarország számára a huxit, vagyis az EU elhagyása legyen a megfelelő megoldás – mondta.

Kitért arra is:

ma a vétó intézményének eltörlésére indult törekvéseknek az a célja, hogy Magyarországot elsöpörjék a liberálisok és a globalisták útjából.

Úgy vélekedett: ma az európai jogrendet folyamatosan megszegik.

Törvénytelen volt a Sargentini-jelentés elfogadása, az Európai Bizottság megtámadta a gyermekvédelmi törvényt, miközben az oktatás és a kultúra nemzeti hatáskör, az Európai Parlament pedig meg akarja akadályozni Magyarország soros EU-elnökségét

– sorolta Fricz Tamás.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője arról számolt be, hogy a Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) levelet küldtek, amiben Gwendoline Delbos-Corfield szakmai múltjáról, végzettségeiről érdeklődtek. Választ nem kaptak, ám az európai Zöldek honlapján az az információ szerepel, hogy a francia képviselő, aki jegyzi a Magyarországról szóló jogállamisági jelentést, korábban színésznő volt – jelezte.

Ezzel kapcsolatban úgy vélekedett: "nagyon szeretjük a színházat, de Magyarországon és fejlett jogállamokban nem szokás az, hogy valakivel eljátszatnak egy szerepet, amikor egy ország megbüntetéséről van szó".

A magyar embereknek joguk van tudni, hogy ki az, aki jogi területen véleményt alkot Magyarországról, ezért újból levelet írnak a bizottságnak

– mondta ifj. Lomnici Zoltán.

Forrás: MTI

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Uram Atyám! Ez a CÖF a jelek szerint az elmebetegek gyűjtőhelye...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Béla333: pontosabban a hazaáruló elmebetegek gyűjtőhelye.
nemkati
"az oktatás és a kultúra nemzeti hatáskör" ordibálja felháborodva ez a Fricz, azt állítva, hogy az Európai Bizottság megtámadta a gyermekvédelmi törvényt. Ugyanakkor a pedagógusok nemzeti hatáskörbe tartozó fizetéséhez Brüsszel adjon pénzt!
Sajnos, a rágalmazás és a hazudozás ilyen ellentmondásokhoz vezet.
kereső
@NKF: Na, akkor élvezz el erre:
"Rónai Egon: Két önt is érintő belpolitikai kérdés, elég frissek. Őszintén szólva az egyiket én el sem hiszem, de majd megmondja, hogy megtörtént-e. Tényleg ledarálták a külügyben a lélegeztetőgép-beszerzések dokumentumait?

Szijjártó Péter MINISZTER: Hát erről megmondom őszintén fogalmam sincs.

Rónai: Tehát gyakorlatilag eltüntették a dokumentumokat a külügyben?

Szijjártó: Fogalmam sincs róla, nem hiszem, hogy ilyen történt. Nem tudok róla, én biztosan nem adtam ilyenre utasítást.

Rónai: A Transparency International igényelte és azt a választ kapta hivatalosan a külügytől, hogy ezek a dokumentumok nem elérhetők.

Szijjártó: Nem tudom, hogy mi ennek az oka. Majd utánanézek, mer’ hozzám az ügy nem jutott el. Az kicsit bánt, megmondom őszintén, ahogy bíráltak meg bántottak meg kritizáltak minket a lélegeztetőgépek beszerzése miatt. (…) Nemtom pontosan megmondani önnek, hogy mi az a 7000 maláj, amiről beszélnek, én azt tudom önnek megmondani, hogy amikor elkezdődött a beszerzés, akkor ez nem egy normál piaci beszerzés volt.

Rónai: Lehet, hogy átlettünk verve a kapkodás miatt? (…) Ugye 176 milliárd fizettünk a maláj vállalkozónak, és zsebbe kvázi (…) a magánszámlájára.

Szijjártó: Ez egy kicsit túlzás.

Rónai: Itt igazából megint a tisztánlátás hiányzik. Itt van ez a maláj ügylet, az lehetséges, hogy nincsenek meg a dokumentumai egy 176 milliárdos ügyletnek?

Szijjártó: Ne, ne, ne, nyilván minden dokumentum megvan, nem ismerem az ügy konkrétumait, meg nemtom mit kértek, meg mi nincs meg, meg mi van meg, de az biztos, hogy minden az állami forintokkal történő gondos hozzáállás keretében…

Rónai: Megteszi, hogy utánanéz? Azért ez egy furcsa ügy.

Szijjártó: Peeeeeeeeeersze, hogyne, hogyne. Hát meg ugye méltatlan, mer’ még egyszer mondom, emberek életének mentéséért tettük, ami a feladatunk volt a legjobb tudásunk szerint akkor (…) vadnyugati állapotok uralkodtak.

A minden szempontból kortörténeti interjút ITT lehet...
kereső
@Horizont: Az. És ez a x@rházi a magyar kül-és külgazdasági miniszter. Még a szemetes lapátomat sem biznám rá. És, azt rebesgetik, hogy ez !!! orbán kiszemelt utódja.
kereső
@Horizont: A kolozsvaros.com-on van az ITT hivatkozás, ott meg lehet nézni a teljes interjút. És, után lehet sirni!!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.