Szerdán a Fővárosi Törvényszéken a volt fideszes képviselő, Boldog István és társai korrupciós ügyét tárgyalták.

„Félóránként váltva hívott be bennünket” – zajlik a volt fideszes Boldog István korrupciós pere

Boldog István "ég és Föld ura" volt egy polgármester szerint. Forrás: Túri Objektív

Az ügyészség hat év letöltendő börtön mellett ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kér Boldogra, többek között hivatali vesztegetés elfogadása miatt. A vád szerint előre lezsírozták a települések fejlesztési pályázatait: ki csinálja a közbeszerzést, kiket kérnek fel, kik nyernek, kik a kivitelezők, majd pénz is csorgott vissza pályázatnyertesektől Boldogékhoz – írja a Telex.

Boldog István kétpói irodájában nagyjából félóránként váltották egymást a polgármesterek. Ahol a települések TOP-os pályázatairól (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) volt szó. Boldog országgyűlési képviselőként azt akarta tudni, ki mire akar pályázni, utasításba semmit sem adott – szerdán legalább is ezt mondta tanúként Kuncsorba egykori polgármestere, Rédai János és az örményesi polgármester, Török Tamás is.

A per legutóbbi tárgyalásán résztvevő polgármestereknek ehhez képest azt mondták, hogy az elnyert pályázati pénzek 10 vagy akár 20 százalékát adják vissza.

Igyekeztünk jó pályázatokat beadni. Volt olyan, hogy egyszer Kétpóra Boldog fél óránként váltva hívott bennünket. Elmentem nyilván, jó fél órát vártam arra, aki bent volt előttem,

– mondta Rédai, aki szerint ezen a megbeszélésen „Petrácska volt ott, ha jól emlékszem, meg István”. (Fehér Petra Boldog István egykori mindenese, másodrendű vádlott.)

Rédai szerint ez a kétpói megbeszélés – ahol Boldog egy időben polgármester is volt – „rövid volt, nem sokáig tartott, mert hát kis település vagyunk”. Állítása szerint a találkozó már akkor történt meg, amikor a kuncsorbai pályázatok előkészítés alatt voltak. A bíró erre megkérdezte, hogy akkor egyáltalán miért jött létre a megbeszélés, volt-e szó másról is, mire Rédai úgy felelt:

hát, megkérdezték, hogy vagyunk.

Olyanra nem emlékezett, hogy tőle azt kérték volna, a telefonját adja le a beszélgetés előtt, igaz, mástól hallott ilyesmiről.

Hasonlókról beszélt az örményesi polgármester, Török Tamás is, akit 2019-ben a Fidesz indított Örményesen, és Boldog István is támogatta.

Török szerint, bár voltak a TOP-os pályázatokról egyeztetések Boldogékkal, ők csak „felhívták a figyelmünket azokra a lehetőségekre, amik esetlegesen még kihasználatlanok”.

Ezen a beszélgetésen szerinte csak Boldog István és Fehér Petra volt jelen, de pontosan nem emlékezett. Török azt állította a bíróságnak, olyanról nem volt szó, hogy Boldog megmondta volna, ki legyen az esetleges kivitelező: „tudomásom szerint a képviselő úrnak ezekre nem volt ráhatása”. Szerinte pénzvisszaosztásért sem kereste meg senki.

A bíróság szerdán röviden egy harmadik tanút is meghallgatott, aki a martfűi polgármesteri hivatalban dolgozott a kérdéses időszakban. A nő annyit mondott, a kétpói megbeszélés után a martfűi polgármester „felháborodva” érkezett vissza a hivatalba, és annyit mondott neki, hogy „pénzt kérnek vissza a pályázatokból”.

A tanú arra nem tudott válaszolni, hogy ezt pontosan ki kérte a polgármestertől, hiszen ő is csak elmondásokból tud erről, személyesen nem volt ott ezen a találkozón.

Markót Imre, Törökszentmiklós jobbikos polgármestere korábban arról beszélt, hogyan keresték fel Fehér Petráék, hogy a megnyert pályázatokból csorgassanak vissza 20 százalékot, elmondása szerint kifejezetten kampánytámogatásra. Boldog István és nyolc társa ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtottak be vádiratot.

Forrás: Telex

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Zárják már be minél hamarabb ezt a boldogtalant, ne rontsa már tovább a levegőt szabad emberként, amikor egy bűnöző!
Eladott Ország
És azt se feledjük el❗ fidesz bűnözők segédletével választották meg Novák Katalint köztársasági elnöknek. Boldog István és Simonka György is szavaztak, akik ellen még Polt Péter is nyomoz, 8 év fegyházbüntetést kért rájuk költségvetési csalás miatt. De besomfordált Völner "papírzacskó" Pál is, hogy meglegyen a kétharmad.❗ Na, ezek köztársasági elnöke Novák Katalin. Szégyen! Aki korpa közé keveredik... Nos, már meg is ették a disznók.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275556608_529091095239453_9004623889647173608_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=5QKuU2rQOtIAX-h8X3C&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBCUQkdNvEkNsYckBspQhJk_Tvu0jfLOL3-tWiP_wEl-g&oe=6484DA18
NKF
Így volt ez régen is! A komcsi időkben is! Pl: egy kórház kapott felújításra 23 milliárdot ebből
3 milliárdot kellett visszajátszani! Akkor még nem Orbán vezényelt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.